Ahojte. Mam otázku, týka sa to rozvedených žien s dieťatkom alebo s deťmi... Ako sa sa rozvadzali? Ako ste odišli?
Skôr otázka by mala znieť ako odísť ešte pred rozvodom... Čo si vziať? Co deti? Podľa toho čo viem, má na ne také isté právo aj otec, ako aj mama, čo ak bude robiť problémy? Co potom? Prosím a ďakujem za rady.
Rozchod som i iciovala ja, kvôli dieťaťu sme sa ale dohodli ze odíde on aby dieťa ostalo v známom prostredí a ja ho vyplatím. V podstate šlo najskôr o odlúčenie, rozvod prišiel rok na to, po 1 sedení sme boli rozvedení... Vedeli sme sa ale na všetkom dohodnúť...
Tu je skôr taký problém, že žena odchádza od agresívneho muža, takže tu na nápravu vzťahu nie je cesty späť... Skôr on sa vyhráža typu co všetko on vytiahne na súde,... Ze jej nedovolí len tak odísť s deťmi preč a keď odide pôda trestné oznámenie že mu žena unesie dieťa...
@mamanadruhuu tak jeden rodič druhému nemôže uniesť dieťa s výnimkou ak napr. po rozvode keď dieťa má byť u jedného tak druhý nevráti alebo ak dieťa zoberie rodič, ktorý má zákaz styku s dieťaťom takže s týmto počas manželstva by nepochodil na polícii. A žene by som radila nájsť dobrého advokáta, ktorý jej všetko vysvetlí pretože predpokladám, že bude mať aj muž keď tak veľmi chce bojovať o deti
@felicita027 to práveže nie je iste ci aj on ho bude mať... Tu ide o to ze žena sa chce odsťahovať v tom istom meste ale samozrejme ešte pred prebehnúťim súdu do iného bytu aj s deťmi, a muž sa jej vyhrozil že ak pôjde povie policajtom že mu uniesla deti.. Chápete ma? Pri tom neuniesla len proste nechce s mím žiť rozhodla sa sama a deti si berie zo sebou..
@mamanadruhuu Presne preto potrebuje právnika... vysvetlí jej situáciu, povie aké má práva a povinnosti, pripraví jú na všetko. Vďaka právnikovi si ušetrí kopec stresu.
Ja preto som vydržala az do rozvodu. Deti boli zverené mne. Ale to samotné sťahovanie, aby bolo bezkonfliktné, počkala som deň - ked on bol celý deň v práci, vtedy som zabalila deťom oblečenie, aj moje oblečenie, naše osobne veci a odsťahovali sme sa. A potom ajtak robil cirkus, ale už nemohol vôbec nič. Deti som chcela ochrániť od toho. Ako tak sa to podarilo. Ale par krát ajtak musela zasahovať polícia. Veci ktoré u neho zostali som neriešila, to su len veci. Rozdelenie bsm som potom podala cez advokáta.
@mamanadruhuu Ja som sa stahovala pred rozvodom. Ak chces, napis mi spravu
@mamanadruhuu Pri policajtoch s tým nepochodí, pretože dieťa nemá zverené do starostlivosti otec. Takže sa to za únos pokladať nebude. Nech si podá žiadosť o rozvod a zverenie dieťaťa do starostlivosti, plus výživné. Nech to podá na súde. A potom nech si kľudne poberie veci aj veci pre dieťa, a nech ide preč bývať. Právnik je dobrá vec, ale chápem aj to, že nie každý si ho môže dovoliť.
Predpokladám že manžel problémy robiť bude, ak by prišli policajti, proste nech s kľudom vyrieši situáciu, že je podaný návrh na rozvod a zverenie dieťaťa do starostlivosti. Žiadne dieťa neuniesla, len sa odsťahovala. Hotovo.
Ale z vlastnej skúsenosti hovorím, lebo som sa poučila z vlastnej chyby. Ak je agresor, riešila by som skôr toto. Ak je až tak agresívny, že dochádza k útokom, nech to rieši hneď vtedy s políciou, nech podá trestné oznámenie. Ja som to neurobila lebo som nechcela naťahovačky, a teraz to tak ľutujem že až. Na súde to už bude len tvrdenie proti tvrdeniu, aj keď predloží dôkazy, súd ich nemusí brať do úvahy.
Najlepšie je uzavrieť dohodu s manželom/manželkou kde sa dohodnú na starostlivosti o deti, môže aj výška výživného a BSM a súd to len schváli ak dohoda bude v súlade so zákonom... V druhom prípade o všetkom rozhodne súd. Pred odchodom z vlastnej skúsenosti treba to povedať dieťaťu vo forme, ktorej pochopí vzhľadom na vek, povahu... Určite nie je vhodné pre dieťa aby prišlo domov a zrazu by videlo, že otec alebo matka zo dňa na deň nemá doma ani jednu vec. Problémy, čo sa týka rozvodu vznikajú dosť často, ktoré rieši individuálne súd aj keď ešte stále sa nájdu výnimky kde sa dokážu na veciach dohodnúť manželia.