Rozvod

mommy_1
24. okt 2022

Dobry den. Idem sa spytat jednu otazku. Byt sa kupoval s muzom ked sme este neboli zobrati a na liste vlastnictva nefigurujem
Ale ked sme sa vzali, spravil sa refinanc a tam uz figurujem(na uvere)
Musi mi nieco po rozvode vyplatit? Dakujem.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ciusinka
24. okt 2022

Máš nárok na polovicu uhradených splátok hypo, odkedy ste manželia a prípadne na to, čo si ty do bytu investovala..

Mňa by inak len tak zo zvedavosti zaujímalo, čo motivuje človeka k tomu, dať sa pripísať niekomu ako spoludlžník na hypotéku k nehnuteľnosti, ku ktorej nemá žiadne vlastnícke právo 🙈

melanta
24. okt 2022

Áno, máš nárok na polovicu hyposplátok, ktoré ste platili už ako manželia. A ak si investovala do bytu peniaze, ktoré si získala pred manželstvom, tak to môžeš žiadať naspäť. To si vieš všetko presne vypočítať.

melanta
24. okt 2022

@ciusinka pretože ak refinancoval počas manželstva, musela vstupovať do úveru aj manželka. Jedine, že si by si dali zúžiť bsm.

ciusinka
24. okt 2022

@melanta Ja rozumiem tomu, ako to prebehlo, ale nerozumiem tomu, prečo do toho niekto za takýchto podmienok ide..Mňa by ani nenapadlo s niečím takým súhlasiť, pokiaľ by na mňa časť tej nehnuteľnosti neprepísal..Veď keby manžel prestal splácať, musí to platiť ona a pritom na nehnuteľnosť nárok nemá 😒

mommy_1
autor
24. okt 2022

@ciusinka laska je laska a myslela som si ze tak to bude spravne chcela som pomoct ked uz sme tvorili rodinu a aj syna mame. Nuz…. Nechcem ani cent, vymysla nejak. Preto sa pytam tuto otazku v skupine na forach aby som vedela
Podal navrh, teraz natajnasa stiahol pri tom sme boli dohodnuti. Preto hladam moznu pricinu

melanta
24. okt 2022

@ciusinka tomu chápem, tiež by som to neurobila, veď zúžiť bsm nie je nijaký problém, pár minút u notára. Ale keď tu čítam diskusie, tak ženy sú schopné oveľa kvôli chlapom robiť horšie a pre seba a svoje deti oveľa nevýhodnejšie vecí ako toto.

liljana
24. okt 2022

A kolko si vlozila do toho bytu? Mas to aj nejako zdokladovane?

mk22
24. okt 2022

@mommy_1 keď stiahol, podaj ty🙄
Alebo nech sa rozhodne co vlastne chce, to je aké trápne.. Podám, stiahnem a zase podám.. Za čo ťa má?

vikusjk
24. okt 2022

@mommy_1 naco dve rovnake temy? Ved uz si sa na to tu pytala pred chvilou, aj odpovede si dostala...

kitycat
24. okt 2022

Okrem vyplatenia by si hlavne mala stat o to, aby si bola bynata ako zdlznik z toho uveru.