Prišla mi kontrola zo sociálky

martin_2002
27. okt 2023

Dobrý, prosím vás súrne o radu, ráno mi prišla kontrola - zvonček zvonil (asi) lebo funguje ale ja som v podkroví a od rána prší proste som ich nepočul - pes je zatvorený v búde neviem vôbec či prišli k dverám(zvonček je pred bránou) prosím vás ako by som to mohol vyriešiť? Papier od doktora alebo zavolať im a vysvetliť to...?

alickapusinka
27. okt 2023

Vždy ak ideš na PN
musíš rátať s tým že môžu prísť .Vždy musí byť dostupný zvonček alebo majú aj čísla mobilov tak mohli ale nemuseli zavolať. Toto bude tak slovo proti slovu. Nemusia TI uznať PN .Ak si dlhšie doma máš vychádzky. Ale tak ťažko povedať či si alebo nie si doma neotvoril si im čo považovať za to že si nebol doma. ONI si u lekára overujú či si tam v ten deň bol alebo nie.

alickapusinka
27. okt 2023

Bol som doma 2 týždne a prišli mi 3 krát. 2 krát v týždni. A raz prišli v nedeľu na kontrolu o 14.Bola som doma nemám s tým problém. Takže chodia často.

cookie29
27. okt 2023

Kludne im povedz, ze si spal. Ja by som si nevymyslala, to bude problem. A ako vies, ze bola kontrola ked si ich nepocul/nevidel?

isis234
27. okt 2023

Nechali ti v schránke oznam, že boli u teba? Choď na sociálku a povedz im to, čo si písal sem... že v podkroví si ich nepočul.. zdriemol si si.. únava, zaspal... nepočul si zvonček. Stáva sa to. Zavolaj i lekárovi, tiež mu to povedz. Možno poradí

marci77
27. okt 2023

akceptovatelny dovod by bola navsteva u lekara
chodte si to dohodnut s obvodnou lekarkou, ze ste boli v ten den u nej
horsie by bolo, ak by sa to stalo cez vikend, ze by vas nenasli doma

take, ze ste nepoculi, neviem, ci akceptuju

summer23456
27. okt 2023

Ja som PN a doktorke vravím ,že nám nefunguje zvonček dole pri vchode,či tam môže napísať poznámku s ona že to má nemá čo zaujímať,nech si ma hľadajú ako chcú. Značí sa na elektronickú PN aj tel.cislo?

alickapusinka
27. okt 2023

@cookie29 asi nechali oznam v poštovej schránke

januska12323
27. okt 2023

Tvoja jediná povinnosť počas PN je byť doma a zabezpečiť zvonček tak aby bol dostupný a funkčný.
Zavolať tam môžeš ale bude ti to prd platné, jediné ospravedlnenie je návšteva lekára, lekárne.

marikaan
27. okt 2023

@summer23456 áno aj tel.číslo

summer23456
27. okt 2023

@marikaan lebo dr sa pýtala,či číslo mám to isté, len neviem či sa to tam značí. Tak ok,snáď by mi volali. Ja vychadzky dodržujem.

marikaan
27. okt 2023

@summer23456 ja som mojej včera nahlasovala keď im posielala EPN

syslik81
27. okt 2023

treba k dr.. to potom kazdy oze povedat ze zaspal,nepocul etc ... to nieje ospravedlnenie

andrejka1974
27. okt 2023

@martin_2002 jednoducho im zavolajte a poviete že ste Oliver doma

lonely66
27. okt 2023

zamýšľam sa nad tým, ak je človek doma s nejakou diagnózou, ktorá obnáša bolesti a lekár predpíše nejaké sedatíva, a ten človek fakt tvrdo spí a nezobudí sa na zvonenie... bežať k lekárovi? trápne. celé tie kontroly sú trápne, nech sa na mňa nikto nehnevá. kto je vážne a "seriózne" chorý, ten dodržiava liečebný poriadok stanovený lekárom.
kto je špekulant, ten bude lietať kade-tade a ešte mu to lekár aj odobrí po prípadnej kontrole. preto považujem kontroly za nezmyselné a buzerantské smerom k poctivým pacientom. niektorí sa boja ísť aj nakúpiť základné potraviny, aby nemali práve vtedy kontrolu.

abbey1
27. okt 2023

Nie je vôbec povinnosťou mať na dome zvonček. Mohli volať na mobil. Pravidelne zvonček som vypínača, keď som išla spať ja, či deti.

erikavesela
27. okt 2023

@januska12323 to co je za blbost?...a ako oni dokazu, ze ten zvoncek naozaj aj stlacili???? nijako...ved urady povinnosti nemaju, len my.. a ako poznam urady v tejto krajine, ani by som sa necudovala, keby nezvonili a len hodili papier do schranky...

anjelicek26
27. okt 2023

Keby ludia hufne nechodili na vymyslene PNky,neboli by nutne kontroly. Xy krat tu citam,ze sa niekto *da* PN ked mu to tie dni vyhovuje kvoli praci ci detom, vsetko len nie chorobe.

