Ahojte,
nachádzam sa v dosť zložitej životnej situácii, ktorú nechcem teraz dopodrobna rozpisovat - to by bolo veľmi nadlho. Tak len v stručnosti - manžel je alkoholik, v poslednej dobe ide už o extrém, je denno denne opitý na "mol", uráža mňa i deti, neumyva sa, neprispieva na domácnosť, na deti... je toho veľmi veľa. Konečne chcem nabrať odvahu to riešiť, hlavne kvôli deťom, aby sa nato nemuseli pozerať... mame 2 deti...teenager a batoľa.
A chcela by som vas veľmi pekne poprosiť o radu, kde začať? Je lepšie začať na UPSVR sa ísť popýtať, či rovno za právnikom? Právnika budem určite potrebovať i pri rozvode i pri vysporiadaní BSM, keďže s alkoholikom sa dohodnúť nedá. A okrem toho ide o strasne falošného človeka, ktorý si vinu neprizná s pôjde proti mne. I napriek dôkazom, ktoré mam (privolanie polície, liečenie jeho závislosti...).
A ešte jedna otázka - je možné, aby nemuseli deti k nemu chodiť? Vzhľadom na jeho problém s alkoholom... Myslím si, že aj tak nebude o deti javiť žiadny záujem, možno len preto, aby mi ublížil.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
Odísť od neho, napísať predbežne opatrenie na úpravu styku pred rozvodom a v jednom podať aj na rozvod.
Pri rozvode podľa mňa nepotrebuješ právnika, keď je alkoholik, veď už aj tínedžer vie vypovedať, keby trebalo...ale pri bsm už si radšej zožeň, keď je problémový.
Súd podľa mňa nezakaze otcovi styk s deťmi, ale môže mu nariadiť liečenie, a až potom mu povoliť styk.
Ja som nebola na upsvar, hneď som podala žiadosť, kontaktovala nás kolizna a chcela rozprávať aj s dcérou. Jej výpoveď zarazila na súde.
@adriannasvk Ďakujem veľmi pekne. Problém je, že nič neplatí, ani hypotéku, energie... všetko ťaham sama, čiže nezostane mi este na podnájom. Asi až keď nám zrušia bsm, predá sa dom, až potom viem odísť☹️
@tosomja Ďakujem veľmi pekne, predbežne opatrenie ohľadom výživného a starostlivosti o deti? To sa dá napísať i pred rozvodom? Asi si skúsim nájsť nejakého toho advokáta, keďže sa v tom vôbec nevyznám.
Na liečení bol, odišiel po 3 týždňoch, po mesiaci opäť začal piť a ešte viac ako predtým.
Prosím ťa a kolizna prišla k Vám domov? I keď teda dom sa bude musieť po vysporiadaní bsm predať a neviem ešte, kam s deťmi pôjdem.
A koľko prosím ta trval rozvod?
Ďakujem veľmi pekne.
Je tu skupina pravne poradenstvo,urcite sa obrat na nich. Zakaz styku s detmi je samozrejme mozny ak je muz tazky alkoholik a sprava sa tak ako pises. Viac ti neviem poradit ale drzim ti palce. Dolezite je ale co najskor od neho odist.