Ahojte, prosím o info sk niekto vie. Hypoteku ns byt som si brala ako slobodna. Bývalí sme v ňom hned spolu. Ale hypotéka je iba na mna aj byt na lv. Ako to buď pri rozvode? Ďakujem
Byt bude len tvoj, ale manžel si môže na sude pýtať náhradu za prispievanie počas manželstva.
Ak ste manželia, tak všetko čo ste nadobudli už počas manželstva to bude pol na pol.
Je tvoj, ale sudiť sa môže napr. Ak z jeho účtu šli peniaze na tvoju hypoteku,alebo byt a nemali ste nejaku zmluvu o prenájme - aby si mala "právo" brať na svoj byt jeho peniaze.
Moja mama pri svojom druhovi tak "dopadla" -nastahoval sa ku nej, prispieval na byt, po rozchode chcel 10 000 eur naspäť. Prisudili mu 2000.
Ja mam tiež hypoteku len na seba a byt tiež,ale ratam s nejakym vyplatenim, keby sa rozideme.
Mám rovnakú otázku.... no my s manželom máme spoločne nadobudnutý dom (spolu aj na LV) a spoločnú hypotéku, ktorú máme na 30 rokov, no splácame zatiaľ len 3 roky + mama mi dala darom nejaké peniaze na výstavbu domu.... keby som chcela v dome ja ostať, ako by som sa mala s manželom vyrovnať?
1. Stav úveru ku dňu zániku BSM. Nie je dôvod, aby niekto za Vás platil budúce úroky.
2. Áno.
@gitusa23 ak si len ty na lv a byt sa kupil pred svadbou, tak.je len tvoj