Dievčatá Prosím o radu, bývali muž platí 150 euro na dieťa a 50 euro mu posiela na šetrenie. Už je dlhší čas bez práce, ale iba jeho pričinením je zdravý nemá žiadne problémy,aby nemohol pracovať. Požiadal preto o zníženie výživného. Čakám na súd, Minule mi povedal a že bude žiadať o spätné vrátenie výživného,má na niečo takéto nárok? Veď ja sa starám o všetko platím byt a auto všetky veci čo sa týkajú dieťaťa oblečenie stravu u neho býva dvakrát do mesiaca ,keď sú prázdniny tak tie delíme .
Prosím ak má niekto nejakú skúsenosť dajte mi vedieť a budem vďačná za každú radu.
Hehe pobavilo ma ze bude ziadat o vratenie vyzivneho🙂))...Boze to je aky ........???Akoze ty sa staras o jeho deti, dnom aj nocou a ten ......dokaze z huby vypustit, ze poziada o spatne vratenie vyzivneho...???Akoby to ani jeho deti neboli...No na tvojom mieste si najdem pravnika a poriadne sa poradim ako s nim zatocit...Neznasam takychto muzov....
Urcite nema pravo. Nemusis mu nic vracat. Ak si najde v buducnosti pracu.. kludne ho daj zasa dvihnut.
Akoze ako prisiel o pracu atd je jedno jeho vec,zmenili sa financne podmienky.
No co sa tyka spatneho vratenia vyzivneho,to je kus trotla 😂😂😂
@llia spotrebované výživné na maloleté dieťa sa nevracia.
..no moj tiez ziadal vrarit vyzivne za 4 mes.co si myslel ze mi platil aj ked deti boli unho....ubohe..trepol to na sude..nemal nic podlozene..hned po ked som sa nato pozrela to boli .nakoniec len 2 mes.aj ja som tvrdila ze spotrebovane vyzivne sa nevracia..ale?! Ja som mu tiez platila vyz.aj ked dcera bola umna..a to sudkyna ,, z brucha,, povedala sumu.. Nechcelo sa mi cakat na dalsie pojednavanie + platit pravnika..nakoniec sudkyna odklepla ze Ja musim vlozit mojej dcere ktora je v mojej starostlivosti € ako nejaky rozdiel niecoho o co navrhovatel ziadal..aj ked nic nepredlozil...vlozila som € na jej ucet a ked dosiahne 18r budu jej..no budis..ostane to jej ale keby som mala vracat jemu urcite by som sa sudila....ale ide o princip..
@dzjanetta takze je mozne,ze by som mala jemu platit nieco späť?pride mi neseriozne z jeho strany,ze on nie je v nejaked nudzi,ze nema pracu je jeho problem,je vysokoskolsky vzdelany clovek s praxou,nema ziadne zdravotne problemy.Moze pracovat,ale nechce.15O e mi nepride vela,co mi dava na syna,ktory chodi do skoly a podobne.Mame aj hypoteku,idem od vyplaty do vyplaty.Akoze co mu mam dat?myslíš,ze je opravne a ze by sud mohol nieco take odomba ziadat???Deti neboli v tvojej starostlivosti?alebo som to nespravne pochopila,ze si aj ty jemu platila?
@llia najskor deti ss...neskor poziadal o zmenu styku a to do jeho starostlivosti..chvilu boli unho..a stale musel posielat..neskor na chvilu sa to zmenilo..a to ze sa deti zveruju jemu tak ja musela platit..nakoniec mladsia sa s placom vratila a starsia ostala..a ja zasa jemu platila kym sa to nedoriesilo..take zlozitejsie😉...
..no myslim ze zalezi od sudcu...nasa sla na matersku a zastupujuci sudca sa o tom vobec nechcel bavit..prenho to bolo spotrebovane vyzivne a koniec...no ale ked sa nasa vratila tak sa to takto doriesilo..chceli to este odrocit...ale ja som uz nemala chut sa vlacit po sudoch..
@llia nemá právo, výživné na maloleté dieťa je spotrebované .