Dobry den..Som slobodna mama a mam dcerku..Uz vyse rok zijeme bez otca malej...Otec malej bohuzial ma bil psychicky tyral...Ked som bola tehotna ma fyzicky napadol mala som az monokel pod okom...Nesla som na policiu koli tomu ze som bola s nim tehotna..Pocas tehotenstva mi este vykrikoval ze mi mal dat na potrat a podobne veci...Nakoniec som od neho odisla ked mala mala cez 3 mesiace...Zobral malej vsetky veci vybavicku kocik proste vsetko...Prebehol prvy sud kde nam schvalili rodicovsku dohodu len bohuzial ani nie po pol roku sa daval novy navrh ...Otec malej ju mal pod vplyvom alkoholu ...bohuzial vraj sa nic nepreukazalo...V januari sme mali druhy sud kde schvalil kazdy tyzden utorky pod mojim dozorom stvrtky a soboty bezomna na 2 hodky..Otec malej to nedodrzuje jeden tyzden pride jeden nie...Meni si hodiny dni ako jemu vyhovuje a aj koli praci to dodrzat nemoze ...Momentalne ma priatelku ktora sa stara do vychovy dcery aj koli priatelke meskava a odchadza skor zo stretnutia...Ked ho aj info ze malu budim koli stretnutiu odvrkne mi "no a co ".Chcem sa opytat ci ste sa stretli s takym rozsudkom ze kde sud sa vyjadril ze to nebude dodrzatelne a ze ho schvalily...Aj pristup socialnych pracovniciek ma zaskocil ze dcera mi nema co spat o takom case...Odmietli mi spisat aj ziadost na sud ....Ako moze zena cudzia zena ktora ani nebolo na kontrole sa takto vyjadrit?Ako zena na sude moze podporit rozsudok ktory bude nedodrzatelny ?Ako moze zena na sude vyhlasit ze mame problem v komunikacii ked nas v zivote nevidela pri komuniakcii ani nic podobne?
Ako nerozumiem a hlavne ked pride clovek im ide v prvom rade o dieta ale ja nechapem ako zena cudzia zena moze nieco povedat o dietati ktore nevidela nepozorovala nic ....
@viktoria2014 otec ju mal pod vplyvom alkoholu....... Ked si otec dieta pride prevziat dieta a mas podozrenie, ze je pod vplyvom alkoholu, tak zavolaj policiu.
Maj nachystany papier zo sudu a chci, aby mu urobili dychovu skusku.
Lebo inak je to len tvrdenie proti tvrdeniu a to je k nicomu
@viktoria2014 obrat sa internetovu poradnu na zaciatok. tam ta nebudu riesit podla aktualnej nalady, ako to niekedy zvyknu pracovnicky za prepazkou.
tiez som sa napríklad v banke stretla s nevrlym pristupom, ked som potrebovala informacie a o tyzden, ked som tam bola zas, tak ta pani za mnou prisla a ospravedlnila sa, ze mala vtedy velmi tazky den a neudrzala si nervy na uzde, lebo uz chcela ist domov. a ze ju to mrzi.
tak sama od seba za mnou dosla. bolo to mile.
ludia su ludia, osobny kontakt je niekdy na prospech, inokedy na skodu. niekedy aj mamicka je taka rozohnena od hnevu na podareného "otecka", ze nevedomky voci sebe vyvola averziu.
.
v online poradniach ti daju relevantne informacie. napríklad aj o tom, ci ti mozu uradnicky odmietnut spisat ziadost, atd. a s tymi inbfo mozes potom uz ist ziadat konkretne veci na urad, lebo budes vediet presne, co chces. mozno ani nebudes musiet, lebo ti na onlineporadni poradia so vsetkym.
@viktoria2014 mhli by sa vyjadrit, zeny, ktore maju s tym skusenosti, ale podla mna si nemoze zamienat dni a hociny - ma presne urceny cas od - do a ked ho nevie dodrzat, ma smolu, (resp mozno este ked sa spolu nedohodnete na nahradnom termine) - over si to. nemusis skakat, ako on piska ...
