Problém s bývalou a dieťaťom

andrea258
13. máj 2013

Ahojte . Mame s priatelom problem. On ma s jeho ex 4 rocne dieta. Nemaju to dane na sude ale pravidelne posiela vyzivne 250e plus malej plati zivotnu poistku a sporenie zaroven tj. 50e.
Vyzdvihuje ju 3-4x tyzdenne zo skolky a ma ju asi tak 3-4 hodiny kym si ju zoberie matka. Ked ju chce na vikend, ona ma stym problem ,mu nechce dovolit ani len na noc, hoci predtym malá mala len 2 rocky teda bola mensia a spavala u nas jedna radost. A s tym problem vtedy nebol.
Matka sa stazuje ze jej priatel malo plati, lenze myslime ze 250e pre nu k rukam, plus 50e poistka, plus zakazdym musi kupit aj on malej aj vecicky ked byva u nas, plus kupuje vecicky este malej aj domov, pretoze jej nevadi ze jej mala chodi mesiac skoro "v tom isto"
plus rozne hracky a veci z ktorych maju deticky radost🙂
Problem je v tom, ze jeho ex mu minuly tyzden povedala, ze uz do skolky nemusi a nema! po nu chodit, ze ona to uz ma vybavene. Zevraj ona nechce byt na nom zavisla a ze aj tak on ponu chodi neskoro... skolky su predsa do 5tej a ona chce aby po malu chodil o 2hej. lenze aj on pracuje (pretoze ona tiez hovori ze ma pracovnu dobu cize ani jej sa neda...) a bohuzial sa mu vzdy neda prist na cas, cize niekedy pride maximalne o hodinku neskor teda okolo 3tej.
Ona mu oznamila ze si zaplatila aupair. Priatel nevie, kto to je, kolko ma rokov, ci ma skusenosti s detmi, ci je ta osoba zodpovedna. Boji sa velmi o malu. Chce aspon nejake udaje keby sa nahodou nieco /nedajboze/ stalo.
jej matke to je jedno hlavne ze ma onu "postarane" o dietata, aj ked to tak vobec nemuselo byt.
Priatel je bezmocny, pretoze ona mu povedala ze nema ziadne! ale ziadne pravo aby vedel kto to je, ze to je jej a len jej rozhodnutie a jej vec komu da dieta , ze jej nema do toho pravo zasahovat kedze ona je matka a vychovava dieta ona. A este zato ze priatel nemoze (aj ked chce) chodit po nu do skolky chce zdvihnut výzivne.
Co je to ale za pravo? Priatel sa o malicku vzorne stara a chce jej len to najlepsie. Dokonca sme jej ponukli aj variantu ze ju budem trebars bravat aj ja cely tyzden szo skolky ze s tym nemam problem. ved mala ma pozna, tesi sa na mna, je so mnou rada, kolko krat som ju mala sama aj dva dni, ved ju mam rada skoro ako svoju, a hlavne ked jej (matke) to vtedy vobec nevadilo. Teraz oznamila ze ju neda ani mne ze som cudzia. 😒 a co ta aupair? myslim ze ja som cudzia ale to dieta ma aspon pozna.Priatel je uplne z toho vsetkeho uplne mimo ☹ On pozera hlavne na dieta, ze ako sa bude mat a citit, neriesi a ani ja neriesim ziadnu ludsku jesitnost ohladom vztahov. Len mame pocit ze skorej jeho ex to vadi , ze on ma uz dlho vztah a ona je stale sama, a este ze jej pomali vadi a mozno by bola stastna keby sa o dieta ani len nezaujimal!! 😖
Moze to ona takto cele postavit ze on nema vobec ani len pravo vidiet tu osobu a vediet o osobe ktora bude bravat a byvat casto aj s jeho dietatom??? Co ked je to niekto koho nebude ani len trapit ze mala je unavena, smadna, hladna, alebo ze jej nieje dobre , ze sa dobre neciti??
Dakujem za vase odpovede a rady , sme strasne zufaly☹
Este raz dakujem

andrea258
autor
13. máj 2013

teda zabudla som dopisat, ze ked ona nechcela aby po nu chodil otec, tak som sa ponukla ja, aby nemusela davat malicku uuuplne cudziemu cloveku ktoreho mala ani len raz v zivote nevidela.

trish31
13. máj 2013

@andrea258 no vobec to nie je len jej pravo rozhodovat za malu,kedze ani dieta nie len jej

xlucia
13. máj 2013

@andrea258 rozvodom neprestavas byt rodicom. to je zaklad z ktoreho treba vychadzat. cize ak sa s matkou neda dohodnut, treba to riesit sudne.
a predtym si treba zdokladovat, co vsetko priatel plati, odkladat blocky, kolko krat pre nu bol a tiez ci matka dietata ziada o otca prispevok na o pairku.
ako otec ma pravo vediet kto sa o jeho dieta stara

anieli_1
13. máj 2013

@andrea258 nie som za striedavku ale v tomto pripade by som na mieste tvojho priatela podala na sud o striedavu starostlivost .....naozaj najdite vsetky blocky co jej kupuje kolko je s nou ..... A nechapem preco by mal pre mu chodit tak skoro do skolky?? u nas sa chodi najskor o 15tej bo pred tym maju olovrant......

andrea258
autor
13. máj 2013

Blocky nezbierame, ale mozme zacat pomoze to ale k niecomu?ale ako potom mame preukazat ze sa jej kupovali veci aj predtym?
Neviem preco tak skoro do skolky, vraj aby jej nebolo smutno. Ale vzdy ked sme sa nenapadne pozerali ze co v tej skolke robi, ci sa hra alebo co, tak vzdy sa pekne s niekym hrala a nevypadala ze by jej bolo zle v spolocnosti inych deti.
Nema ani ako preukazat ze ju mava casto, jedine keby mu to dosvedcil niekto?

xlucia
13. máj 2013

@andrea258 ako nema. ved ked ju ide brat do skolky ucitelka vie povedat komu dava dieta nie? blocky treba odkladat stale, nevies kedy ex prdne v bedni a budes potrebovat prave pre tieto pripady

andrea258
autor
13. máj 2013

vlastne ano , to je pravda a navyse este chodievame casto k jeho rodicom teda babke a dedovi takze aj vela ludi vie o tom ze ju maval casto.