Dobrý večer,
Som vydatá, moje manželstvo je už roky nefunkčné, deti nemáme. Našla som si nového priateľa a podala žiadosť o rozvod. Manžel sa ale rozvádzať nechce. Keď som chcela, aby mi priateľ išiel na súd svedčiť, že je môj nový priateľ, odmietol to. Údajne sa bojí. Pritom ma do rozvodu trocha aj on tlačil.
tak potom aky je to priatel ked nechce ist svedcit niesi mu len butlava vrba prepac sa slovo
@maria39 veď máš pravdu.
Boji sa čoho?tvojho ex?
Tak dá sa ho navrhnúť ako svedka, ak súd ho bude chcieť vypočuť, predvola ho. Ak nepríde, tak ho da predviesť. Ale nebude to potrebné, rozvedu vás aj bez toho. Ináč, ak sa rozvádzas iba kvôli nemu, tak si to radšej rozmysli..
@luccija asi áno. ale on zas nie je agresívny. ja som myslela, že keď sa manžel nechce rozvádzať, tak by to sudkyni uľahčilo, keď by videla, že už mám iného partnera....
@oblecenie99 ano presne suhlasim s tebou
@oblecenie99 kvôli tomu myslíš rozmyslieť, že už v tejto situácii je zrejmé, že veľa zastania u neho nebudem mať, však ?
@maria39 no veď práve to myslím, že už teraz vidieť, že mi nechce pomôcť.
Nepoznám dôvody, pre ktoré sa rozvádzas, ale predpokladám, že to nebude len preto, lebo si sa zaľúbila do iného.. Ja by som čakala, že ma novy partner príde podporiť, nemusí sedieť v pojednavacke samozrejme, ale zastane sa ma. Na druhej strane, aby sme mu úplne nejrivdili, ty ho lepšie poznáš, možno len tam nechce byť, lebo je mu to nepríjemné, nechce sa pozerať do očí tvojho ešte manžela, a považuje to za zbytočné, len to nevedel lepšie vyjadriť.. Len aby ta aj neskor podporil, predstav si, že by to nebol rozvod ale trestné konanie, napr. Ublíženie na zdraví.. Tiez by sa vyhovoril?
Späť k rozvodu: len preto, lebo jedna strana nechcela, ešte manželstvo súd nenechal nerozdelené. Teoreticky sa to natiahnuť môže, napr. žiadosti o odrocenie pojednávania zo strany muža, resp súdy teraz odrocuje veci, ktoré znesú odklad (kvôli korone) alebo sa nevzdá práva podať odvolanie a po doručení rozsudku ho poda a bude sa to naťahovať. Maximálne keď tak tak v konaní na odvolacom súde by som vytiahla nového partnera.. Ale pochybujem, že by sa tam robilo nejaké rozsiahle dokazovanie v zmysle výsluchu svedka.
@oblecenie99 ďakujem 🙂
rozvod bezdetného manželstva žiadnych svedkov nepotrebuje
Vážená pani autorka,
Pokiaľ sa chcete rozviesť a deti nemáte a manžel sa rozvádzať nechce, treba uviesť do návrhu na rozvod manželstva ako dôvod, že manželstvo je nefunkčné, že ste sa vzájomne odcudzili, intímne spolu nežijete atď. Dôvodov je X a aj dohľadatelných na internete, rozvnako aj vzorov a žiadostí.
Z toho, čo ste tu napísala, nieje absolútne zrejmé, o čo vám konkrétne ide, nepoložila ste žiadnu otázku.
Pokiaľ nemáte s manželom deti a v návrhu uvediete podstatné dôvody, súd nebude absolútne skúmať neochotu vášho manžela sa nerozviesť a ani nebude
skúmať to, či máte novú známosť. Dokonca je možné, že vás ani nebudú posielať do partnerskej poradne - to je skôr zvykom vtedy, ak sú vo vzťahu deti.
Žiaden súd vás nebude nútit ostať v nefunkčnom vzťahu a rozvedú vás za 10 min.
Sťažujete sa na to, že vám nový priateľ nechce ísť svedčiť na súd, čo je v takomto prípadne absolútne irelevantné a hraničí to až s absurditou.
Súd nepotrebuje na rozvod manželstva žiadne svedectvo nejakej nezainteresovanej, ale iba zainteresovanej osoby - rozvod sa týka iba manželov, nikoho iného, neriešia sa tam žiadne svedectvá, preboha!
Nechápem, čo má váš priateľ spoločné s vašim rozvodom a čo by mal robiť na súde. Ak by tam mal fungovat ako vaša podpora, jedine pokiaľ sa tak on slobodne rozhodne.
Píšete, že priateľ sa údajne bojí. Neviem síce čoho, ale neriešim...
Pokiaľ sa na to necíti, nieje absolútne fér to po ňom požadovať, alebo mu vyčítať, že tam s vami nechce ísť. Nechce, tak nechce a čo má byť?
Ak by to bolo naopak, a váš nový priateľ by sa šiel rozvádzať s manželkou, išla by ste tam vy ako jeho podpora, ak by ste sa na to necítili, nech je dôvod akýkoľvek?
Ja mám taký dojem z vašej "predstavy" o priebehu konania, rovnako aj vami opísanej "podstaty problému", a strachu vašeho priateľa vám ísť svedčiť k rozvodu,
že máte buď veľa napozeranej Súdnej siene z TV, alebo neoplývate príliš logickým myslením.
Pretože v opačnom prípade by ste si dokázali vyhľadať potrebné informácie kdekoľvek na nete a ušetrili by ste nás zase nového poznania toho, "čo dokáže ulica".
