Ako riešite túto situáciu? Dávate deti k expartnerovi na víkendy alebo počas týždňa?
Je to neštandardná situácia s ktorou asi nikto z nás nerátal. Ja mám s otcom dieťaťa súdom presne určené kedy a na ako dlho sa má stretávať so synom. V minulosti som sa ocitla pred súdom, keď som sms oznámila exmanželovi, že syn k nemu nepôjde na víkend lebo je v posteli s horúčkou 39, mala som aj potvrdenie od doktora a stalo sa to len 1x, takže nepatrím medzi matky, ktoré odmietajú partnerovi dávať dieťa. Na tom súde bol exmanžel upozornený, že to bol nezmysel hneď dávať podania na súd, ale mne bolo tiež povedané, že ak dieťa nie je v bezprostrednom ohrození života, tak aj otec sa mal o dieťa s teplotou postarať.
Momentálne sme len doma ako väčšina rozumných rodičov a exmanželovi som sms pred 2 týždňami oznámila, že syn k nemu nepôjde kým sa táto situácia neukľudní....ako dôvod som uviedla, že on chodí do práce a viem, že bol aj v zahraničí a mali by sme ako rodičia byť rozumní a zodpovední...ja som doma na RD, takže do práce nechodím a nikde mimo sme neboli a naozaj robím všetko pre to aby sme ostali zdraví a nestýkame sa s inými ľuďmi...ja osobne si teraz to, čo sa okolo nás deje vysvetľujem ako bezprostredné ohrozenie našich životov...ale nerada by som sa zase ocitla pred súdom...neviete o nejakom zákone v prípade čo robiť v takomto prípade?...lebo viem, že porušujem súdom stanovené....nech viem ako sa brániť...
Ešte dodám, že s exmanželom je vzájomná komunikácia na bode mrazu. Aj keď som sa o nejaké dohody či ja, či môj právnik snažili...nikdy to nepadlo na úrodnú pôdu.
Ďakujem za každý konštruktívny názor či vyjadrenie.
Ja myslim, ze to sa nerata za bezprostredne ohrozenie zivota
Ja nedávam a ani keby pýtal tak nedám nech sa hnevá kto chce čo chce. On býva s rodičmi a viem že oni sú vrcholné nezodpovední takže nie nedám mu dieťa. Našťastie vie že v tejto situácii sa ani nehodí pýtať si malú 🍀
@kotulicek mám v sms napísané od neho, že súhlasí...ja som mu ponúkla, že za dva víkendy (4 DNI) čo k nemu syn nepôjde, tak by mohol na 6 dní cez Veľkonočné prázdniny....ale situácia bude asi taká, že ani dovtedy sa to tu neustáli...do škôl prišli nariadenia, že deti ostávajú zatiaľ doma do 14.4.
No neviem je to naozaj taká situácia.ze nikto nevie ako bude.... Keď súhlasí tiež mu asi nieje všetko jedno. Nieje hlúpy tak sa zo synom bude stratavat inokedy. sms si odloz keby náhodou niečo. Odpis.mu že sa uvidí ako sa bude vyvijat situacia.na.velku noc a či to bude uz.bezpecne aby išiel k nemu.
Skus este nejake altern.navrhy ako napr.skype video hovor atd.aby si mala dokaz ze si snazila to kompenzovat
moja dcéra nebola s otcom od asi 14.2., pretože potom cestoval do IT, vracal sa vtedy, keď to v taliansku začalo naberať na obrátkach, okolo 23.2. dcéra k nemu nechcela ísť, už vedela, o čo ide a že to ide z IT. najprv hučal, ale potom sklapol. teraz im prerušili prácu v KII, čiže stále nebola s ním, lebo nemám v Kiu dôveru, čo sa týka nákazy, predsa len, migrujú tam aj kórejci aj kde-čo, aj stovky ľudí, čo boli na prázdninách v IT, čiže u nás od 24.2.-1.3. Takže s ním nebola prakticky už vyše 5 týždňov. ale on aspoň nenalieha a čaká, čo bude ďalej, v tom to mám našťastie jednoduchšie... ale keby sa aj neviem ako šarpal, že ju chce, tak v tejto situácii by som si to určite obhájila, prečo mu ju nedám. ako píšu vyššie, navrhni videohovor, celkovo hovory, veď nech klábosia do nemoty, ale ak bývalý chodí medzi ľudí, že pracuje, že sa s ľuďmi stýka, určite by som neriskovala. dieťa môže dovliecť nákazu sebe i tebe...
Ked sa na to realne pozries tak ti musi byt jasne ze toto je len zaciatok a bude to trvat mesiace. Realne teda syna mozno neuvidi aj pol roka. Mali by ste sa o tom porozpravat. Kazdym dnom budu chori rychlo pribudat, pozri sa na ine krajiny. Myslim ze na sk je to este stale len velmi mierne. Vo svajci mame 7000 chorych, pred mesiacom nebol ani jeden. A to nie su vsetci testovany, tak sa na to pozri triezvo a z dlhodobeho hladiska. Vakcina a ani liek tak skoro nebude.
