Psychicky chorý manžel a rozvod s maloletými deťmi

26. jún 2022

Dobrý deň,

po mesiacoch uvažovania som sa rozhodla konečne podať žiadosť o rozvod. S mužom mame dve deti, 3 ročný syn a polročná dcera…o dcéru sa nestará vôbec, neprebaluje, nekŕmi, neuspava, vezme ju na ruky na 5 minút a uz mu je dlho…so synom sa pohra, vezme ho na bicykel, postráži ak treba, pretože on mi s nimi, podľa jeho slov, pomáha…no ak syn trucuje, on nemá absolútne trpezlivosť si s ním poradiť, buzeruje syna za všetko, čo je v jeho veku normálne robiť, atd…muž sa aj lieči,ma psychické problémy…no a kameň úrazu v našom vzťahu je to, že mi neskutočne nadáva a ponižuje ma, pri každej hádke, za všetko môžem vždy iba ja, no ale keby to nebolo všetko, taktiež ma bije, pred deťmi, kope ma, opluva ma, vyhráža sa mi, ťahá za vlasy…deti to videli…neraz…už ďalej nevladzem…viem, ze deti lubi, hlavne syna viac…no nechcem, aby sa po rozvode často s ním stretával, pretože vždy ho po hádke hucka proti mne…aj naposledy, syn sa ho bál, nechcel k nemu ani ísť, keď videl ako do mna kope, no on prišiel za synom, objal ho a vraví mu, neboj sa ma, to za toto všetko môže tvoja matka, lebo si neváži, co pre vás robím…pričom to absolútne nie je pravda, samozrejme. Doma robím absolútne všetko, starostlivosť o deti je na 95% iba na mne a chod domácnosti to iste. Muž mi sem tam pomôže povysavat, riad umyť, oopostielat a tak…zarába slušne, vždy ho za to chválim a uznávam… kúpi nám co potrebujeme a chceme, to mu zas nemôžem krivdiť, ale keď mu prepne, neovláda sa a nadáva mne, aj na moju rodinu, ktorá nám od začiatku len pomáha so všetkým najviac ako vie…vždy keď sa pohadame, syn vidí, že otec kričí na mamku, aj to rozpráva babke, no otec mu stále povie, že za to môže mama a že keď bude starsi, tak pochopí, akú ma matku…nemôžem mu níc povedať, lebo sa hnevá, zlosti, neustále je nervózny, vraj z práce, avšak po práci chodí veľmi často s kamarátmi von, chodí hrať futbal pravidelne, chodí kam sa mu len chce a mne to iba oznámi…nič mu nezakazujem, neobmedzujem ho, absolútne nič, no vždy mi je vykricane, ako mu ubližujem a ničím život…už je to na mna dosť…nevladzem, a hlavne, nechcem aby moje deti toto videli…prosím, je možné týmto všetkým docieliť, aby bol s deťmi co najmenej? Aj mi povedal, že deti mi kľudne dá, že on na ne nemá nervy a nevie sa o ne postarať ako ja, že on si chce radšej užívať…mám aj nejaké nahrávky, ako na mna vrieska a nadáva, atd…poraďte mi, prosím

dadis
26. jún 2022

1. chválim ta za rozhodnutie odist 2. porad sa s koliznou pracovnickou na upsvar, alebo s krizovym centrom v okoli, ale myslim ze uplny zakaz styku je velmi vzacny. Nevyhnete sa znaleckemu dokazovaniu

elizabet173
26. jún 2022

je mi ľúto, čo prežívaš, bola si aj u lekára, keď ťa zbil? Volala si políciu? Bolo by potrebné mať správu od lekára, od polície. Prepáč, ale nechápem, na čo si s takým mužom išla do druhého dieťaťa, ale to je už jedno. Máš kam ísť? Držím ti palce, aby rozvod prebehol čo najskôr a hladko.

