ahojte smiem poprosiť, potrebujem radu respektíve ci mi nevie niekto poradiť ohľadom začatia exekúcie pre neplatenie výživného, totižto exekútor mi povedal ze mam doniesť na to súdne rozhodnutie právoplatne a rozpis mesiacov ktote je otec dieťaťa dlžný, lenže keď som doniesla ten rozpis, povedala jeho asistentka že to mám zle, robil to už niekto pre exekútora ten rozpis? vie mi niekto poradiť ako to rozpísať tie mesiace aby to bolo správne pre nich?
@majuska4401 a ako si to mala? Ja som dala jednoduchú tabuľku: mesiac - suma. Ešte si pozri ako to máš v rozhodnutí, že kedy má platiť. Či v daný mesiac alebo popredu.
@hipuska ukážeš mi na papieri prosím ta ako to ma vyzerať? lebo tam si myslia asi že som tiež vyštudovala právnickú školu
@majuska4401 nemám to už. Ešte si musíš ujasniť, čo žiadas. Môžeš aj obidve a budeš mať pokoj.
1.bezne výživné-to je to, čo ti má platiť každý mesiac. To budúce výživné, ktoré ešte nebolo vyplatené. Budú mu ho strhávať a posielať ti na účet
2. zameškané výživné-to je to, či ti dlzi za minulosť.
Tam dáš:
Januar - 200
Február - 200 atď
Celková suma k dátumu kedy žiadas.
Ešte si uved, že chces aby sa peniaze strhávali na tvoj účet. (Nie tak, že si exekútor stiahne na svoj a potom tebe prepošle. Ale rovno na tvoj )
V budúcnosti, keď ťa bude muz žiadať...ty môžeš zastaviť exekúcií hocikedy (on iba po splnení určitých podmienok) ale nerob to. Budeš tam potom platiť nejaké poplatky.
Ako si to napísala ? Čo im vadilo ?
Mne dala exekutorka papier navrh na vykonanie exekucie a tam som mala rozpisat co a ako kto je opravneny a kto povi nny