Rodičovská dohoda

misacko11
22. jan 2016

Ako riesit rodicovsku dohodu?

dominika6
22. jan 2016

@misacko11
Dodrziavanim jej

misacko11
autor
22. jan 2016

Ano chcela by som vediet ako postupovat,a ako a kde sa sa vybaju paiere ohladne toho

maca21
22. jan 2016

Baby my sme to riesili cez mediatorku

misacko11
autor
22. jan 2016

@maca21 a mozem prosim vediet ako? Ja cakam mimi a ani neviem kedy sa to vybavuje a kde

mata128
22. jan 2016

Na com konkretne sa chces dohodnut???Mame to tiez za sebou

maca21
22. jan 2016

@misacko11 no predpokladam, ze ste rozvedeny alebo nezijete spolu a chcete riesit kedy s kym bude dieta? ci?

misacko11
autor
22. jan 2016

@mata128 na vyske vyzivneho a kedy za nim moze chodit

misacko11
autor
22. jan 2016

@maca21 ano aj to a an vysku vyzivneho a nie sme rozvedeny som slobodna mamins len sme neni spolu otcovstvo priznal

maca21
22. jan 2016

@misacko11 aha no tak treba najst nejakeho mediatora a das si ty svoje poziadavky, on svoje a budete to ladit dovtedy kym nebudete obidvaja spokojny 😀 u nas to sice trvalo troska dlhsie, ale konecne je pokoj

misacko11
autor
22. jan 2016

@maca21 a nemusime ist potom na sud? Kto nam to schvali ?

maca21
22. jan 2016

@misacko11 ked to budete mat hotove a podpisane sa to zanasa na sud s tym, ze vam to len potvrdia a fungujete podla nej, pokial ju jeden z vas porusi ten druhy moze podat podnet na sud, ze sa nedodrziava, alebo ju chce upravit

misacko11
autor
22. jan 2016

@maca21 s kde sa vybavuju tie papiere? Myslim ze odkial ich zoberem az viem ako dalej postupovat?

maca21
22. jan 2016

@misacko11 nam to robila vsetko mediatorka, my sme boli vo faze, ze sme tam spolu ani neboli, oddelena mediacia, spises si ty svoje poziadavky, on svoje a budete to davat dokopy, kym nebudete spokojny obidvaja, skus vygooglit u vas v meste nejakeho mediatora, neviem ci to aj pravnici bezne robia

misacko11
autor
22. jan 2016

@maca21 uz som to pochopila a konecne tomu chapem dakujem za radu 🙂 a este otazocka pocila som ze sa to da aj na matrike potvrdit teda overit a ze to staci a nie to davat na sud

cecil36
22. jan 2016

@misacko11 mediatorka je uplne zbytocna nakladna vec, ktora nema ziadnu pravnu subjektivitu. Ziadna dohoda medzi vami okrem rozhodnutia sudu ti nepomoze, ak bude vymahat vyzivne. Cize ja by som dala navrh na sud a hotovo.

liaka
22. jan 2016

A v pripade skoncenia rodicovskej dovolenky ak by si sa hned nezamestnala tak ti nepriznaju socialku bez rozhodnutia o vyzivnom. Takze ja by som to tiez radcsej tiez riesila cez sud rovno.

maca21
22. jan 2016

@misacko11 netusim ci sa to da na matrike, chod sa popytat

cecil36
22. jan 2016

@misacko11 preboha ty co chces overovat na matrike? rodicovsku dohodu? Na matrike ti max overia podpis alebo ak nie ste manzelia dotycny tam vyhlasi, ze je otcom dietata, to je tak vsetko. Ak v rodnom liste nebude, sudu sa aj tak nevyhnes. Ak bude v rodnom liste, tak daj navrh na sud.Neviem, preco sa chces vyhnut sudu ked len jeho rodzhodnutia su prave vymozitelne.

cecil36
22. jan 2016

@maca21 nie neda sa

sissy27
23. jan 2016

@misacko11 rodičovskú dohodu je najlepšie riešiť s právnikom... Tá dohoda nie je o tom, aby boli spokojní rodičia, resp. to je až druhoradé, ide tam o to, aby tá dohoda bola hlavne v prospech dieťaťa... Právnik by už mal vedieť čo tam byť môže a čo nie... Takže pripraví vám dohodu a podá ju na súd, tam vás oboch predvolajú, sudca sa spýta, či súhlasíte, prípadne si od vás oboch vyžiada nejaké doklady... Ak nebudete robiť problémy, tak do 20 min ste vybavení...
Pokiaľ dohoda nebude schválená súdom, tak akoby ani nebola, žiadny notár, matrika a podobne, len súd.

jajami
23. jan 2016

@misacko11 my sme dohodu podavali k navrhu na rozvod,ak chces poslem Ti vzor

draik
23. jan 2016

Môžte uzatvoriť rodičovskú dohodu, avšak túto dohodu musí schváliť súd. V prípade dohody súd už max. len skúma, či náhodou nie je v rozpore so záujmami dieťaťa, inak ju schváli. Je to teda rýchlejší a jednoduchší spôsob, ako dospieť k úprave styku, výživného atď.

misacko11
autor
23. jan 2016

@jajami ano ak mozes tak mi prosim ta posli dakujem 🙂

zuzana_1
25. jan 2016

@jajami ahoj.mozem poprosit aj ja ten vzor? dakujem

jajami
26. jan 2016

@zuzana_1 Ahoj, posli mi do IP mail, posielala som to kocke pred tebou,snad to pomoze 🙂

ninazoja
5. feb 2016

Ahojte musim do rodicovskej dohody uvadzat aj styk s otcom cez prazniny a sviatky?

83sonia83
16. okt 2016

@jajami ahoj,mohla by som poprosit tiez ten vzor rodicovskej dohody? Dakujem

peter898
27. okt 2016

dohováraním u právnika

reja1
1. jún 2017

@jajami mohla by som aj ja poprosiť vzor rodičovskej dohody?