Ahojte, som matkou 15 mesačných dvojičiek a priateľ sa rozhodol že sa rozídeme. Na čo všetko mám nárok a čo všetko môžem žiadať keďže nemám ani peniaze na 2 nájmy dopredu aby som mohla hľadať pre seba a deti podnájom ? Poraďte prosím.
Charakter ten tvoj priatel... hmmm... skoda slov... mas narok na vyzivne na deti a na prispevok na vyzivu nevydatej matky ci ako sa tomu hovori... neviem presnu formulaciu...
čo najskôr za sociálnou kurátorkou ktorá bude na súde zastupovať vaše deti, s ňou spíšeš návrh na výživné a styk /výživné sa začína rátať odo dňa podania tak moc neotáľaj/ a zároveň si doma spíš návrh na výživné na slobodnú matku, tuším treba aj kolok to nie som si istá a poslať na súd
@guinevre neviem preco sa rozchadzaju a ani som nepatral po dovode... len mi nejako hlava neberie ze niekto sa dokaze rozhodnut ze opusti zenu s dvomi malymi detmi... ved tie deti priviedli na svet z lasky a mali by tu byt pre nich... da sa nieco take len tak vymazat zo zivota a z mysle a len tak sa rozhodnut ze uz pre cloveka nic neznamenaju??? Co je dolezitejsie??? Nepochopim...
@andrej001 Ved ked sa rozvadzaju neznamena, ze rodicia mazu deti zo zivota, a ze pre nich nic nenzamenaju. Je tu furt nenormalne vela mudrlantov co musia "oplut" niekoho koho ani nepoznaju, a to len na zaklade, ze niekto koho tiez nepoznaju nieco tu napise, a boh vie co je pravda, takze trosku racionality a trosku menej bezdovodneho odsudzovania a nadavania by bolo ovela konstruktivnejsie pre tento forum.
@guinevre zase mi vkladas do ust slova ktore som nepovedal... ja som nepovedal ze mazu deti zo zivota... povedal som ze nerozumiem tomu ze cca rok a pol dozadu privedu na svet deti z lasky a zrazu sa niekto rozhodne ze to vsetko opusti... a nemam pocit ze partnerovi nejako velmi na nich zalezi ked sa tu riesia otazky byvania a financnych narokov...
Mas nárok na vyzivne od priateľa