Autor zavolat a povedat,ze si doma bol a ziaden zvoncek nepocul, Si chory,neni ti dobre ci podkrovie alebo tvrdy spanok prepocut sa zvoncek da.. Nic ineho by som si nevymyslala. Uvidis,co povedia.

mogaa
27. okt 2023

@lonely66 ty keby máš niekomu platiť, tak by si si ho neskontroloval? lebo ten chorý má byť doma a má dodržiavať liečebný režim...a za to dostáva aj zaplatenú PN....je uplne logické že ten čo za niečo platí, si to aj skontroluje....

simona92101
27. okt 2023

Tak mne prisla kontrola ked som doma lezala na rizikovom so zlomenou nohou.zazvonili,kym som sa o barlach presuchtala ku dveram tak uz vhadzovali listok do schranky,bola to mozno minuta.ked som ich okrikla ze som cerstvo po uraze,ze preco nepockali,tak na mna vybafli ze oni to nemaju odkial vediet,pritom diagnozu napisanu mali.a nik nevolal na mobil🤷‍♀️ takze aj taketo sa moze stat

lonely66
27. okt 2023

@mogaa je zbytočné sa s tebou baviť. myslím, že v príspevku o 16:09 som to dosť jasne napísala.

babulkomale
27. okt 2023

@lonely66 presne. Mala som Tramal, spala ako drevo, vobec neviem ako isli dni...chvalabohu nikto neprisiel.
Spekulanti vedia este aj predstierat dusevnu poruchu a brat na to roky ID.
Normalny clovek je radsej v praci zdravy a zaraba, ci sa mylim?

babulkomale
27. okt 2023

@lonely66 ja som mala raz taku marodku, ze som denne chodila na infuzie, zhanat lieky a take bavkanie krivkajuc...potom som prisla domov, padla do postele a uz ma nebolo, mohol zvonit kto chcel.

juliet86
27. okt 2023

ono tato teoria o zabezpeceni zvonceka je pekna ale realita. byvame v bytovom dome a proste sa pokazili zvonceky koncom juna.... riesili sme to s firmou volali sme im my najitelia zastupca majitelov bytove druzstvo firma. stechnici tu boli viackrat nevedeli na to prist a potom zacali dovolenky furt slubovali z epridu a neprisli. mame o tom mejli aj smsky ako slubovali ale realne. nam mesiac a pol nesiel zvoncek na dome... a tym padom ani sme nevedeli otvorit nikomu zhora... cize naozaj v dnesnej dobe nevolat na mobil je proste fail

elenka.k
27. okt 2023

@erikavesela no veru, raz som bola na okne za záclonou, a kukám auto zastavilo vedľa susedovho domu, šla jedna pani k nám rovno k schránke. Rýchlo som otvorila okno a pýtam sa, že čo potrebuje. Ona zľaknuta na mňa sa pýta, či som tá a tá / svokra vtedy marodovala / ja že to je moja svokra.
Keby že som nebola pri okne, hodí papierik a zduchne, možno by ani nezazvonila. No to ste mali vidieť , čo za cirkus potom spravila svokra na sociálke, že už dopredu pripravený oznam o neprítomnosti počas PN. Ináč svokra bola doma.

andrii
27. okt 2023

Tie kontroly sú podľa mňa fakt trochu zle vymyslené. Ja keď som cca pred 5 rokmi marodovala,tak som sa doslova bála spať,hoci som mala silné bolesti a brala na to lieky,po ktorých sa mi neskutočne chcelo spať. Vždy som sa snažila vydržať do tej cca 14-tej,kedy chodili deti domov zo školy a až vtedy som si ľahla spať. Toto bolo doslova týranie chorého človeka. Tiež som sa bála sprchovať,že nebudem počuť zvonček, že nestihnem vyjsť zo sprchy. Bála som sa ísť dokonca na veľkú potrebu,lebo čo ak vtedy budú zvoniť a ja nestihnem dobehnúť...no fakt smiesno-trapne šikanovanie chorého.

erikavesela
27. okt 2023

@elenka.k ja si to zivo viem predstavit...policajti plateni od poctu rozdelenych pokut, danovi uradnici od poctu najdenych chyb (hoci ziadne v danovych priznaniach nie su), poistovaci od zamietnutych pripadov...to je vizitka nasej spolocnosti...

saxana000
27. okt 2023

Ked marodujem tak.som v takom stave ze nie som schopna vyliezt z postele a ni sa hybat naposledy silny kovid.s bolestami klbov a svalov na flektore co som prespala.18h vkuse.a predtym naposledy tyzden strasidelnej crevnej chripky vyvracana vyhnackovana dehydrovana neschopna pohybu..

babulkomale
27. okt 2023

@andrii tak toto je cez...v zivote by ma nenapadlo sa takto stresovat...co by ti nezaplatili, den marodky?
Bola som na PN mesiace, na rizikovom, ale rizika sa nenaplnili a lekar mi povedal ze mam chodit von a hybat sa ( neslo o gyneko problem s otvaranim, ale o srdce) a ja som chodila von na slniecko a vzduch, ziadne stresovanie. Nikdy neprisli. Mala som aj vychadzky ale niekedy som isla aj mimo nich ked bolo treba.

markusrasford
27. okt 2023

@martin_2002 zavolať vysvetliť a tak isto aj obvodnému lekárovi dať vedieť čo sa prihodilo. Dá sa to vyriešiť

markusrasford
27. okt 2023

@saxana000 a keď ma niekto zlomenú ruku, psychické problémy alebo ďalšiu diagnózu pri ktorej nemusíš ležať ani vtedy sa nemôže človek čerstvého vzduchu nadýchnuť? Čo vtedy keď niekto žije sám kto mu má nakúpiť? Ísť po lieky? Zas byť PN neznamená byť ako vo väznici