Dobry den, s priatelom sme sa rozisli. Syncek ma mesiac, chcem sa opytat ako je to s navstevou otca? Moze si zobrat k sebe tak malicke dietatko,alebo len v mojom sprievode? Byvame od seba cca 50km.
určite styk len za tvojej prítomnosti, aj keby si nedojčila. 50 km je necelá hodina autom, za to mu hádam dieťa stojí, či? V každom prípade to rieš súdne, ústna dohoda platí dnes, zajtra nemusí.
Rozhodne z praxe v teréne neodporúčam dieťa nechávať otcovi bez prítomnosti matky, nikdy neviete ako to môže dopadnúť. Skôr sa pokúsiť s otcom dieťaťa dohodnúť a spísať rodičovskú dohodu a dat si ju potvrdiť súdom pripadne požiadať súd o určenie výživného a určenie styku otca s dieťaťom oboje v prípade, že je otec v RL označený za otca dieťaťa. Pokiaľ nieje musí byť najskôr toto po riešené.
Stáva sa, že sa otec tvári, že je ochotný sa dododnut do momentu súdneho pojednávania pripadne sa nedodržiava súdom stanovené. Ale vždy je lepšie to mat podložené.
Reálne je schopný sa postarať o tak malé dieťa? A dojcis, alebo je na UM?Ak dojcis, tak samozrejme ze len s tebou.
Zobrať na ako dlho? Hodinu, dve, pol dna, cely deň aj noc? Osobne si myslím, že je lepšie, ak priateľ príde k tebe na tých par hodín, lebo 100 km cestovať s bábätkom len aby ho chvíľku ponosil na rukách, mi príde hlavne tetaz nie vhodné.