Rozšírený styk deti s otcom a príprava detí

9. apr 2024

Po spísaní rodičovskej dohody boli deti zverené matke, s otcom má dieťa rozšírený styk, dá sa povedať že takmer striedavka...matke je vyplácané nižšie výživné. Chcem sa spýtať či musí matka baliť oblečenie, plienky, hygienické potreby...ak ide dieťa k otcovi alebo si to má otecko zabezpečiť sám? Ďakujem za radu

egonsk
9. apr 2024

podla toho, ako sa dohodnu a ci ta baba ma aj rozum, alebo len emocie. Moja ex zobrala vsetko a ja som musel detom nakupit veci, ked u mna su, aby mali si co obliect a na com spat, atd.. Kolegova byvala mu nechala skoro polku veci.

pribinak
9. apr 2024

Tak pre otca keďže je to skoro striedavka by mala byt samozrejmosť aby počas pobytu dieťaťa v jeho domácnosti zabezpečil všetky bežne predmety ktoré dieťa potrebuje teda aj plienky

Plienky sú bežný tovar ktorý kúpiš hocikde

ovaaa
9. apr 2024

Ja by som nič nebalila, všetko nech si zakúpiť otec nebudete mať nezhody.

sense
9. apr 2024

Zalezi ako sa dohodnete. Zo zaciatku som veci balila, teraz nebalim. Man uz vacsie dieta, bud si zabali sama, alebo musi otec obstarat. Alebo si pride zobrat ked je u neho

butterflyeffect
10. apr 2024

A v dohode ste to nezhrnuli? Ak tam je uvedene ze matka je povinna dieta riadne pripravit, znamena ze si povinna balit… tazko povedat co mate presne v dohode urcene… muzovi pravnicla povedala ze ak otec zakupi veci moze si narokkvat o tolko nizsie vyzivne zaplatit.( realne nikdy nic take neurobil) cize ozaj zalezi co ste si tam popisali. Z ludskeho pohladu mi ale pride ze je to druhy domov dietata a malo by sa tak aj citit nie ako navsteve. Muzove deti su u nas kazdy druhy vikend a napriek tomu maju u nas vsetko na kompletku, od kefky cez oblecenie( aj sezonne) takisto hygienicke potreby, hracky, hry, kancelarske potreby atd…

damian85
10. apr 2024

Pri striedavke mu to baliť nemá. Pri osobnej starostlivosti by mala. Záleži od rozsudku. Prakticky si neviem predstaviť že ex príde a nabalím jej celý kufor vecí , hračky , oblečenie , zubnú pastu a kefku ale ak pri žiadosti o výživné som si nárokoval na to a bolo to v položke na strane výdavku na dieťa - tak by som asi musel.