Rozvod a dohoda o deťoch

kapusta90
17. sep 2024

Ahojte.
Tie co ste si tým prešli. Prosím Vás poraďte poprípade bližšie info ako to je . Rozvadzam sa a chceme sa dohodnúť o deťoch. Už máme premyslené co a ako kedy pôjdu k otcovi atď. Nechceme ti riešiť sudom- ale súd to iba potvrdí.
Dávam návrh na úpravu styku - každý druhý týždeň na víkend. To je ôk? Deti 7 a 13.
Poprípade ako ste riešili sviatky/ prázdniny. Vychytavky co nemôžem zabudnúť povedať právnikovi alebo ako to máte vy? Ako je to s koliznou pracovníčkou? Deti zveriť do mojej starostlivosti?
Niekto aj IP,ak budete také zlaté.
Ďakujem

janinque
17. sep 2024

Ahoj, treba aby bolo v dohode zachytené toho čo najviac. Víkendy, prázdniny, sviatky. Napr: s otcom každý párny víkend od piatku 15.00 do nedele 18.00, letné prázdniny 1.7.-7.7. od 8.00 do 18.00 a 1.8.-7.8. od 8.00 do 18.00. Počas jarných prázdnin v párnom roku od pondelka 8.00 do piatku 18.00. Počas Veľkej noci v párny rok od piatku od 8.00 do soboty 18.00 a v pondelok od 8.00 do 18.00, v nepárny rok od nedele 8.00 do pondelka 18.00. Počas Vianočných sviatkov párny rok .... nepárny rok...

sense
17. sep 2024

@kapusta90 muž súhlasí byť s deťmi len každý druhý víkend? Deti nechcu byť častejšie s otcom ako len raz za dva týždne? Ty by si bola ok s tým vidieť deti len 4dni v mesiaci?

My máme sviatky na striedačku ak sa nedohodneme inak, prázdniny na polovicu. Dieťa je s otcom každý týždeň 2 dni keď ma otec voľno ak sa nedohodneme inak.

damian85
17. sep 2024

@kapusta90 či je to ok alebo nie musíte vedieť vy dvaja. Niektorý rodičia vidia svoje dieťa 3 dni za 14 niekto 7 za 14 niekto 0 za 365 dní......dohodu Vám schvália akúkoľvek - ak sa dohodnete. A znova je úplne jedno čo v dohode je , ak sa vy dvaja dohodnete aj mimo dohody - nikoho to netrápi. Výživné a styk s deťmi sa rieši iba ak je " sťažovateľ ". Ja osobne mám v rozsudku niečo iné ako v skutočnosti to je. Mám 7 / 7 reálne je 8/6 a nikdy sa nik nepýtal či rozsudok dodržiavame , pretože nakoniec sme sa dohodli takto.......

katarinamamina
17. sep 2024

@kapusta90 my nemáme vôbec určené, dokonca to navrhla sama sudkyňa. Pokiaľ sa vedia rodičia dohodnúť a nerobia si naschváli tak sa uvedie, že je to na dohode. Lebo aj tak mu nemusí vyhovovať vždy každý párny víkend... povedzme práca, choroba či už otca alebo detí, nejaké podujatie a hocičo.

cookie29
17. sep 2024

Ja by som bola co najpresnejsia, to sudne potvrdenie je len ramec. Ak sa viete dohodnut tak super, nie len dnes ale aj o rok ci dva... ak nie, mate vymedzeny ramec.
Zvycajne byva upraveny klasicky styk, kazdy druhy tyzden, ale je lepsie definovat presne, napriklad kazdy parny/neparny tyzden. Tiez konkretne podmienky, ako napriklad v piatok od 18h alebo od skoncenia skoly po pondelok nastup do skoly, alebo nedela 18h. Tiez treba definovat napriklad prazdniny, Vianoce, Novy rok. Zvycajne sa striedaju, Vianoce v parne roky u matky, neparne u otca. Alebo ine striedanie...
Proste co najpresnejsie s tym, ze pokial sa dohodnete na inom, vzdy plati vasa dohoda. Toto je len keby ste sa nedohodli a v takom pripade je vymedzene o co ide.

