Priateľ sa mi vyhráža, že mi zoberie dieťa

bibimimi
15. máj 2022

Chcem sa opýtať. Priateľ sa mi vyhráža že má dá na súd aby bolo dieťa jeho.. není ani v rodnom liste .. pohádali sme sa a som mu povedala nech už nechodí za nami.. a on toto že nebude dieťa moje... Aká je šanca žeby vyhral ... Máme byť v podnájme ale som často u mami lebo chodím do školy aby strážila je pravda že pije ale nie keď ma ju na starosť (moje dieťa).. a on vyťahuje toto že mi zoberú kvôli tomu že som pri nej ..

pribinak
15. máj 2022

@bibimimi keďže nie je ako otec uvedený v RL, tak súd sa súd ani nebude zaoberať jeho návrhom

Druha vec, že môže urobiť sj anonymne udanie na úrad prace a uviesť že o dieťa sa stará osoba ktorá je pod vplyvom alkoholu
Veľký pruser by nastal ak by mame prišli na šetrenie a ona by v čase kedy má dieťa bola naozaj opitá

bibimimi
autor
15. máj 2022

@pribinak tak to áno, keď ma emmku kým som v škole nepije práveže.. ale nemá nejakú veľkú šancu aby mi ju zobrali nie?

bluka2
15. máj 2022

Koľko ti ešte ostáva do konca školy? Lebo fakt dávať dieťa v niekomu, kto má problém s alkoholom nie je extra super. Si si úplne istá, že nemá ešte nejaké promile napr. ráno o 7 v krvi, ak píla predtým do noci?
Každopádne držím palce

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pribinak
15. máj 2022

@bibimimi ešte raz, nie je zapísaný v rodnom liste ako otec, čiže je to cudzí človek. Cudzí človek nemôže len tak zobrať niekomu dieťa

Zvazila by som napr jasle, ak by mama bola ochotná na jasle prispievať, vieš, nemusí piť pri malej, ale napije sa večer a ráno môže mat zostatkovú alkohol, niečo sa stane, pôjde s dieťaťom do nemocnice, lekár naberie nejaké podozrenie vyzve ju na test a je problém na svete
Vieš, ona povie že nepije, je fajn, že nepije, ale aj tak treba byt v strehu

kornelies
15. máj 2022

@bibimimi Zmaz svoj prispevok. Slovensko je male. Kazdy kazdeho pozna. Mala si ho napisat anonymne. Neboj, nikdo ti dieta nezoberie.

tosomja
15. máj 2022

@bibimimi nezoberú ti ju, možno ti dajú podmienku, aby ste si našli iné zázemie, aby nebola v prostredí kde je alkohol atď. Budete chodiť na stretnutie s kuratelkou, ona to má na starosti. Ale nie, nevezmú ti len tak dieťa, na to musia byť vážne dôvody. Keď sa staráš, nechodí špinavá, zanedbaná, keď má svoje miesto na vývoj, tak nie je dôvod. A priateľ sa len vyhráža. Čo chce ju on? On sa dokáže postarať? To nie je len tak vziať niekomu dieťa, lebo si ho nechala, podviedla, vyhodila, či iné dôvody na rozchod.

kiki68
15. máj 2022

@pribinak nie je zapisany, ale moze zaziadat o uznanie otcovstva sudom. Bude to trvat, ale mohol by dosiahnut to, ze otcom bude. A nechavat dieta s niekym s problemom s alkoholom je vrcholne nezodpovedne. Keby sa nieco stane, tak je naozaj problem

pribinak
15. máj 2022

@kiki68 tak jasne, kedykoľvek si môže podať návrh na určenie otcovstva, ale pozerám že dieťa má pomaly 6 mesiacov a on nič, že to asi nebude úplne najsamlepší otec, lebo ten by mal toto vyriešené dávno (myslím otcovstvo)

deti95060810
15. máj 2022

prosím ťa - to sa vyhráža takmer každý chlap žene .... poznám aj ja. Ale na súde by tvoj priateľ isto nepochodil...

abbey1
15. máj 2022

Neviem, koľko máš rokov, ale nechávať tak maličké dieťa alkoholičke je nezodpovedné. Taký človek, aj v stave momentálnej triezvosti, má úplne iné reakcie a celkovo myslenie už poznačené alkoholom.
Skús na čas v škole nájsť k dieťaťu niekoho iného.

lilyianka
15. máj 2022

@bibimimi
Dieťa by som na tvojom mieste určite nenechala matke,ktorá pije. A ze nepije keď je s malou by pre mňa nič neznamenalo. Pretože nikdy nevieš.

