O ake rozsirenie styku mozem ziadat na sude pre 3 rocne dieta aby to realne preslo? S matkou sa dohodnut neda, ta je proti rozsireniu. Doteraz som mal kazdy tyzden v nedelu od 10 do18 a stvrtok od 15 do 19. Byvame od seba 30 km.
Moja predstava je neparny tyzden pondelok 15-19, streda 15-19 a od piatku 15h do nedele 19h.........a parny tyzden od stredy 15h do stvrtka do 19h a letne prazdniny tyzden v juli a tyzden v auguste. Je to priechodzie?
A dovod?
@sklamanyotec žiadať samozrejme môžeš, ale úprimne pochybujem, že ti to prejde, hlavne ak je ex proti... to, čo ty žiadaš, je takmer striedavka, len taká rozhádzaná a viac menej v čase, kedy s dieťaťom okrem nejakej zábavky a olovrantu netreba prakticky nič... trojročné už predpokladám pôjde v dohľadnej dobe do škôlky, a teda bez ohľadu na ex si myslím, že toto je akurát tak rozbabraný režim - aj keď tebe sa to môže zdať neviem ako strašne pravidelné, ale trojročné dieťa nemá poriadne pojem o "včera-dnes-zajtra" a nie ešte párny / nepárny týždeň a jednotlivé dni v ňom... čo by ti mohlo prejsť sú tie letné prázdniny - pokiaľ je ex zamestnaná, tak by jej to mohlo aj vyhovovať, lebo skôr či neskôr príde na to, že nemá toľko dovolenky, aby vykryla všetky prázdniny a voľné dni...
Tak otec je odkazany len na to aby sa obcas prisiel pozriet na dieta? Ja mam rad svoju dcerku, ona mna a byt par hodin s nou mi nestaci, ved ja som takisto rodic a mam pravo byt s vlastnym dietatom viac ako par hodin...alebo nie?
Viem si predstavit, ze by takýto systém starostlivosti prešiel, keby ste bývali napr na jednom sídlisku ci v tej istej dedine, ale takto po škôlke by musel krpec cestovať k tebe a zas spat k matke
Únavne a zdĺhavé pre dieta, pol času presedi v aute premiestňovaním sa medzi vami
Ved požiadaj od piatku povedia do nedele večera 2x mesačne, lebo toto co ty žiadas pôsobí vychcane! (Prepáč za úprimnosť) tak ako ti to napisala sissy27, poobede vlastne nie je velmi co riešiť s dieťaťom
@sissy27
Myslel som striedavka je 50:50 a to moj navrh nie je ani zdaleka.
@pribinak
Nejde o vychcanost ale o to, ze chodim do prace....a ak si dobre vsimnes, tak chcem aj od piatku do nedele a dalsi tyzden od stredy do stvrtku a tam uz je celodenna starostlivost komplet so vsetkym.
A este otazka na vas matky, vy by ste sa uspokojili s tym, keby ste mohli vidiet svoje dieta len kazdy druhy vikend? Niekedy sa skuste na to pozriet aj z opacnej strany.
@sklamanyotec pôsobí to veeeelmi rozbito, musíš nájsť nejaky iný model. Take dieta bude mat z toho akurát tak bordel v makovickova a nebude ani vedieť čia je, nie este s kým bude tráviť cas
@pribinak
Tak mi skus poradit nieco lepsie, budem ti vdacny...preto som sem napisal, aby mi niekto poradil a pomohol.
@sklamanyotec týždeň má 7 dní - pon, str, pia, sob, ned - tvoj návrh nepárneho týždňa - je viac ako polovica... neviem, trojročné dieťa je pre mňa škôlkar, čiže ráno ho matka dá do škôlky, ty si ho o 15.00 odtiaľ vyzdvihneš, privezieš ho späť o 19.00, čo znamená hygiena, večera, spánok. Matka s ním strávi len pondelok a štvrtok pooobede... párny týždeň ti stačí necelých 24hodín, ktoré teda zas sú trošku mimo rozsah môjho chápania - dieťa si vyzdvihneš zo škôlky - prespí u teba - ráno ho odvezieš do škôlky, poobede si ho zas nachvíľu vezmeš a zvyšok týždňa nič... súd bude pozerať na to, čo je najlepšie pre dieťa, a takýto rozhádzaný systém to určite nie je... toto je niečo, čo by vyhovovalo v prvom rade tebe...