hipuska
17. sep 2024

Tak, ja som skôr toho názoru, dať tam čo najmenej. Samozrejme, záleží aj od chlapa a ženy. Ja som sama vedela, ,že keď bude muž chcieť a deti budú chcieť, nebudem im brániť. A tiež som vedela, že chlap je despota a bude trvať na dodržiavani a realizácii styku. Takže, tým som ich vlastne ochranila, takto boli slobodnejsie v rozhodovaní.

michaelavikinka
18. sep 2024

Ahojte žienky. Píšete tu o deťoch aj mňa to čaká. Len ja mám ten problem že staršia dcéra chce ostat u ešte manžela a 4 dcera samozrejme so mnou. A on ma chce zbaviť úplne rodičovských práv na staršiu dcéru. Jednoducho je to hajzel . Neviete mi prosím poradiť. Ďakujem 🙂

janulka1802
18. sep 2024

Ak viete komunikovať bez problémov, tak nemusia byť uvedené žiadne detaily, ale ak to medzi Vami iskrí, tak úplne presne rozpísať všetko.

janulka1802
18. sep 2024

@michaelavikinka neboj sa, nemôže Ťa zbaviť rodičovských práv. Len Ťa straší hrdina. Choď za nejakým právnikom.

nikaeli
18. sep 2024

@michaelavikinka nemôže ťa žiadnym spôsobom odseknúť od dieťaťa, toho sa neboj. Ak si nie si sebou istá, radšej si vezmi právnika, ten ťa na súde podrží. Aj keby si sa zľakla, zasekla, on ťa usmerní, čo ďalej. Držím ti prsty.

damian85
18. sep 2024

@michaelavikinka A ako ťa chce zbaviť rodičovských práv ? Pretože už som počul aj o tom ako v návrhu na súd navrhol muž zbaviť rodiča práv a nakoniec keď som návrh čítal bolo tam : " navrhujeme aby súd zveril maloletého do osobnej starostlivosti otca ......majetok maloletého bude spravovať otec.....". To nie je pozbavenie rodičovských práv , rodičia si to bohužial mýlia. Zbavenie rodičovských práv na 99,99999% rodičom súd neodklepne. Odklepne ti možno výživné , odklepne ti , ako takmer každému - majetok budete spravovať spoločne a minimálne každý druhý víkend s dcérou. Ty ho nezbavíš práv na mladšie dieťa , on teba na staršie.......a možno keď jedno chce tak , druhé tak , odklepnú vám striedavku. Vždy budete zákonný zástupcovia obaja , oboch detí. Vždy bude potrebný podpis napriklad na prihlášku do školy oboch , vždy sa obaja budete môcť informovať v škole ( budete mať obaja EDUPAGE ) u doktora atď.......

michaelavikinka
19. sep 2024

@damian85 neviem ako to chce urobiť ale chce mi úplne obmedziť prístup ku dcére je to pako

michaelavikinka
19. sep 2024

@nikaeli ďakujem. Už nevie ako má dostať na kolená tak to skúša takto

damian85
19. sep 2024

@michaelavikinka Ja chcem ročný zisk na firme 1 miliardu eur , neviem ako to zrobiť ale chcem. Chcem sa stretnúť s Gal Gadot a stráviť večer s Margot Robbie.

nikaeli
19. sep 2024

@michaelavikinka a veď nech skúša. Ľudia na súde nie sú hlúpi 😉 pokiaľ nie si tyranka, alkáčka, feťáčka a neviem čo ešte, nik ťa rodičovských práv nezbaví a nezakáže ti byť s dieťaťom. Ak by to aj potom chcel skúšať a bránil ti v kontakte s dieťaťom, budeš volať políciu,.. všetko sa dá riešiť. Neboj sa dopredu. Takých vydieračov tu už bolo.