Priateľ ti chce zobrať malú, hej? Veď by sa,za pár dní zbadal. Niekedy mám pocit,že chlapi absolútne nevedia co obnáša starostlivosť o malé dieťa.

diamond007
15. máj 2022

@bibimimi je rovnako otec ako ty matka, ak požiada o testy otcovstva a napr.striedavku, Všetko je vždy mozne

mackamizjedlaskrec
15. máj 2022

@pribinak Ale ale keby aj bola Socialka pozrie ze ci ma navarene a dieta kde spat zhodnoti ze dieta ma ostat v rodine A to ze niekto robi hu bu ktory nie je ani zapisany ako rodic vyskakuje .Vypnut zablokovat telefon ak by prisiel do blizkosti volat policiu .

kornelies
15. máj 2022

@abbey1 Z coho asi zaplati opatrovatelku? 18 rocna a neverim, ze ma cas brigadovat. To ako by si povedala beznohemu, nech sa ide poprechadzat.

abbey1
15. máj 2022

@kornelies Och, prepáč. Mala som ju pochváliť, že zveruje dieťa osobe závislej na alkohole. A predstav si, aj beznohí sa chodia prechádzať. Nesedia doma a neplačú nad svojím životom.

kornelies
15. máj 2022

@abbey1 Pozri sa do profilu, ma 18 rokov. Moze dakovat Bohu, ze sa jej matka stara o dieta. Mama si vypije alkohol, ked nestrazi dieta! Tak kde je problem???

mimka1402
15. máj 2022

@abbey1 Bože ty si vždy chodiaca dokonalosť...
Dievča má 18, študuje, očividne nemá základ odmala dobrý doma, priateľ asi žiadna výhra. Je veľa alkoholikov, ktorí si prácu atď robia úplne poctivo, ale prídu domov a je to o inom... Tu to môže byť podobné. Môže mať jej mama problém s alkoholom, ale nemusí byť v štádiu, že si neuvedomuje realitu a pije aj pri dieťati. Môže kľudne nepiť keď má malú na starosti. Ide to o par hodín kým je slečna v škole. Som si istá, že keby to bolo totálne zle tak slečna určite ďalej nestuduje lebo tazky alkoholik by ako posledné bol schopný byť s dieťaťom...

elanor
15. máj 2022

@kornelies a to naozaj veris tomu, ze alkoholicka nepije, ked strazi dieta? Ktovie, mozno sa nezotne do bezvedomia,, ale neverim, ze si neda ani pol glga. Sak alkaci, ked si nedaju, su nervozni, celi bez seba, klepu sa im ruky a co ja viem co. Alebo aj keby si ozaj chvilu nedala, min. par hodin fici na zbytkaci.
Tak ci tak je to nezodpovedne, nechavat dieta u takej osoby.
Sice chapem, ze autorka v jej situacii velmi nema na vyber, ale min. by som sa zamyslala nad tym ako to zmenit, alebo mamu alkacku vyuzivat na strazenie co najmenej.

mimka1402
15. máj 2022

@elanor Slečna nenapisala či je to už alkoholizmus atď. Sú rôzne stupne hoc to samozrejme netreba zlahcovat.

elanor
15. máj 2022

@mimka1402 myslim, ze vyrokom "je pravda, ze pije..." je povedane viac menej vsetko.
Ak by to bol obcasny pripitok, alebo obcasne decko vinka raz za tyzden, len tak na chut ("na pošušňáňí"), tak to nebude oznacovat, ze pije. Ak o niekom poviem, ze pije, znamena to, ze chlasta jak duha aka je to alkoholik.