autor
26. jún 2022

@elizabet173 mám fotky, a bohuzial, zlomil mi pred pár rokmi ruku, dvakrát ma preto operovali, lekárske správy sú, mám aj svedkov, no lekárovi som povedala, že som spadla…políciu som nikdy nevolala, Príliš som sa bála, že vy ma za to aj zabil v nervoch

nurielka
26. jún 2022

Pred pár rokmi ti zlomil ruku a ty máš s ním pol ročné dieťa?😭
Asi ťažko bude s deťmi najmenej, ak by si mala dôkazy, na políciu ho hlásila, že ťa mláti. A to s tou rukou..😔

54tinka54
26. jún 2022

Pred pár rokmi ti zlomil ruku a ty si s tým tyranom doteraz, dokonca máte malé polročné dieťatko? Prepáč ale ja toto naozaj nepochopím.. načo deti s takýmto partnerom?
Utekaj od neho preč!

autor
26. jún 2022

@54tinka54 ma psychické problémy, bolo to výrazne horšie, no podarilo sa mu na istý čas zmeniť, bol ako nový človek, verila som, že sa zmenil od základov…preto to druhé dieťatko…no, bohuzial, asi to bolo len na nejaký čas, oblbol ma a ja hlúpa som verila, viem…

veroniq85
26. jún 2022

Ako vazne nechcem sudit ale niekto ta fyzciky tyra tak ze ti az zlomi ruku a ty s nim potom ides mat este intimny styk. Chvalabohu som v zivote v takej situacii nebola ale naozaj sa mi az zdravy rozum zastavuje pri tom.

mikadooo
26. jún 2022

Jasné, nenič mu chudáčikovi život... Rozveď sa. Syn už teraz vidí, ako sa jeho otec správa k matke a že to nie je dobré, nech mu otec vraví čo mu vraví. Najlepšie spravíš - aj pre synovu budúcnosť, ak sa rozvedieš a tým mu ukážeš, že takýto vzťah muža a ženy NIE JE v poriadku. A ak ti to syn bude niekedy v budúcnosti pod vplyvom otcových múdrych rečí vytýkať, tak mu povedz, že necítiš sa vinná za to, že si sa ďalej nenechala otĺkať,pľuť na seba a nechať si nadávať. Ale neboj, oni tvoje deti vedia, že to najlepšie bude, keď sa od svojho milého zlatého otca odsťahujete... Keď si pozrieš príbehy detí, ktorých matky boli týrané, tak tie deti vždy stáli na strane matky, ak sa vzoprela tyranovi. Prajem ti pevné nervy a rýchly priebeh. A nenechaj sa mužom v žiadnom prípade citovo vydierať, ani cez deti.

54tinka54
26. jún 2022

A lieči sa? Neprestal s liečbou ked je to s ním teraz horšie?
Už mu never ani nos medzi očami, vidíš že to nemá význam. Maličká si ešte nič neuvedomuje, ale syn to už vníma a môže ho to poznačiť tieto “zážitky.” Ak nie kvôli sebe, tak aspoň kvôli synovi, odíď od neho, dobré rozhodnutie podať o rozvod. Všetky nahrávky alebo nejaké dôkazy čo máš si nechaj a ja by som sa na tvojom mieste poradila s právnikom.

elizabet173
26. jún 2022

tak to bola bohužiaľ veľká chyba, že si toto uhrala tak, že ti to nespôsobil on. Teraz pôjdeš od neho kde? To si mohla ísť aj vtedy a keď sa nedalo, aj do azylového domu je lepšie ísť, ako sa nechať otĺkať a nechať v tomto vyrastať deti. Už to nezmeníš, veľa šťastia

sofia1
26. jún 2022

Strasne to čítať....určite sa rozviesť.drzim ti palce❤

autor
26. jún 2022

@elizabet173 uhrala, ale mám očitých svedkov, ktorí môžu dosvedčiť, že mi to urobil on :(

