Ako riesit rodicovsku dohodu?
Ano chcela by som vediet ako postupovat,a ako a kde sa sa vybaju paiere ohladne toho
Baby my sme to riesili cez mediatorku
Na com konkretne sa chces dohodnut???Mame to tiez za sebou
@misacko11 nam to robila vsetko mediatorka, my sme boli vo faze, ze sme tam spolu ani neboli, oddelena mediacia, spises si ty svoje poziadavky, on svoje a budete to davat dokopy, kym nebudete spokojny obidvaja, skus vygooglit u vas v meste nejakeho mediatora, neviem ci to aj pravnici bezne robia
A v pripade skoncenia rodicovskej dovolenky ak by si sa hned nezamestnala tak ti nepriznaju socialku bez rozhodnutia o vyzivnom. Takze ja by som to tiez radcsej tiez riesila cez sud rovno.
@misacko11 preboha ty co chces overovat na matrike? rodicovsku dohodu? Na matrike ti max overia podpis alebo ak nie ste manzelia dotycny tam vyhlasi, ze je otcom dietata, to je tak vsetko. Ak v rodnom liste nebude, sudu sa aj tak nevyhnes. Ak bude v rodnom liste, tak daj navrh na sud.Neviem, preco sa chces vyhnut sudu ked len jeho rodzhodnutia su prave vymozitelne.
@misacko11 rodičovskú dohodu je najlepšie riešiť s právnikom... Tá dohoda nie je o tom, aby boli spokojní rodičia, resp. to je až druhoradé, ide tam o to, aby tá dohoda bola hlavne v prospech dieťaťa... Právnik by už mal vedieť čo tam byť môže a čo nie... Takže pripraví vám dohodu a podá ju na súd, tam vás oboch predvolajú, sudca sa spýta, či súhlasíte, prípadne si od vás oboch vyžiada nejaké doklady... Ak nebudete robiť problémy, tak do 20 min ste vybavení...
Pokiaľ dohoda nebude schválená súdom, tak akoby ani nebola, žiadny notár, matrika a podobne, len súd.
Môžte uzatvoriť rodičovskú dohodu, avšak túto dohodu musí schváliť súd. V prípade dohody súd už max. len skúma, či náhodou nie je v rozpore so záujmami dieťaťa, inak ju schváli. Je to teda rýchlejší a jednoduchší spôsob, ako dospieť k úprave styku, výživného atď.
Ahojte musim do rodicovskej dohody uvadzat aj styk s otcom cez prazniny a sviatky?
dohováraním u právnika
@misacko11
Dodrziavanim jej