S partnerom sme sa rozišli máme 1 r dcérku podala som o zverenie do mojej star a vyzivne.Zdokladovala som príjmy a vydavky i týždeň name súd a ja neviem či si mám napísať ako žijeme čo platím či mi sudkyňa bude klásť otázky?blocky som tam už poslala všetko.. Ďakujem
Tak mi stačí doma len také body aby som nezabudla či?
Lebo ja som tam uviedla sumu no vraj na rocne dieta to pýtam moc ako čo je moc že?tak ja teraz môžem aj návrh zmeniť??
@ejmi25 mozes si napisat doma ak chces,....ja beriem na 11 rocnu 100 eur,....ale ty podla prijmu ex mozes ziadat kolko chces,...a sudkyna potom urci podla okolnosti,ci je to dost,alebo malo,...povedz tam ako zijes,kolko platis byvanie,..aj to sa zohladni,....mozes doplnit potom ak ta sudkyna vyzve,...ak sa ta opyta,ze co by si chcela pozmenit tak potom povies,....
@ejmi25 Jak se mužu zeptat kolik si navrhla?Ty si mužeš pítat jakou koliv sumu kterou ty unáš za vhodnou,nenech se obalamutit řečma ,,tetek na ulici".Budou hlavně brát v uvahu kolik vydělá tvuj ex-otec dítěte.Neboj se ničeho,nikdo tě tam za nedodaný bloček hlavu neutrhne.Já mám nejedno takové pojednávání za sebou.Většinou bločky sudce ani nezajímá.Hlavně náklady na bydlení jako je nájemné,elektrika,suma za potřebné leky pro dítě atd.Když bude soudce chtít něco specialní mužeš dodat na dalším pojednávání.Oni většinou zhruba ví kolik stojí takové dítě v daném věku a dávají na návrh koliznei opatrovničky co bude soudu přítomná,nebo napíše posudek.Kdyby si se potřebovala zeptat cosi konkrétní napiš IP .Hodně šťesí přeju
@tilda prosim ta, ta vyziva na nevydatu matku je do niakeho roku dietata??? Mohla by som si zaziadat aj ja o to ked mam 7 r a 4 r deti? dakujem
@charllotte ja som to riesila pred 3 rokmi naposledy a vtedy to bolo do 2r veku dietata...
@charllotte takze neviem...ale mozno by ti pravnik poradil-ja nie som ;)
@ejmi25 priprav sa na vsetko.. vratane toho, kolko plienok tvoje dieta denne spotrebuje, kolko umeleho mlieka vypije, kolko krat mu natieras zadocek sudokremom... kolko pancuch potrebuje na mesiac a ako rychlo sa nicia... kolko samponu minies, pri kúpaní a kolko toho vlastne potrebujes na jeden mesiac... Priprav sa na uplne najhorsiu variantu... priprav sa na to, ze kolízna opatrovníčka nemusí hájit záujmy diatata a nevyjadrí ani svoj názor na celú vec... Drzím palce, vela zdaru.
@tilda jasne, o tom prispevku do 2 r viem, myslela som, ze to je nieco ine, diky, opytam sa 🙂
Babenky, to obdobie ubija aj pocas hladania takych informacii a niekedy nie su uplne presne. Nebojte sa vyhladat a oslovit nejakeho, ved su to tiez ludia a nie strasiaci co tahaju od kazdeho len peniaze. Ja som mala podobny problem a zvolila som dobre. http://www.rozvodadeti.sk/konanie-o-rozvode/
Za oslovenie preda nic nedate! Drzim palce
@ejmi25 ano,opyta sa ta ci s navrhom suhlasis tak ako bol podany na sude,..to iste sa opyta aj expriatela,...potom sa ta spyta,ci chces nejak doplnit tento navrh a vtedy ty mozes doplnit co uznas za vhodne,...