S expartnerom mame spolocne dieta
Zije na vysokej nohe ci skor sa tak prezentuje
Nic mu urcite nechyba a zjavne ma aj na rozdavanie pre cudzich
Dieta mame v striedavej starostlivosti, takze neplati nic ale nekupuje mu nic navyse, obcas ak aj kupi nejaku hracku alebo oblecenie tak je to nepotrebna blbost
Jeho standard je ovela vyssi ako ten moj
Chcem sa opytat ci je moznost aby platil vyzivne? Ked je maly chory alebo s nim treba byt doma, tak idem na ocr alebo si dovolenku beriem ja
To co zarobim nam staci ale s odretymi usami
Žiadať môžeš , ale závisť nikdy nikam neviedla. Ak máte rovnaké podmienky , máte aj rovnaké možnosti. Potom je to už len o schopnostiach. Ak však napríklad chorobu si s ním doma ty , aj keď má byť u neho , to rovnaké podmienky nie sú a teba to znevýhodňuje . V prípade velkých rozdielov v mzdách , výživné je určené aj pri striedavke. Nám súd neurčil , nežiadal som ja , nežiadala ex , ale napríklad DB + prídavok poberám ja ( dohoda ) ......a to výživné bude pri SS úplne smiešne....neočakávaj ako pri OS....možno 100 eur
@damian85 Ja mu nezavidim
Len jeho inciativa pri vydavkoch je takmer ziadna pritom jeho prijem je aj o 6-10x vacsi
Zial dokazat ho neviem, ale za roky spoluzitia viem, ze tomu tak je len to nema na papieri
@damian85 Mame ustnu dohodu o starostlivosti, ktora funguje, ale nepaci sa mi, ze pri jeho moznostiach je lakomy, nechce sa podielat ani fifty fifty na ostatnych vydavkoch, co je napriklad osatenie, sport, kruzky, a ine
@damian85 keby vsteky tieto naklady pokryl, tak by si to ani nevsimol
Co ja od neho ani nechcem, staci ist rovnym dielom, aby som mohla tu druhu polovicu investicie tych poloziek vyuzit na ine ucely ako je zazitkove vyplnenie casu s dietatom alebo domacnost ci len tak setrit, miesto toho niekto nema potrebu kontrolovat zvysok na ucte a je mu luto minut par stoviek eur na bezne veci pre svoje dieta, viac deti nema
Pozri sa pri striedavke má isť všetko :2 . Starostlivosť , povinne výdavky a i. Ošatenie si má každý kupovať vo svojej réžii , krúžky iba ak sa na nich dohodnete a i. Ja ti poviem len tolko , že neviem ako viete koľko Váš ex zarába , ak s ním už nezdielate jednu domácnosť. Ja popravde netušim či ex zarába 3 000 alebo 5 000 alebo 10 000 . Nezaujíma ma to , všetko čo zarobí je jej len jej šikovnosťou , pravdepodobne nezarobí zle to je jediné čo viem. Ale každopádne striedavá starostlivosť je jednoducho nie len o právach ale aj povinnostiach :2.
Aj keď máte dieťa v striedavke tak ak je medzi vašimi príjmami veľký nepomer tak môžeš požiadať aby súd určil výživné
Dieťa by malo mat približne rovnaké podmienky u oboch rodičov