Rozvod a majetok

14. sep 2023

Dobry den. Prosim poradit, som v rozvodovom konani. Napriek usiliu uz nevieme s manzelom fungovat v jednej domacnosti a chcem s detmi odist skor, ako prebehne rozvod a vysporiadanie majetku.
Manzel odist nechce.
Rovnako sa odmieta spolupodielat na vozeni deti do skol (kazde dieta navstevuje inu skolu). Ja chodim do zamestnania, nebudem stihat vyprevadzat dieta, druhe je samostatne.
Skolu druhemu (nesamostatnemu) dietatu nemozem zmenit, mam vazny dovod.
Mozem manzela nejakym sposobom donutit mi pomoct?
Argumentuje tym, ze mame zostat v spolocnom dome.
Dakujem za napady.

slavomira236
14. sep 2023

Nedonutis ho vodit dieta do skoly ani stretavat sa s dietatom..

autor
14. sep 2023

@slavomira236 stretavat sa s nim deti nechcu, su 2.stupenZŠ.
Asi bude jedine riesenie zmenit skolu synovi.

zmrzlinka2021
14. sep 2023

A to syn na 2 stupni ZŠ nevie ísť busom či MHD?

autor
14. sep 2023

@zmrzlinka2021 nevie. Ma zdravotny problem.

zmrzlinka2021
14. sep 2023

Tak to je iné. Je smutné že muž sa vyvrsuje na vlastnom dieťati.

deti95060810
14. sep 2023

a to chce aby ste zostali aj po rozvode pod jednou strechou? a vtedy bude pomáhať, ?
inak nedonútiš manžela aby pomáhal, a nedonúti ho ani len súd.

alickapusinka
14. sep 2023

Preto chce byť pod jednou strechou lebo aby nemusel ťa vyplácať. A aby robil napriek. Súd ho zaviaže TI polku vyplatiť to nie že nie.

mogaa
14. sep 2023

tak deti sa s ním nechcú stretávať, ty sa s nimi presťahuješ a chceš aby jedného z nich vyzdvihol u teba a zaviezol ho do školy? neskutočné...veď ti bude platiť výživné, s deťmi sa stretávať nebude lebo oni nechcú a ešte ti má s nimi pomáhať ke´d ty nemôžeš? ja chápem že sú to aj jeho deti, ale pozri sa na to z jeho strany....bude platiť výživné, s deťmi sa nebude stretávať lebo "oni nechcú" a ešte keď si ex zmyslí že s nimi potrebuje pomôcť tak aby jej pomáhal....

autor
14. sep 2023

@mogaa keby si deti bral, bola by som len rada, ale on zaujem nema. Syn navstevuje ZŠ v mieste jeho bydliska a pracoviska, to, ze by ho priviezol poobede domov, by mi výrazne ulahcilo zivot a zaroven by aspon trochu casu stravil so synom. Je toto podla teba prehnany narok? Ked moze dotovat milenku s dietatom, chcem vari vela, aby priviezol syna?

autor
14. sep 2023

@deti95060810 po rozvode a vysporiadani uz nie. Ale trva to uz 3.mesiac a neda sa to uz vydrzat. Preto sa chcem s detmi odstahovat este pred rozsudkom.

nelca0510
14. sep 2023

Či je to prehnaný nárok alebo nie,nedonutis ho žiadnym spôsobom.

zmrzlinka2021
14. sep 2023

A prečo odchádzaš z domu od neho? Však zapriahnite aj tu jeho milenku.

januska12323
14. sep 2023

Morálka a povinnosť sú dve rôzne veci.

mogaa
14. sep 2023

pokiaľ deti ostanú s tebou, bude ti platiť výživné a nič viac nemusí....stretávanie sa s deťmi je jeho právo , nie povinnosť...rovnako nie je jeho povinnosť akokoľvek ti uľahčovať život, hoci deti sú aj jeho...musí akurát platiť výživné - nič viac a nič menej

domkakvet
14. sep 2023

Nie nijako ho nedonutis.