Rozhodnutie ohľadom rozvodu

22. júl 2023

Ahojte,už pár krát som nad tým rozmýšľala,no vždy som dala ďalšiu šancu na záchranu manželstva.No teraz sa stala taka vec,čo všetko prepísalo.Kazdu chvíľu nad tým rozmýšľam a bijú sa vo mne dva názory.Rozvediem sa a budem mať kľud budem sama s deťmi bude to určite ťažké ale ten kľud a pokoj.Alebo ostanem s manželom a dám už xtu šancu.Ked je kľudný tak nám je celom dobre,aj sa porozprávame.Ked je nervózny tak vystrája.To je nadlho rozprávanie.Zaujima ma názor vás,hlavne takých čo boli v podobnej situácii ako ste to riešili?

autor
22. júl 2023

Ešte dopisem,že máme spolu dom.Po rozvode chcela by som tu bývať s deťmi.Aky je postup?Mám kontaktovať banku a prepísať hypo na seba a manžela vyplatiť z tych splátok čo sme doteraz zaplatili?A keď nevydá to a povedia mi že sama nemám dostatočný príjem a nenapisu na mňa hypo a dom,ako sa to rieši ďalej?Môže mi niekto ručiť a tak by sa dalo?

glorikarebeka
22. júl 2023

Po xx šancí by som volila kľud

autor
22. júl 2023

@glorikarebeka Máš skúsenosti s podobnou situáciou?Ja si zatiaľ zisťujem možnosti čo ako by bolo

glorikarebeka
22. júl 2023

Ja chvála Bohu nemám,ja som v manželstve 22 rokov
V blízkej rodine sa toto dialo....už mala sesternica aj podnájom vybavený....manžel sa vtedy už veľmi zľakol a dal sa na liečenie (nie alkohol)
Našťastie všetko dobre dopadlo,on bol tiež skvelý muž, akonáhle ho niečo vyrušilo,nahnevalo tak bol zlý,ale táto zlosť nebola často no.....

alickapusinka
22. júl 2023

A dom je či na LV na čie meno.

autor
22. júl 2023

@alickapusinka Dom je náš spoločný,neviem ako by sa to dalo vysporiadať keď ja tu chcem ostat bývať s deťmi.

alickapusinka
22. júl 2023

tak asi by súd nariadil aby si mu polku vyplatila to určite. Moja sestra tak mala tiež bolo to tiež na polovicu. Ostala tam bývať s dcérou a bývalého vyplatila.

autor
22. júl 2023

@alickapusinka Polovicu z tých splátok čo sme už uhradili za hypotéku,alebo polovicu čoho?