Prítomná na súde o výživnom

sisi
28. máj 2020

Zdravim vas...
Chcem sa spytat, mali sme sudne pojednavanie o zvysenie vyzivneho a sudkyna to este prelozila o mesiac.
Chcem sa spytat, musim byt pritomna aj na tom dalsom pojednavani,ci sa da tomu nejakym sposobom vyhnut?
Navrh som podala ja.

pribinak
28. máj 2020

Nemusíš ísť, môže poslať právnika.

draik
28. máj 2020

Buď osobne alebo aspoň právny/splnomocnený zástupca.

sisi
autor
28. máj 2020

@pribinak ak nemam pravnika a ani na neho peniaze?

pribinak
28. máj 2020

@sisi tak potom chod ty, chod aj na úrad prace a porozprávaj sa s koliznou

sisi
autor
28. máj 2020

@pribinak o com?

sisi
autor
28. máj 2020

@pribinak nemozem dat len zisdost ze nechcem ist na sud uz a nech rozhodnu bezomna?

pribinak
28. máj 2020

@sisi 🤷‍♀️

patka06
28. máj 2020

@sisi pokiaľ nemáš právneho zástupcu, musíš sa zúčastniť pojednávania

alenah31
29. máj 2020

@sisi prosím ťa a to si ako predstavuješ, že to na pojednávaní prebieha? Ty si podáš žiadosť, uvedieš koľko chceš a oni urobia čáry máry priznávame Vám sumu, ktorú ste si žiadali? Bude určený deň pojednávania, obaja dokladujete príjmy a výdavky, sudca bude vypočúvať obe strany - navrhovateľa ah odporcu a hlavne preto tam treba byť - musíš obhájiť svoje požiadavky. Musí byť prítomná jedna aj druhá strana. Ale môžeš sa nechať zastupovať právnikom alebo inou dospelou osobou, ktorej v tejto veci podpíšeš plnú moc a bude konať v tvojom mene.

natalienka12
29. máj 2020

@sisi Vsak si podala navrh ty, chces zvysit vyzivne ci nie? Ak nie, tak napis, ze navrh beries spat. Sudca to odrocil z nejakeho dovodu, nie pre srandu kralikov. Sud nie je cirkus, ze si prides na pojednavanie len kedy sa ti chce.

mogaa
29. máj 2020

@sisi aako to asi majú rozhodnúť bez teba? ako má súd vedieť aký je dôvod zvýšenia nákladov na dieťa? to nestačí niečo napísať, preukazuje sa to, detto otec môže preukázať že dieťaťu prispieva nad rámec výživného a ty ako matka ako sa chceš brániť že to nie je pravda?

sisi
autor
29. máj 2020

@alenah31 ale my sme uz jedno pojednavanie mali..len este nam dala dalsi tefmin..kedze ex si tam vylieval srdce..ja som na materskej a on zaraba v cistom 3.500 tisic eur..a moje a jeho deti nemaju co jest,,,prrto tam uz nechcem ist a pytsla som sa,ako by som to mohla vyriesit.

alenah31
29. máj 2020

@sisi je jedno, že už pojednávanie bolo - súdom bolo nariadené ďalšie - postup je ako pri prvom - čiže nutná prítomnosť navrhovateľa aj odporcu resp. ich zástupcov.

natalienka12
29. máj 2020

@sisi Je jedno kolko zaraba a co rozpraval na sude, z nejakeho dovodu to odrocene bolo. Ak chces uspiet so svojim navrhom tak sa musis dostavit na sud, neviem ako inak by si to chcela vyriesit. Nerozumiem aky mas problem prist na sud, ved to robis pre dobro svojich deti.