Ahoj, mám na vás otázku, riešili by ste rozvod cez právnika? S manželom sme sa na všetkom dohodli, aj som na internete našla nejaký formulár na rozvod, dávali ste si aspoň napísať návrh u advokáta alebo ste to všetko zbuchali sami?
Advokát len čisto na spísanie dohody na rozvod, kde mu aj tak vsrtko musíš nadiktovat 😬 ta vyjde na 350e. Bez toho, aby ta zastupoval na súde. Len 1 papier, resp dva keď sa to nezmesti na jeden. 🙂
Ak ste sa dohodli, napíš si to sama.
Kľudne potom skontroluj podľa vzorov na internete.
Ak nechceš, aby ťa zastupoval na pojednávaní, právnika nepotrebuješ
Návrh na súd si pokojne napíšeš doma.
áno mala som právničku..... takého somára ešte asi dlho nezažili na súde..
@deti95060810 až tak, to ma mrzi 🙏🏻
Áno mala som právnika aj na pojednávaní aj na spísanie návrhu. Sama by som do toho nesla ani keby sme boli dohodnutý.
sama
@lenka1993 prečo?
@kavasmliekom aj mňa to zaujíma
Sama, úplne v pohode. Boli by to vyhodené peniaze.
@kavasmliekom tak podľa mna za rozvodom stále niečo / niekto je a nikdy nevies ako sa ten druhy zachova. A právnik v tom vie stále lepsie chodit, lepšie sa vyjadrovať. Aj keby som s exom bola najlepšia kamarátka tak by som do rozvodu bez právnika nesla.
@lenka1993 ja som sa s ex dohodla, opytala som sa ho, ako si predstavuje styk s dcérou, koľko je ochotný platiť, čo chce do dohody ešte zahrnúť, aby bol "krytý on aj ja, aj dcéra" a už mu len prišiel papier, aby sa k návrhu vyjadril. Napísal, že súhlasí so všetkým, čo je v návrhu a bolo. 5 minút na súde, ešte nám tam dopisala, resp navrhla dat jeden bod a bolo po vsetkom.
Kamarátka si písala sama tiež jej muž tvrdil ako sa na všetkom dohodnú, výzivné atď...nebude robiť problémy a na súd prišiel s právnikom a vytiahol takú špinu, že sa dlho naťahovali, takže ja by som tie peniaze obetovala hlavne kvôli vyzivnemu.Clovek si predíde veľa nepríjemnostiam a chcela by som, aby ma niekto zastupoval
@luccija mne nejde ani o výživné ako styk s dcérou, tri roky som s ňou 24/7 a kvôli nemu sa rozvádzame a ja sa teraz mám pozerať ako mi vezme dieta, nie….
Napisala som si vsetko sama , skopirovala nejake vzory na nete su .
Poslala 2 x plus kolok .
Poštou prišlo uz len kedy je súd.
Tak potom ste sa nedohodli na vsetkom,ked nesuhlasis so stykom
@kavasmliekom dohodli nakoniec, ja mám také esá v rukáve že si dobre uvedomuje že mu ani právnik nepomôže, čiže tak
Tak načo chceš právnika?
@kavasmliekom ja som myslela na spísanie skôr, niektore veci sme doriešili akurát včera, dúfam že to v takto pokojnom duchu pôjde aj naďalej
bez právnika, mali sme aj rodičovskú dohodu.
za 10 min. bolo vybavené
@mondolina paráda, dúfam že aj u nás to tak bude
Tiež sme mali dohodu. Bolo to rýchle.
Cez právničku. Nevieme používat "pravnictinu".