@3tato Vážený pán diskutujúci. Ďakujem Vám za Váš čas, ktorý ste strávili písaním tejto siahodlhej odpovede.
Aj keby tam bol prítomný, súd ho vôbec nemusí vypočuť.
rozvod v pripade, ze jeden z manzelov sa nechce rozvadzat nie je az taky jednoduchy ako to niektori opisuju... takmer formalita to moze byt v pripade ak je u manzelov zhoda
@martin36 niektorí to vidia veľmi ľahko.
No, ja osobne by som s ním uz viac neráta. Ako sa da na takéhoto muža spolahnut, ked je strachopud ist proste ukazat ze mas partnera. Dospely chlap, ktory to mysli vážne, vie toto urobit bez problémov. Max povie nie že nejde lebo sa bojí, ake ze pôjde ak to bude nutné.
Ale priklanam sa k tomu, ze ho tam netreba, podla mna ked velmi chces prezentovať to ze uz mas int vztah, vies to proste napísať do navrhnu a to staci. Ak bude treba extra svedkov, mozu si ich sj zavolat, nie? Podla.mna treba navrh kvalitne spraviť a netreba to naťahovať xy svedectvami.
Tazko povedat, preco ozaj nechce ist svedcit. Ak by mu vsak na tebe a vasej buducnosti proste zalezalo, myslim si, ze by sa ti snazil co najviac pomoct s rozvodom, aby si proste s nim zacala novy zivot
Milá Autorka, existuje právny pojem "odcudzenie od lôžka a od stola", ak už nežije spolu, pod jednou strechou a intímne min. pol roka, z pohľadu súdu manželstvo neplní svoje poslanie, rozvedú vás bez manželskej poradne, aj keby manžel nesúhlasil. Svedok nie je potrebný, stačí ak ty povieš, že máš nový vzťah.
@martin36 nie je až taký jednoduchý? A v čom konkrétne vidíš problém? Lebo ja som si rozvodom presiel pred 9 rokmi, dokonca deti boli malé. Rozvedení sme boli do pol hodiny.
Treba si uvedomiť dôležitú vec. Ak chcem niečo dosiahnuť, tak musím aj pre to niečo náležité spraviť. Treba si naštudovať zákon o rodine, osloviť advokáta, poradiť sa so skúsenými...a nie tu zakladať tému, o ktorej ani sama autorka netuší, čo má byť jej obsahom, keďže nepoložila ani jednu otázku. A opakujem, že pri obyčajnom rozvode je nejaké svedectvo absolútne zbytočné, súd toto nerieši. Okrem toho, treba si uvedomiť, že svedka treba uviesť do návrhu, ale len sám súd rozhodne, či je v tej alebo onakej veci vôbec potrebné svedka vypočuť. A rozvod rozhodne medzi ne nepatrí. Napiš v čom vidíš problém.
Keď sa chcemes niekym rozviesť, tak v prvom rade preto, lebo si už nerozumieme, hadame sa, intimne spolu nežijeme, alebo už žijeme oddelene. Doslo k odcudzeniu, mame medzi sebou neprekonatelne rozdiely, pocitujeme voci sebe odpor. V takom pripade dochádza k tomu, že manželstvo uz neplní základnú funkciu! A funguje to aj v pripade, ak to pocituje len jedna strana!
Chcel by som vidiet sudcu, sudkynu, ktori by trvali na tom, ze vas nerozvedu! Treba ist predtym do poradne, absolvovat tam sedenie s tym, ze pred rozvodom ste vyskusali vsetky moznosti na obnovu a neuspesne. Koniec!
Nechapem, preco vsetci odsudzujete noveho priatela. Bohvie kolko su spolu a mne by sa veru tiez nechcelo montovat do takej situacie. Je to vec teba a tvojho manzela.
@3tato Vážený pán diskutujúci. Nerozumiem Vášmu, mám taký dojem, že útočnému tónu. Nie každý má skúsenosti z rozvodom. Nerozvádzame sa predsa každú chvíľku, či ? Ak sa tu niekto slušne opýta, netreba ho hneď urážať, že neoplýva logickým myslením. Za to, že niekto nemá vedomosti v oblasti práva nie je automaticky hlupák. Takže netreba nás tu prirovnávať k pritívnej relácia 90- tich rokov, kde si robili srandu z ľudí a vy ste na nej zrejme "frčali". Podľa Vášho štýlu komunikácie máme možnosť sa presvedčiť o tom, čo ulica nie len dokáže, ale už aj dokázala.
P.S.: Podstata mojej otázky nebola v tom, ako postupovať pri súdnom procese. Ale chcela som vedieť názor nezainteresovaných žien. Čo si myslia o postoji môjho partnera a jeho podporu voči mne.
Koniec !
Keďže anonymná autorka svojim posledným príspevkom akosi sama dala svojej téme punc IV. cenovej skupiny, preto aj ja dávam tejto "plodnej" debate zbohom.
Zároveň si dovoľujem konštatovať, že volebné právo by mala byť výsada pre ľudí s dosiahnutým určitým vzdelaním, širším životným rozhľadom a určitým IQ.
Osobnostnému rozvoju anonymov Zdar!
Silno Vám všetci držíme palce pevne verím že pri rozvodoch niektorých manželstiev nebude nutné predvolávať všetky známosti pretože v niektorých prípadoch by to bol proces storočia.....desiatky a desiatky svedkov. Chceš vedieť názor žien no ty žiješ s mužom s mužom sa rozvádzaš a mužský názor ťa nezaujíma.....
Rozvedu vas, ziadneho svedka nepotrebujes.