@sklamanyotec rada by som, ale neviem nič bližšie o celej veci
Podla mna s takýmto návrhom neuspejes a hneď prvý argument tvojej ex bude, ze dieta bude mat v hlave zmätok a druhý argument, ze to rozbíja režim a stereotyp, ktorý dieta v jej veku potrebuje a další, ze je take presúvanie sa pre nu vyčerpávajúce a únavne
Ja chápem, ze chces viac času s dcérou, ale reálne, to vidim, ze v piatok si ju vyzdvihnes a v nedeľu do Edita k matke, alebo v pondelok rano do MS
Prázdniny na polovicu
@sissy27
Prerataj si ten tyzden na hodiny a uvidis ze to nie je polovica.
@pribinak
Mne sa to zda strasne malo kazdy druhy vikend.....to ju takmer 2 tyzdne neuvidim☹
@sklamanyotec to máš 2 vikendy v mesiaci ty a 2 matka
@pribinak a co pracovne dni? tych bude mat matka 20 a ja ani jeden
@sklamanyotec no to máš tak, vyzdvihne dcéru o 16.30 z MS, treba ísť raz na ihrisko, potom nakúpiť, potom variť, prať, upratovat a iné obľúbené ženské činnosti, ťahať sa po krúžkoch ci nieco iné
Takze tieto pracovne dni sa velmi nepočítajú
@pribinak
Zvlastne odovodnenie🙂 cez vikend sa nevari, neupratuje, neje 🙂
Tak ked sa tieto dni nepocitaju, tak by som si potom dcerku rad zobral aj cez tyzden a matke by mohli stacit tie 2 vikendy, co ty na to?
@sklamanyotec uprimne povedane, s takymto rozbitym rozvrhom by som nesuhlasila ani ja, a to ani v pripade dobrych vztahov. hlavne kvoli nizkemu veku a rozhadzanosti rezimu. Skor by som suhlasila s nejakym celym vikendom.
pises, ze doteraz si mal nedelu a stvrtok (podla mna je to celkom ok na tuto chvilu, ale zase rodic by mal mat moznost stravit s dietatom aj plny vikend)... takze teraz to uz tak nemate? ci mate a chces to menit za ten tvoj navrh? pracovnymi dnami sa velmi neohanaj, dieta je v skolke, zvysok dna uplynie rychlo a mal by byt vyplneny rutinou.
takze ja by som na tvojom mieste asi ziadala takto (ked ratame 4 nedele do mesiaca): , jedna nedela s otcom, jeden cely vikend s matkou, , jeden cely vikend s otcom a jedna nedela bud s otcom alebo podla dohody a tie stvrtky pripadne.
a ak dieta este len zacne chodit do skolky, tak vas caka dlhe obdobie chorob, tak sa to moze vsetko rozbit a treba s tym pocitat, ze nebudes s dcerou tolko, kolko by si chcel.
@sklamanyotec ak aj dieťa ešte do škôlky nechodí, tak predpokladám, že skôr či neskôr začne... čiže od 7.30 do 19.00 matka s dieťaťom nebude, potom ho ty prinesieš, okolo 20.00 - 21.00 dieťa ide spať... aká polovica? 🙂 a to nehovorím o tom, že mama bude tá, ktorá to dieťa len okúpe, nakŕmi a uloží spať, resp. ráno zobudí, dá najesť a oblečie - toto nie je žiadny aktívne spoločne strávený čas, to sú len nevyhnutné povinnosti...
a teda čo je v tvojom návrhu úplne neprestrieľné je to šialené rozloženie dní časov... sám si napísal, že takto to vyhovuje tebe kvôli práci... a matka dieťaťa nepracuje? čo ak jej by vyhovovalo, aby si bol s dieťaťom iné dni, kedy ona musí byť dlhšie v práci? (čisto hypoteticky, lebo nepíšeš o tom, aký je jej pracovný čas)... asi sa budem opakovať, ale súd bude prihliadať na to, čo je najlepšie pre dieťa a nie čo vyhovuje rodičom, ktorí sa nevedia dohodnúť... na tvojom mieste by som riešila asi každý druhý víkend od piatku do nedele plus jeden deň v týždni poobede a to pravidelne napr. stredu, nie že jeden týždeň tak a druhý inak, veď zariaď si to v práci, matky sa nikto nebude pýtať, či má ako riešiť dni, kedy ty musíš pracovať... a v prípade choroby dieťaťa si ho vezmeš na celú dobu liečenia a budeš sa oňho osobne starať každý druhý krát, hm? plus polovicu prázdnin, nie len jeden týždeň v júli a jeden v auguste (mimochodom, väčšina škôlok máva prázdniny len jeden mesiac), ale aj zimných, jarných, veľkonočných... škôlkári ešte toho voľna toľko nemávajú, ale školáci už veru áno a nie je reálne to vykryť jednou osobou...
