Dobrý deň , riešim zrušenie výživného na plnolete dieťa.
V júli som posielal list neprevzali si ho dal som to na súd koncom augusta , teraz prišiel papier že žiadajú od mňa majetkové pomery výdavky prijmy . Je to bežný postup? Keď som chcel výživné znížiť v roku 2021 tak už vo dverách sudkyňa dala verdikt výživné vám neznížim tak som sa 350km trepal za taky prístup na súd. Každé pojednávanie je len proti mne . Už mám pocit že je to zaujatosť súdu , nie niesom v kontakte s dieťaťom celý život bez odsudzovania prosím ale výživné som platil aj platím naďalej pravidelne . Už som znechutený áno beriem že súd prihladia predovšetkým na dieťa ale tak ako má rodič povinnosti a práva tak aj dieťa mohol má informovať o Tom či plánuje študovať , adresu mám nezmenenú toto vedeli poslať číslo účtu kde mám posielať peniaze , je tu niekto kto by mi po mohol spísať návrh na zaujatost súdu aby sa to konalo v mojom meste? Ďakujem
Pojednávanie je tam kde je obvyklý pobyt dieťaťa, alebo v tomto prípade mladého dospelého
A áno, sud musí v prvom rade prihliadať na potreby dieťaťa, mladého dospelého
Myslím, že tvoj hlavný problém je že nemáš kontakt. A že tá to riadne stve. Žiaľ to už nie je vina súdu
Ak sa ti zdá veľa dat na cestu, tak si ešte môžeš zaplatiť právnika, ktorý ťa bude zastupovať.
Pokiaľ má plnoletá/plnoletý výdavky na školu, internát, stravu a ty zarábaš a si jen otec, tak... Áno, si povinný platiť, a niktk nie je povinný za teba bojovať o kontakt s dieťaťom. Do 18tky ste mali nejaké rozhodnutie súdu? Tak to plati ajpo 18tke, keď pokračuje v dennom štúdiu. A urobila dobre, že ti dala aspoň vedieť na ktorý účet máš posielať výživné, lebo by si neskôr mohol mať ešte opletacky.
@kavasmliekom podľa všetkého nepokračuje v štúdiu ide o to
No čiže, dal si na súd návrh o zrušenie platenia výživného, nakoľko je plnoleta a nepokračuje v dennom studiu. A bolo pojednávanie? Alebo más doložiť pred pojednavanim nejaké doklady? Predpokladám, že jej prišiel tvoj návrh a ma sa k tomu vyjadriť a doložiť dôkazy.
@kavasmliekom mne prišiel list žiadali majetkové a finančné pomery , čakal som už dátum pojednávania ale ten ešte stanovany nieje
No tak to je správny postup. Máš dokladovať majetkové pomery, atď.
@kavasmliekom také sa žiada aj pri návrhu o zrušení výživného? Kvôli čomu
ak nemáš kontakt a si myslíš, že dieťa nepokračuje v štúdiu, treba poslať návrh na zrušenie vyzivovacej povinnosti na príslušný súd a oni už zistia, či ďalej študuje, alebo nie.
@zmrzlinka8 to som urobil , koncom augusta, a teraz došiel papier že mám vypísať moje majetkové a finančné pomery , netuším načo,
A už pracuje ?
@marikaan toto neviem snažím sa zistiť
Je vysokopravdepodobne že v štúdiu pokračuje, preto od teba žiadajú aktualizáciu tvojich majetkových pomerov
V podobnych témach o zrušení výživného a nevediac či plnoleté dieťa študuje, radili stránku MŠ SR, kde je evidencia študentov podľa rodného čísla.
@pribinak cez stránku overenie návštevy školy mi ukazuje že študent nieje
Tak potom neviem, ale je tu skupina právnikov, skús sa opytat v skupine
autor, tak nerieš a poskytni, čo žiadajú. zrejme dieťa ďalej študuje, no veď uvidíš
@zmrzlinka8 stále je to tak
Ja si myslím že keď chcú majetkové pomery tak asi bude študent a možno budú riešiť výšku výživného. Mohla byť zmenená škola a ešte to nie je aktualizované? Individuálne štúdium? Štúdium v zahraničí?
myslím, že konanie musí byť v mieste bydliska dieťaťa, tam je príslušnosť súdu. Opravte ma niekto, ak sa mýlim.