Rodičovská dohoda - postup

ivu80
11. aug 2017

Ahojte.. snáď mi niekto poradí..2 mesiace dozadu sme mali súd ohľadom výživného.o mesiac máme mať ďalší, keďže sme sa nedohodli na sume,resp.ex nesúhlasil s mojou navrhnutou sumou.dnes mi volal, že on na ten súd nepríde a že mi teda bude dávať sumu, ktorú požadujem..viem, že existuje niečo ako rodičovská dohoda, len neviem, či je to možné aj v tomto prípade a ak áno, ako mám postupovať??

alex49
11. aug 2017

najlepšie je to mať na papieri, ak súhlasí zo sumou, tak stačí, ked to na súde povie, sudca odklepne a vybavené, prípadne môžete ísť za mediátorom, ten spíše váš spoločný návrh a pošle na súd po pečiatku

peter2404
15. aug 2017

naco teraz spisovat dohodu? ved staci aby na najblizsom pojednavani ex povedal ze suhlasi s tvojim navrhom a je vybavene..
aj keby ste mali dohodu na sud musia prist obaja a potvrdit, ze s dohodou suhlasia..

ivu80
autor
15. aug 2017

@peter2404 veď to som mu povedala aj ja, ibaže on tam nechce ani prísť na ten súd.. že mám povedať sudkyni, že so všetkým súhlasí 😁si to predstavuje ako Hurvinek válku..

peter2404
15. aug 2017

@ivu80 v tom pripade sud moze konat v jeho nepritomnosti...
teoreticky mu moze sud naparit dvojnasobok vyzivneho na ktorom ste sa dohodli. bez toho aby on k tomu mohol nieco povedat a oponovat..

ivu80
autor
16. aug 2017

@peter2404 celé je to o tom, že toto mu povedala aj kurátorka, že len aby mu nedali platiť viac,ako žiadam.. keďže nedoniesol žiadne potvrdenie o príjme.. zarába 2200 € v čistom, sám mi to povedal,a ja žiadam 250€ na dve deti, pričom majú 12 a 17 rokov.. takže myslím že si dal 2 a 2 dokopy a zistil aj sám, že sa neoplatí "štrajkovať"..a myslí si, že tým že nepríde na súd sa vyhne tomu,aby ten príjem zdokladoval.. asi tak..

peter2404
16. aug 2017

@ivu80 to je nejake divne, pokial ho sud vyzve dolozit potvrdenie o prijme a on tak nespravi tak sud vychadza z toho ze zaraba nejake maximum (nespominam si presne ako je to v zakone definovane) a pri urcovani vyzivneho bude vychadzat z tejto sumy. podotykam ze to "maximum" je ovela vyssie ako zarobok tvojho ex..
v kazdom pripade - je to jeho problem a nie tvoj, odporucam sediet a cakat, na tahu je teraz on..

ivu80
autor
16. aug 2017

@peter2404 no, ono je viac toho čudného... prvé pojednávanie dal odročiť, lebo robí v zahraničí a nemôže prísť..na ďalšie prišiel a nemal nič, čo mal priniesť (zdokladovať príjem,majetok.. ) ja som priniesla všetko.. ja sedím a čakám, nič iné mi neostáva.. len to chcem mať už z krku 😁 len je smutné, že tomuto otcovi je ľúto dať peniaze na vlastné deti,ale nahádzať do automatov každý mesiac minimálne 500€ mu ľúto nie je 😑