@sklamanyotec ja ti len píšem aka je zaužívaná prax
@sissy27
Mne je jedno ktore dni v tyzdni to budu, pracujem od pondelka do piatku na ranne smeny. Napisal to tak aby som bol s dcerou co najcastejsie, aby sa nestalo, ze ju tyzden neuvidim.
A ked uz riesime ten prvy tyzden, tak sa potom pozri kolko by bola matka s nou v druhom tyzdni, ked by som ju mal len stredu poobede a vo stvrtok......matka by s nou bola cely pondelok, utorok, piatok a vikend....t.j 5,5 dna.
@sklamanyotec Však urobíš ako myslíš, ale potom sa nepýtaj na rady.
@pribinak
Zauzivana prax....to je argument? Ta prax pochadza este z totality a vo vyspelych krajinach to takto uz davno nefunguje. Ale zenam, ktore si myslia, ze len ony maju vyhradne pravo na dieta to vyhovuje a preto to stale obhajuju. A vacsinou taketo zeny sedia na socialke, robia sudkyne a psychologicky. A potom z deti vzniksju polosiroty, ktore prichadzaju o otcov. Kazda dobra matka by mala byt rada, ze otec ma zaujem o dieta, pretoze je vela takych, ktory na svoje deti kaslu.
@hradnapani
Ja chcem dat navrh preto, lebo chcem byt s dcerkou viac ako doteraz....a ked to dam tak ako navrhujes, tak s nou budem tolko isto alebo este o den menej, to potom ani nema vyznam menit.☹
Presne tak sme fungovali aj my, pred sudom sme uzavreli takuto dohodu a na sude nenamietali len pocas pojednavania moj ex chcel neupravit styk tak ma neupraveny, ale povodny navrh sud okomentoval pozitivne
@ustrachana
Ako presne tak? tak ako chcem poziadat?
Kolkorocne dieta ste mali vtedy?
@sklamanyotec ty to velmi prepocitavas. Jedna vec je pocet, druha kvalita. podla mna je lepsi cely vikend v jednom kuse ako to mat takto rozhadzane. PS: som dieta rozvedenych rodicov a viem, co to je neustale pobiehanie medzi nimi dvoma 😒
@sklamanyotec ano presne ako to mas v plane,mam syna, ktory mal v case ziadosti 3 roky, teraz ma 3 a pol
Neviem aka je vasa situacia ale treba brat do uvahy aj poziadavky dietata a to teda v prvom rade.radsej menej a plnohodnotne, ako robit dietatu stres, chaos a pocit neistoty
@sklamanyotec ja suhlasim s babami nado mnou... toto ti neprejde, nie je v tom system.
arguent, ze dieta je cez tyzden s matkou neobstoji -- dieta ma cez tyzden POVINNOSTI. cize na volnocasove aktivity je vikend, tie su 4 v mesiaci, takze je spravne a spravodlive riesit kazdy parny a neparny vikend.
3 rocne dieta je dostatocne velke na to, aby stravilo vikend od piatku poobedia do nedele vecera u otca.
rovnako je dostatocne velke na to, aby v lete stravilo s otcom nie po 1 tyzdni v mesiaci jul a v mesiaci august, ale DVA tyzdne --- nehovorim ze v kuse, ale akoze pardon - prazdniny su 2 mesiace a ak by moj ex chcel vykryt z nich iba 1/4, uz len pre toto by som ho poslala niekam na strom.
ak sa chces starat o dieta aj v tyzdni, ok... ja som davala deti otcovi v tyzdni v pondelok ( ak vikend pred tym travili so mnou) alebo vo stvrtok --- ak mi ich doniesol v nedelu predtym.
uz takto nastaveny styk - 1 noc v tyzdni, 2 viekndy v mesiaci a polovica letnych prazdnin - vychadza priemerne na viac ako 10 dni v mesiaci, co je 30% a co sa uz POVAZUJE za istu formu striedavej starostlivosti.
@sklamanyotec jáááj ocinko brzdi. Tak toto ti isto neprejde. Radšej zabudni.