Ahojte, prosím vás. Ak ste boli obeťou, veľmi by mi pomohlo, ak teda môžem poprosiť, aby ste mi napísali hoc aj do súkromnej správy ako to skončilo všetko to trápenie, ako sa zachoval potom muž a tak. Viem, že je to isté u každého individuálne, no veľmi by mi pomohlo, ak sa dozviem aj skúsenosti iných aj keď si uvedomujem, že je to príliš citlivá téma. Mám 3r. synčeka, muž ma týral najmä ekonimicky, psychicky a v poslednom rade fyzicky. Po jednom dokopaní som nabrala odvahu a zavolala políciu, je v base odkiaľ mi píše listy, že všetko je moja vina, žiadna ľútosť, ešte chce pokračovať vo vzťahu. To samozrejme pre mňa neprichádza do úvahy, stále ma berie ako nesvojprávnu, neviem to spracovať. Už som bola aj na poradu pri psychiatričke, chodím aj ku psychologičke, nuž osobná skúsenosť je niekedy oveľa viac ako rady do vetra. Pridružila sa mi teraz aj smrť mojej milovanej babky s ktorou sme žili a aj keď sa snažím kvôli synčekovi, je to veľmi ťažké.
Neviem, či už si po rozvode, či sa rozvádzate. Ak si rozvedená, zablokuj si číslo, zmeň si ho, aj mailovú adresu, na sociálnej sieti tiež. Neodpovedaj mu na postu, zariad si výživné pre malého Prípadne si odlož už dosle listy, aby si mala dôkaz na súde. (obvinenia, vyhrážky, podľa obsahu) Aj keby si vyžadoval kontakt s dieťaťom, pochybujem, že dáky súd dovolí kontakt človeku, ktorý bol v base kvôli tyraniu blízkej osoby. Budeš potrebovat veľa síl, ale dá sa to zvládnuť.
Dufam, že sa v tej base zdrží tak dlho, koľko potrebuješ na spracovanie tohto a zariadenie si nového, lepšieho života. Nepozeraj späť. Držím palce
@balazmar bud silná, rada by som ta povzbudil, že to bude lepšie, ale bohužiaľ ak ta raz týral akýmkoľvek spôsobom, neprestane tak ľahko. Bude to emocionálne, potom finančné (cez vyzivne), snáď sa vyhnes fyzickému. Ženy co tým real prešli, vedia, že čo potrebuješ je dobrý team okolo seba, a veľmi veľkú silu a odhodlanie, nezlaknut sa, lebo začne používať proti tebe akúkoľvek spinavost. Bude klamať, vydierať atď a v neposlednom rade bude naštvaný, že je v base. Píšem ti preto, aby si sa ozaj vyzbrojila a pripravila, mnohé ženy sme to zvládli, síce boj je to dlhý ale dá sa to. Ver samej sebe, že to čo a nim bolo, nebolo správne. Nik na svete nemá právo ublížiť druhému, obzvlášť slabšiemu. Držím ti palce veľmi
@balazmar Napisem len tak zhruba. Ja som ale nebola vydata a ani deti sme nemali. Dufam, ze si vobec nepripustas fakt co ti hovori, ze je to tvoja vina. Vobec nie. On sam je zodpovedny za svoje chovanie. To je fakt-pokial je drzitelom obcianskeho preukazu. Necakaj, ze si vo vazeni vstupi do svedmia a polepsi sa. Neviem, ci po tomto bude moct syna navstevovat, ale najlepsie by bolo sa uplne oddtrihnut. Pracuj na svojom sebavedomi a nenechaj sa vtrhnut do konfliktov ak by malo dojst k stretu. Hlavne nehrat hru - ty si urobila toto a tamto. Najlepsie je ignorovat, lebo nema cenu si nic vysvetlovat. Aj tak nikdy nepochopi co urobil. Bude sa pravdepodobne hrat na obet. Hlavne sa treba obklopit ludmi co vas maju radi a pomozu vam. Drzim palce a prajem vela sil.
@komplikovana
@veronika4495
Ďakujem vám. Vďakabohu mám úžasných rodičov, ktorí pri mne a synčekovi stoja, čiže máme kde byť. Ozaj ďakujem za váš čas napísať mi, vážim si to.
Si vydatá? Rozved sa, nepreberaj od neho žiadnu poštu. Vybav si výživné na dieťa.