Chúďa dieťa....preboha,vy dvaja ste mali niekedy vzťah?????? To neviete normálne komunikovať pre dobro dieťaťa? Akoze ozaj smutné ...
Je v poriadku, ak je teraz dieta viac u Teba, Ak to otcovi na buduce vynahradis, ze ked to vsetko pominie, bude u neho viac.
Ludia, vychadzajte spolu aspon tychto casoch. Ved staci chytit virus, mat smolu a dietatu zostane uz len jeden rodic - "nenavideny" otec. Alebo naopak a dieta ani nemalo sancu kvoli zabomysim vojnam spoznat otca.
@kotulicek
@sunny8
@luna11
@panelacikova
@majkeel
Ďakujem za vaše vyjadrenia.
@panelacikova "migrujú tam aj kórejci aj kde-čo"? asi myslis kde-kto, lebo sa vyjadrujes o ludoch. Znie z toho pohrdanie, zamrazilo ma, ked som citala tieto slova
Ja ta úplne chápem, tiež sa nedá s mojim ex dohodnúť a to sme boli spolu 15 rokov, teraz mi len nadáva aká som hrozna... Ja mam osobne z toho všetkého hrozný stres. Tiež sa mi neustále vyhráža so striedavkou, keď mu nevyjdem v ústrety...
Aj on mne navrhol, zw si ju vezme na jedne víkend viac, ale tak kto vie kedy toto všetko skončí?
Podla mna je to takto ok. Vsak isto sa budete po tom vediet dohodnut, ze by si to dieta u neho po tomto vsetkom nejako vynahradilo a mal by ho teda na dlhsi cas. No teraz by som to pendlovanie asi neriskovala
@bluka2 pod pojmom kde-čo mám na mysli rôzne vírusy, je možné, že aj tento moderný. Ak tam pracuješ, tak musíš vedieť, že tam ide 24 hodín vzduchotechnika, čiže vírusy pekne kolujú po celom závode cez rúry, ktoré vháňajú opäť ten istý vzduch, len trochu vychladený alebo zohriaty. nehovoriac o tom, že od bývalého mám info, že veľmi veľa ľudí bolo cez jarné prázdniny v IT. Keďže sme stred, očakávam tu prudký nárast práve nasledujúci týždeň, čo bude cca 21 dní po návrate ľudí z prázdnin. preto kde-čo. a netuším, kde si prišla na to, že som sa vyjadrovala o ľuďoch. akosi dokonale ma poznáš, hoci nemáš o mne ani poňatia, že?
@lenka0714 a ako dlho ste od seba? lebo ten "môj" ex tiež skákal spočiatku o striedavku a vyhrážal sa súdmi a neviem čo... prešli necelé tri roky a sklápa uši, lebo pochopil už x-krát, že som mala v mnohých veciach pravdu. teraz je asi sám vysratý, lebo čuší ako pena a čaká, čo bude. zrejme má obavy z tej Kie. Tam to tiež nie je úplne ružové, zamestnancov majú hlboko v paži... chápeš, kde-čo tam koluje 😀
@majkeel a práve preto, aby rodič nechytil vírus, nech neposiela dieťa k druhému, ktorý si zrejme lobzuje hore-dolu kde sa mu zachce... ja napríklad sedím s dcérou doma, ak ideme von, keď je krásne a teplo, tak na cca 1,5 hodiny a zásadne mimo ľudí. neuveríš mi, ale v obchode som nebola 12 dní, varím zo zásob a zbytočne sa nepromenádujem po potravinách. nakúpené mám ešte stále na 2 týždne, takže som zatiaľ v pohode. a vôbec nemienim riskovať dať dieťa bývalému, ktorý nevie obsedieť jeden deň na zadku doma a stále sa niekde fláka. a môže sa postaviť aj na hlavu.
Pred par dnami vysla sprava https://www.hlavnespravy.sk/viera-tomanova-koro...
Ano davam... aj teraz je dnes a zajtra u otca... preco? Pretoze si to zelalo dieta aj otec.. a pretoze aj otec moze suplovat ucitela a nehrozi mu u neho vacsie riziko ako u mna matky
@danea77 Dakujem...nieco taketo som potrebovala
@panelacikova sorry, tak som to zle pochopila, proste mi to tak zle znelo
@danea77 veď to dáva predsa logiku, úplne s ňou súhlasím
Neodpísal ti či s tým súhlasí alebo nie? Alebo ak máš staršieho syna nech sa on opýta otca že ako teda. Alebo že keď bude lepsie pride najdlhšie - dostane náhradný termín