Ahojte. Ex ma stanovene sudom mať deti každý parny vikend sobota 9.00 do nedele 18.00 .. nikdy to nedodržoval.. od zaciatku si ich vzdy braval len jeden parný vikend (co sa s detmi len ten parný vikend videli) viac nie.. teraz začal vymýšľať ze aj ten jeden parný vikend ich nemoze mat .. tak ze si ich vezme len sobotu rano a hned vecer mi ich donesie .. to je vsetko ... no na silvestra mal parny vikend deti odmietol pre svoje sukromne plány, tak ako aj teraz pre sukromne plany ( mimo prácu) .. co s takym otcom ? Ja nemienim skakat ako si on piskne len preto ze nedokaze respektovat tocco mu rozhodol sud, deti mu vidiet nebránim vela krat som mu aj napisala ked sme nic v plane nemali ci si ich nechce vziat .. nechce... samozrjeme len vtedy ked to akoze jemu vyhovuje ze on si piskne a tak to musi byt .. Som v tomto pripade opravnena mu deti davat aj mimo sudneho rozhodnutia ? Dakujem za rady..
Ak sa vy dohodnete áno ak nie tak iba vtedy kedy dal súd a ak nedodržiava tak ako dal súd vieš to napadnúť
Viac.menej je to vecou dohody.. môj ex robil presne to isté, raz neprišiel lebo toto, potom prišiel o 12ej, potom prišiel iba v nedeľu a ja ako na špagátiku každý druhý víkend, nemohla som si urobiť žiadny plán a o dcérinom plači a cirkuse celý víkend radšej pomlčím. Kurátorka mi povedala, že ja som povinná dieťa pripraviť, on nie je povinný preň chodiť. Čiže moja povinnosť a jeho právo. Dohodnúť sa s ním nedalo - pritom stačilo keby povedal, že zajtra nebudem môcť od 9ej, prídem až o 12ej. Ale on nie. Akoby mu to robilo dobre. Právnik mi povedal, že mám čakať max 30min. Aj som mu to poslala v sms. A tak som aj robila. Ak neprišiel v sobotu do 9,30, nestarala som sa a zariadila si víkend aj s dcérou podľa seba. Ani raz sa nesťažoval. On s ňou jednoducho nechcel byť. Môžeš mu dať deti aj v iný deň, je to na tebe/ na vás dvoch. Zakázané to nie je 😉
@nikaeli no ja som mu vela krát deti nutila nemal zaujem .. vzdy niečo mal... a co sa tyka napriklad lekarskeho vysetrenia co idem s dcerou? Nanucuje sa s nami a ze uz si aj volno vzal ale nas tam vezie moj priatel tak nechapem co teraz
Má právo prísť daný víkend, keď nepríde jeho smola, ty mu ich inokedy nemusíš dávať. K lekárovi s ňou ísť môže, tiež je jej zákonný zástupca.
@januska12323 napriklad tento vikend ich mal mat sobota nedela este som mu ich nukala aby si ich vzal v piatok .. napísal ze ma svoje sukromie ze si pre ne pride v nedelu a bude ich mat do pondelka co je mimo sudneho rozhodnutia do toho ochoreli .. dozaduje ssa nahradneho terminu ..
No je to blb, na tvojom mieste by som bola rada, ze nema zaujem ked ich nema rad a rozhodne mu ich nenutila. Aspon sa ho postupne zbavite.
Ale aký náhradný termín keď ON neprišiel?
Môj ex nebol s dcérou na jedno jediné vyšetrenie, ani u zubára, nikdy s ňou nebol na OČR, ani jej lieky, či vitamíny nedoniesol. Keď bola chorá, iba jej napísal cez messenger, nech ti mamka kúpi citróny 🤦🏻♀️ žiadne prázdniny, žiadne sviatky, či voľné dni, na Vianoce bola vždy so mnou (čo som aj bola rada, ale ona bola smutná a na mňa protivná, prečo pre ňu nepriešiel). Keď som ho oslovila, aby ju vzal napr. na 1.5. (voľný deň), tak mi odpísal, že mu nemám organizovať jeho voľný čas. Už je to 9 rokov, minulý rok s ňou bol až 2x na 2-3hodiny, tento rok presne raz, a to už mala aj meniny, aj narodeniny a nepríde ani zajtra na 'olievačku'. Víkendy už absolútne nesledujem, dcéra s ním už ani nechce byť 🤷🏻♀️ na vyšetrenie má právo ísť, nie som si ale istá, či vás pustia do ambulancie oboch (niekde nechcú) a či dostanete obaja potvrdenie do práce.
takto - stretavanie sa s detmi nie je jeho povinnost, ale pravo. Mate sudom urcene kedy si ma prevziat dieta - cize sa zariad presne ako pise
@nikaeli - pockaj 30 minut, a ak nepride, rob si vlastny program. Ziadne take ze ma si ich vziat v sobotu rano a pride v nedelu po nich, ty nie si na spagatiku aby si cakala celu sobotu a nedelu ze kedy sa panovi tvorstva uraci si prist po deti, ak vobec... Proste nepride kedy si ich ma prevziat, tak ich nedostane. Nahradny termin? neexist. K lekarke? ak je to v case, kedy mas mat deti ty, nevidim rovnako dovod aby tam siel s vami, naco.
bud viacej asertivna, nedaj sa. A on bud sa spamata, a po deti si bude chodit v case kedy ma, alebo sa nespamata -- a deti budu 24/7 iba na tebe.
@kaktusik007 ja už pár rokov nečakám, cca od čias C19 prestal chodiť úplne (veľmi mu vyhovovala výhovorka "zákaz návštev" - aj keď rozvedení rodičia mali výnimku).. dcéra už má 16 a krásavec za ňou neprišiel ani dnes - lebo on neolieva.. škoda slov.. už sa nerozčuľujem 😉 práve spisujem návrh na zvýšenie výživného 😀
@nikaeli mam to rovnako -- deti si cez vikend braval iba dovtedy, kym nezistil ze som si dovolila spravit vlastny program bez nich.... takze potom uz proste po decka chodil strasne nepravidelne a teraz ich naposledy videl v polke augusta....
On ma pravo byt s detmi v stanovenom case, nie povinnost… a ty nie si povinna mu poskytovat nahradne terminy. Ak mu nevyhovuje sudom stanoveny cas, moze poziadat o jeho zmenu.
Je to smutne, ale ocividne o deti zaujem nema a nanutit mu ich nemozes…