Rozvedú nás na prvýkát, keď máme 14 mesačné dieťa?

karmenka123
8. feb 2022

Dobrý deň, chcem sa vás žienky spýtať a informovat sa od vas.
Že či ste mali situáciu kde bolo maloleté dieťa. Ako mám ja ze iba ma 14 mesiacov. A ze proste z manželom už nefungujeme ako manželia, vôbec. Ale iba rodičia dieťaťa. Nespavame spolu. Neexistujeme ako. Manželia proste. A povedal ze áno na všetko pristúpi na rozvode že nemá stým problém a ze malého chce víkendy,, a niekedy cez týždeň. To je všetko dobre. Len moja otázka je na vás taká, rozviedli vás na prvý krát, alebo ako. A ďalšia otázka co mam napísať do papierov aby to brali stým ze naozaj chceme to ukončiť. A počula som o dákej rodičovskej dohode. Ani to neviem ako funguje. Alebo mi viete poprípade pomôcť stým ze mi ukážete dáky návrh. Ďakujem vopred za vaše odpovede.

nicky0007
8. feb 2022

ahoj, niečo podobné som zažila pred dvoma rokmi, syn mal len rok. čo sa týka rozvodu, aby bol bezproblémový, musíte aspoň 6 mesiacov žiť oddelene (tak nám radil právnik). ako dôvod sme uviedli rozdielnosť pováh a nezhody v živote. následne sme zostavili a podpísali rodičovskú dohodu. rozvod už bol len formalita, podmienky boli stanovené podľa podpísanej rodičovskej dohody. neviem, ako to je z bezpodielovým spoluvlastníctvom manželov, nakoľko my sme nič spoločné nemali (nestihli sme ani...).

dadulamamula
8. feb 2022

@karmenka123 ak to chcete obaja, nemajú prečo dávať šance, a skúšky.

karmenka123
autor
8. feb 2022

@nicky0007 môžeme si napísať? Na Facebook?

karmenka123
autor
8. feb 2022

@dadulamamula áno chceme, on povedal že stým problém nemá, on ma niečo čo tiež si rieši a ja taktiež

nicky0007
8. feb 2022

@karmenka123 jasne, píš Veronika Aschenbrenner

karmenka123
autor
8. feb 2022

@nicky0007 joj našlo veľa, teraz bohvie ktorá ste vy (si ty)

aliaray1
8. feb 2022

@karmenka123 ano, dohodou o rozvode manzelstva a uprave styku s maloletym dietatom.

V nej sa v kratkosti uvadza strucny priebeh od uzavretia az po dovody skoncenia manzelstva-kvalifikovany rozvrat (okolnosti, dovody). Sucastou dohody je uprava vyzivovacej povinnosti a rodicovskych prav, styk s maloletym dietatom. Na zaver, ze obaja suhlasite.
Kopie dohody sa podpisu pred notarom (iba overi vase podpisy). Klasicky sa dvojmo poda na podatelnu sudu/postou aj s uhradenim sudneho poplatku. Dohoda podlieha posudeniu, schvaleniu sudom.

Po vytyceni pojednavania vas pozve sud na konanie. Ak tam vyhlasite bez namietok, ze sa pridrzate podania a suhlasite s rozvodom atd, je mozne ze vas rozvedu hned na tom konani. Ak este aj prehlasite na tom konani, ze sa obaja vzdavate moznosti odvolania, mate to rovno pravoplatne.

Po pravoplatnom rozvode sa moze zacat riesit BSM. Da sa to tiez dohodou.