modry1985
26. jún 2022

Tvrdíš 2 nemožné veci. Na jednej strane tvoj muž dobre zarába na strane druhej je psychicky chorý ( nemal by sedieť niekde inde ak je chorý ako v práci ? ) . Ak vie " dobre " zarábať vie sa postarať aj o deti zákaz styku nedocieliš nie je na to žiaden dôvod. Diagnózu však musí vydať psychiater a nie ex partner.....Sú diagnózy ktoré nebránia vychovávaniu deti , sú také ktoré bránia. Ak nie je pozbavený svojprávnosti - to že sa vy hádate neznamená že jemu odoberú rodičovské práva.
Za otca deti si ho vybrala TY - psychické poruchy nie sú otázkou že sa človek zobudí a zmení sa.......
A čím viac sa o to snažiť budeš tým to môže viac stáť nakoniec proti tebe...
Na psychicky chorého sa môže aj pozerať na človeka ktorý tvrdí že mu partner fyzicky ubližoval , zlomil ruku a nakoniec mu dal dieťa......
Je to uhol pohladu....
Zákaz styku pravdepodobne nedocieliš - každý druhú sobotu nedelu má minimálne istú...

bosorka2302
26. jún 2022

Mna by zaujimalo aku diagnozu mu stanovil psychiater

autor
26. jún 2022

@modry1985 ja ho nechcem pripraviť o styk s deťmi, to vôbec, len sa bojím, že bude malého huckat proti mne…manipulátor a narcista sa medzi ľudmi vedia pretvarovať viac než dobre

autor
26. jún 2022

@modry1985 asi som z toho všetkého chorá aj ja, to máte pravdu, lebo na mojom mieste by už iné ženy davno odišli…ja doplácam na svoju naivitu a vieru, že sa raz vsetko zmení a bude ako na začiatku…lenže takéto sú začiatky s manipualatoeom…nadherne, no postupne odkrýva svoju tvar…vyhráža sa, že zabije každého muža, s ktorým sa budem kontaktovať po rozvode, vyhráža sa, že si sám niečo spraví ak ho nechám, že som žena jeho života a bezo by neprežil, atd…je toho veľa

modry1985
26. jún 2022

Narcistov tu na modrom koníkovi aj v radách žien je hodne - a vychovávajú deti....manipulátoriek a manipulátorov poznám dosť a prevažne majú rodiny. Narcistická porucha osobnosti ak je vydaná správa od psychiatra je neliečiteľná jednoducho taký človek je - to však neznamená že sa nevie o deti postarať.
Húckanie deti proti rodičom je uplne bežná prax matiek aj otcov ( a je jedno kolko s nimi strávia ) ...........
Problémom je že ženy chodia sa " psychológmi " rozneho druhu ( sem tam aj muži ) a na základe opisu situácie týto psychológovia sa vyjadria váš muž / žena je narcista......To je však velmi málo na to aby aj skutočne narcistickú poruchu osobnosti mal. Takéto niečo môže iba psychiater a dáva sa to v minimoch prípadov
To čo on má je podla opisu situácie skôr znaky mánio - depresie.
Ak si ublíži , tak si ubliži...
Ak zabije každého muža , zhnije v base....
Poznám XXX žien ktoré sa takto vyhrážali " milenkám " svojich ex , žiadna však nikomu reálne neublížila , a majú deti napr.v striedavej starostlivosti.....
Hold život s " debilom " je raz taký a je jedno čo nosí medzi nohamu......
Je to daň pre každého kto si takého partnera vybral za rodiča svojho dieťaťa....

zamcanka79
26. jún 2022

Preč od neho, čo najskôr. Inak zdá sa mi, že kľudne by si mohla dať aj TO za týranie psychické aj fyzické. Čo sa týka starej zlomeniny je pochopiteľné, že týrané ženy majú strach a zatlkaju. Spomenúť by si to určite mohla, že tá zlomenina bola spôsobená ním. Určite sú nejaké snímky a vie to pozrieť znalec či to mohlo byť tak ako tvrdíš. Len neviem, či tu platí niečo ako premlčacia doba. A ak áno, tak koľko rokov. Kamoskin manžel je právnik - trestné právo. Keď chceš viem Ti dať kontakt a môžeš sa poradiť.

mogaa
26. jún 2022

mňa by len zaujímalo, prečo si s takým chlapom mala deti.....ďaľšia vec, z čoho chceš žiť, ak od neho odídeš....

