Priezvisko nemanželského dieťatka

gabi108
17. jan 2015

Babule,chcem sa nieco spytat. Partnerova exmanzelka ma tri deti,kazde s inym.Prvy chlapec je syn mojho partnera,druhe dievcatko nosi priezvisko svojho otca a treti chlapcek nosi priezvisko taktiez mojho partnera,kedze exka si nieje ista,ci je.Nechcem tu riesit ex,to je jej zivot.Jena deti sama a priezvisko si po rozvode nechala mojho partnera,cize jej byvaleho manzela.Ide o to,ze partnerovi velmi prekaza,ze najmladsie dietatko nosi jeho priezvisko.Vraj ked je ona "lahsia",nikde nie je napisane,ze toto dietatko je poslednea keby sa vyspala estes desiatimi a s kazdym ma dieta,ci je normalne,aby sa vsetky deti volali po nom.Da sa s tym nieco robit?Vdaka

vroni
17. jan 2015

Nie, neda, je to jej priezvisko a moze ho dat tolkym svojim detom, kolkym uzna za vhodne.

mata128
17. jan 2015

Presne tento isty pripad mame aj my,takze ta plne chapem.....je to maximalna sprostost.Ked chce nozky kade tade roztahovat a nevediet,kto je otec,nech si vrati rodne priezvisko a to nech dava aj celemu okresu. Nie som rasista,ale ona ked bude mat dvoch cernoskov,pat romov a neviem co este,vsetci sa budu takto volat,levo mamicka nevie co so sebou????

sissy27
17. jan 2015

@gabi108 a tvoj partner má autorské práva na to priezvisko? 😅 ona predsa nedáva deťom jeho priezvisko, ale svoje... A som si istá, že to isté priezvisko má aj X ďalších ľudí, o ktorých nemáte tušenie... Priezvisko nezakladá žiadny nárok na výživné alebo dedičstvo, tak môžete byť kľudní... No a nakoniec aj tvoj partner má možnosť sa znovu oženiť a prijať priezvisko po manželke a je vystarané...

sue
17. jan 2015

@gabi108 ani tvoj partner nie je jediny,kto ma to priezvisko - akoby to vyzeralo, keby sa ozyval kazdy, komu sa nepaci menovec, ze zmente mu meno 🙂 Je to priezvisko exmanzelky a je prirodzene, ze ked je osamela matka, deti sa volaju rovnako ako ona 🙂 kedze si nechala (mozno kvoli dcerke z prveho manzelstva) svoje meno za vydata... Odporucam predychat a neriesit 🙂 exmanzelka je asi potrestana dost tym, ze je sama na deti, netreba jej pridavat este aj tymto ;)

sue
17. jan 2015

...pardon,kvoli syncekovi z prveho manzelstva...