Riadne neplatenie výživného

15. mar 2022

Dobrý deň,
Chcem sa spýtať ako to je, keď mi ex nezaplatí jeden mesiac výživné, druhý už áno, zase jeden nie....potom chvíľu platí ako má a zase...
Keď som sa ho pýtala, že prečo neposlal výživné tak mi odpíše, že som mu pri rozvode ukradla veci to mam predať a budem mať na výživné...pričom sme rozvedení už pár rokov a zobrala som z bytu len postele pre deti a jemu ostal byt a aj auto....ďakujem

ildiko36
15. mar 2022

Porad sa s pravnikom za par slov nepítaju vela. Ja som za pol hod.platila 20euro

alenah31
15. mar 2022

ak ti dlží aspoň 2 mesiace za posledné 2 roky vezmi rozhodnutie o určení výživného + svoj OP a choď podať na políciu TO. To ho zobudí - vyzvú ho k náprave a blbé reči nech si nechá pre seba - to mal riešiť pri vysporiadaní BSM, tým sa fakt netráp.

mondolina
15. mar 2022

keď nezaplatil už celkovo 2 mesiace výživné, nemusia ísť po sebe už sa to berie ako zanedbanie výživy.
Exekútora môžeš osloviť už po mesiaci neplatenia, políciu po 2 mesiacoch.
Jeho reči si nevšímaj, trepe.

autor
15. mar 2022

@mondolina ďakujem za odpoveď...nechce sa mi s ním naťahovať, ale s takým človekom sa ťažko dohodnúť...on stále plače aké má on výdavky a že ja som zlatokopka...uz som z neho niekedy na nervy

mondolina
15. mar 2022

takto ti poviem...môj ex tiež vymýšľal, PN, nemá peniaze, nech predám okná čo kúpil do bytu a bla bla
smer exekútor, smer polícia....dlžné výživné vyplatené, dokonca bol aj podmienečne odsúdený
tri roky mi chodí výživné ako hodinky👍
sú to peniaze pre tvoje dieťa. bodka

autor
15. mar 2022

@mondolina to je hrozne čo sú schopní spraviť len aby neplatili výživné 🙄 môj ex pokiaľ platil iba 80 eur na dve deti platil pravidelne, ale odkedy zvýšili výživné je to katastrofa...staršiemu napísal, že teraz mu má on niečo kúpiť...idiot

mondolina
15. mar 2022

máš páky na to, aby si to riešila, tak rieš.
držím palce. na zameškané výživné advokáta nepotrebuješ.
tebe to už schválil súd.