mogaa
26. jún 2022

@zamcanka79 mne to skôr pripadá, že autorka si chce urobiť z detí zdroj príjmu...

autor
26. jún 2022

@mogaa zdroj príjmu? Ja od neho nechcem ani cent, dokonca som odišla z nášho spoločného bytu, jedine chcem pokoj po tých rokoch, čo sa mi naublizoval…jeho peniaze nechcem, stačí, že mi neustále kričí, že som nula, že nič nemám a že on živí moju rit…

elizabet173
26. jún 2022

to je síce fajn, ale na súde má väčšiu váhu papier od lekára a od polície, ako výpoveď svedka. Muž môže hovoriť opak a bude to tvrdenie proti tvrdeniu.

modry1985
26. jún 2022

1.najdi si psychoterapeuta ....ale nie takého kde budete riešiť minulosť ale budúcnosť....psychoterapeuta so skúsenosťami naučí ťa ako žiť po boku ( aj keď budete rozvedený deti vás spájať budú ) takého človeka....naučí ťa ignorácie a odpovede na jeho " nátlak ".
2. Rieš rozvod
3. Rieš praktické veci ako vyživíš rodinu aj bez neho
4.zabuchni dvere pred minulosťou...
Manipulácia s deťmi bude do konca života
Deti si časom sami vyberú ktoré prostredie je pre nich zdravšie...ty sa snaž aby to bolo tvoje....
A pouč sa.....
Minulosť nezmeníme - nezmeníme ani druhých ľudí....
Budúcnosť sa zmeniť dá a môžme zmeniť aj - samého seba.....

mogaa
26. jún 2022

nejako sa do toho zamotávaš, na jednej strane si odišla zo spoločného bytu, na druhej sa občas stará aj o dieťa a povysáva a aj v domácnosti niečo pomôže....takže buď vymyslená téma a už si sa do toho zamotala alebo z neho robíš horšieho ako je, v každom prípade nemôžeš odísť z bytu a on ti pomáha s domácnosťou🙂ale možno ti pomáha v inej domácnosti a tam ti aj poupratuje aj poruje deti

autor
26. jún 2022

@mogaa presne tak! 👍

elizabet173
26. jún 2022

@mogaa vymyslených je minimálne štvrtina, asi by bolo na zvážení nezapájať sa do anonymných tém a do tém, kde niekto čerstvo prihlásený.

matkahelka
26. jún 2022

s detmi sa vobec nemusi stretavat. my sme mali v sirsej rodine podobny pripad, len deti boli starsie. chlap bol tiez taky fantasticky otec roka, co vedel vulgarne nadavat zene este aj v rade pri pokladni v kauflande, ale dieta nevedel ani utisit, ani okupat, ani mu pripravit kasu, nie to ho este nakrmit. velmi zavisi od posudku psychiatra. v pripade, o ktorom pisem, je sudom nariadeny styk s detmi iba v pritomnosti matky alebo inej dospelej osoby, ktora ma poverenie od matky a aj to iba na verejnom mieste. taketo stretavanie dotycneho otca velmi rychlo omrzelo a deti uz 2 roky nevidel.

veroniq85
26. jún 2022

Mne pride ze tiez vymyslena tema. Lebo taketo nasilie pachane na zene ako kopance ci dokonca zlomenina. Este aj deti to vidia a rozpravaju po rodine. A aku chces radu ak si toto vsetko tolerovala? proste odist ale buhuzial ak je to pravda tak popri takom muzovi ako otcovi tvojich deti to budes mat tazke navzdy. A deti budu vzdy jeho zbran.

veroniq85
26. jún 2022

A este ma zaujima ze kto boli ti ludia co su "svedkovia" ze ta tak fyzicky tyral ze ti sposobil az zlomeninu? Rodina, priatelia... Kto blizky sa pozera na taketo nieco? lebo jedna vec je po niekom kricat aj v Kauflande a druha vec je niekomu ublizit takto ze pride az k zlomenine a este pred "svedkami".

modry1985
Autor odpoveď zmazal
Zobraz