@pribinak 'v rozsudku nie je napísané, že rodič si musí prísť pre dieťa triezvy' - to by bola odpoveď policajtov... Kruté, ale realita. X krát som to počula od klientov, keď urobili tak ako pises 😏
@viktoria2014 ja s tym skusenosti nema ale kebyze nedodrzi cas a den, ma smolu.Vsak ty nie si na spagatiku.Ani mu neotvor dvere, nezdvihni telefon.Jeho frajerku neries ty si mama a to dieta to neskor pochopi ked nechape.Drz sa.Viac neviem poradit.
@lajlilinka ja byt na jej mieste, svoje dieta, by som neodovzdala rodičovi, ktorý by nafúkal co i len 0,01 promile, hliadka ju nebude tiez nútiť, aby odovzdala dieta otcovi, ktorý je intoxikovany
To su moje skúsenosti a este by som hneď šla po spísanie záznamu na postu a doporučene to poslala kolíznej a aj na sud
Co radíš ty? Inak, ja som este nezažila hliadku, ktorá by konala tak ako ty popisuješ, hm. Ak si právnička alebo co, lebo píšeš, ze si to počula od klientov, tak by som to medializovala, lebo toto si ani polícia dovoliť nemôže
@pribinak
Policajti majú zviazané ruky, v podstate sa otec ničoho nedopusta čo sa týka alkoholu. Čo sa týka rozsudku áno, nakoľko ho marí.
Matka je povinná dieťa odovzdať iba tak, ako je stanovené v rozsudku. Potom iba na vzájomnej dohode.
Ja ako matka by som ho neodovzdala, ak by bol otec pod vplyvom alkoholu. Ak by to otec riešil privolanim hliadky, určite by som trvala na spísaní zaznamu. Donútiť nedonutia, ale otcovi môžu odporučiť podať na súd návrh na výkon súdneho rozhodnutia.
Btw. Je mi ľúto, že nie všetci policajti, pracovníci súdov a UPSVaR si robia prácu tak ako majú. Aj keď nie každá predstava klienta je reálna a z ich strany vykonatelna... Ale to je na dlho. Ja som vždy bojovala za dieťa, bez toho aby som sa s dieťaťom neporozpravala som na súd nešla, možno som bola aj drza, bolo mi srdečne jedno čo si myslia rodičia, sudcovia boli celí radi že na súdoch len tak nesedim, po hlave som si nenechala skákať ani od rodičov, ktorí na teba tlačia a bijú za svoju 'pravdu'... Nech si píšu sťažnosti koľko chcú! Nikdy neboli vyhodnotené ako oprávnené. Ale ak mi príde rodič riešiť (hovadiny) že otcova frajerka si dovolila dieťaťu ostrihať nechty alebo že dieťa je u otca cipsy....
@lajlilinka odporucit navrh na vykon sudneho rozhodnutia......a co tam napise, ze prisiel som po dieta, matka dietata mi ho odmietla vydat a privolala policajnu hliadku, podrobili ma skuske na test alkoholu, ktory vysiel pouitivne a nafukal som.....
No ved by bol sam proti sebe, policajti ho poslu rovnou ciarou domov a myslim si, ze ziadny policajt, ked otec nafuka nebude trvat na tom, aby matka vydala dieta otcovi
Okrem toho kazdy policjt ma menovku a cislo,
@viktoria2014 úplne normálne a vieš prečo ? Pretože väčšina z nich si často bohužiaľ nevidí na koniec nosa. Ja som si sociálnu pracovníčku v ZA nevedela vynachváliť presťahovala som sa do iného mesta a dostala som že čistú ... , deti nevidela , nehovorila s nimi ..na sude mlčala, pri všetko súhlasila so súdom ...