Babule,chcem sa nieco spytat. Partnerova exmanzelka ma tri deti,kazde s inym.Prvy chlapec je syn mojho partnera,druhe dievcatko nosi priezvisko svojho otca a treti chlapcek nosi priezvisko taktiez mojho partnera,kedze exka si nieje ista,ci je.Nechcem tu riesit ex,to je jej zivot.Jena deti sama a priezvisko si po rozvode nechala mojho partnera,cize jej byvaleho manzela.Ide o to,ze partnerovi velmi prekaza,ze najmladsie dietatko nosi jeho priezvisko.Vraj ked je ona "lahsia",nikde nie je napisane,ze toto dietatko je poslednea keby sa vyspala estes desiatimi a s kazdym ma dieta,ci je normalne,aby sa vsetky deti volali po nom.Da sa s tym nieco robit?Vdaka
Presne tento isty pripad mame aj my,takze ta plne chapem.....je to maximalna sprostost.Ked chce nozky kade tade roztahovat a nevediet,kto je otec,nech si vrati rodne priezvisko a to nech dava aj celemu okresu. Nie som rasista,ale ona ked bude mat dvoch cernoskov,pat romov a neviem co este,vsetci sa budu takto volat,levo mamicka nevie co so sebou????
@gabi108 a tvoj partner má autorské práva na to priezvisko? 😅 ona predsa nedáva deťom jeho priezvisko, ale svoje... A som si istá, že to isté priezvisko má aj X ďalších ľudí, o ktorých nemáte tušenie... Priezvisko nezakladá žiadny nárok na výživné alebo dedičstvo, tak môžete byť kľudní... No a nakoniec aj tvoj partner má možnosť sa znovu oženiť a prijať priezvisko po manželke a je vystarané...
@gabi108 ani tvoj partner nie je jediny,kto ma to priezvisko - akoby to vyzeralo, keby sa ozyval kazdy, komu sa nepaci menovec, ze zmente mu meno 🙂 Je to priezvisko exmanzelky a je prirodzene, ze ked je osamela matka, deti sa volaju rovnako ako ona 🙂 kedze si nechala (mozno kvoli dcerke z prveho manzelstva) svoje meno za vydata... Odporucam predychat a neriesit 🙂 exmanzelka je asi potrestana dost tym, ze je sama na deti, netreba jej pridavat este aj tymto ;)
...pardon,kvoli syncekovi z prveho manzelstva...
Nie, neda, je to jej priezvisko a moze ho dat tolkym svojim detom, kolkym uzna za vhodne.