kornelies
15. máj 2022

@elanor Co je alkoholicka? Denne pohar vina? To by Taliani a Francuzi boli skoro vsetci alkoholici.
Ak matka ma vazne problemy s alkoholom, nech si dcera vybavi individualny studijny plan. V prvom rade si splodila dieta, tak nech sa on stara.

bluka2
15. máj 2022

@elanor čo ťa tak vedie k tomu, zastávať sa alkoholikov? Však takí ľudia so závislosťou majú na svedomí aj kopec životov batoliat, kedy zachrapali a neboli schopní sa postarať... Keď je v škole len na pár hodín, malo by to byť lepšie a riziko nižšie, ale autorka sa musí snažiť vymyslieť lepšie riešenie hneď ako to bude lepšie

elanor
15. máj 2022

@bluka2 ja sa zastavam alkoholikov???? ocom prosim ta tocis???

bluka2
15. máj 2022

@elanor sorry, to malo byť @kornelies Co je alkoholicka? Denne pohar vina? To by Taliani a Francuzi boli skoro vsetci alkoholici. Ale mohla si aj milsie

kornelies
15. máj 2022

@bluka2 Tvoje vyjadrovanie nie je distvingvovane. Stale nevieme, kto urcil, ze stara matka je alkoholicka. Jej vlastna dcera? Tak nemala sexovat a rodit v 18 ke. V prvom rade je nezodpovedna, odsuva starostlivost o dieta na staru matku. Verejne si da fotku do profilu a ohovara SVOJU matku!!! Ak citi, ze matka potrebuje mentalnu pimoc, nech jej pomoze. Mozno matka pije, ze aku ma dceru.

abbey1
15. máj 2022

@mimka1402 Pozabudla som, ako velmi je problem s alkoholom na Slovensku zlahcovany.
Sama pises, ze matka asi nebude taka super, kedze dievca nemalo ppdla teba zaklad v rodine, plus k tomu alkohol. Skutocne to najlepsie pre batola.
Super, ze tu mame ludi, ktori doma piju, ale pracu si vykonavaju poctivo. Ved piju len doma. ;)
Nebudem sa citir ako vzor dokonalosti, ani ospravedlnovat, ze som autorke poradila riesit strazemie dieta inak. Ano, aj individualny plan ke riesenie, aj studentky, ci starsie panie na dochodku a pidobne.
Mozno ty s tym problem.nemas, ale ja by som sa kludne necitila vediet, ze dieta je s osobou, u ktorej nemam istotu.

mimka1402
15. máj 2022

@abbey1 Netrafila si, alkohol nepijem. U mňa je alkoholizmus už aj to, že niekto musí každý deň si dať pivo. Ale ak to tak je aj autorky je to iné ako keď je to niekto kto ide úplne opitý a zostatkovy má hodiny a hodiny. Autorka sa pýtala na inú vec. Poznám veľa ľudí ktorí musia si otvoriť pivo, víno pohár ci pohárik tvrdého pred spankom. Je to otras. Neznášam opitých ľudí apod. Ale, tato verzia je iná ako keď sa rozprávam o niekom kto je už alkoholik, ktorý nefunguje vôbec ani v živote ani v práci a ak tak ma už aj iné zmýšľanie. Ja som takto vedena nebola.
A individuálny ti nedajú všade. Školy s tým majú aj problémy... Proste nie vždy sa dá všetko vyriešiť najideálnejšie. No verím tomu, že slečna vie aká je jej mama a či jej to dieťa na par hodín môže zveriť

terka224
15. máj 2022

@bibimimi akože ju má na starosti keď nie je v rodnom liste? 😀

mimka1402
15. máj 2022

@elanor No neviem ja tiež o niekom vravím, že pije a ja nepovažujem ok žiadnu pravidelnosť alkoholu, že či sa jedna o decko vína alebo pivo.. Možno to dcéra myslela aj takto. Ja som na takéto veci hakliva a pre mňa ak niekto pije pravidelne 2dc vína večer tak v mojom ponimani je už nejaký alkoholik, lebo je tam nejaká pravidelnosť. Ale samozrejme nezrovnavam to s niekym kto je pod obraz boží každý deň. Preto je to pre mňa iné ak sa rozprávame o tom ze pije každý večer pohár vína a iné ak sa opija donemoty.