Predvolanie na súd

mirka125000
21. máj 2024

Baby svagrina ma ísť na súd,ale ten istý deň ma v Brne pohovor,nevedela som svagrine poradiť tak skúšam tu dá sa druhý krát ospravedlniť na sude alebo nie chudera nevie čo ma robiť keď nepôjde na súd boji sa že bude zle a keď nepôjde na pohovor tak svagrine uz asi druhu neponuknu tak neviem

sissy27
21. máj 2024

@mirka125000 v prvom rade - vždy treba komunikovať s tými, ktorých sa to týka. V prípade švagrinej potencionálny zamestnávateľ a súd. A keďže o pojednávaní vedela asi skôr ako si dohodla termín pohovoru, tak mala rovno napísať / povedať "prepáčte, tento termín mi nevyhovuje, vedeli by sme sa dohodnúť na iný deň? " určite to nie je jediná pracovná príležitosť jej života.
Z pojednávania sa tiež dá ospravedlniť z vážnych dôvodov, ale potom zas jej dajú termín keď bude v skúšobnej dobe tak chudinka bude volať tebe, čo zas nebudeš vedieť čo...
Takže odporúčam dohodnúť s potencionálnym zamestnávateľom nový termín pohovoru a ísť na súd.

pribinak
21. máj 2024

Čiže už raz na pojednávaní nebola? Pojednávanie sa preložiť nedá, tam je termin určený dlhodobo

Ale dá sa zavolať budúcemu možnému zamestnávateľovi a požiadať ho o iný termin
Ospravedlniť sa a uviesť dôvod. Nič ťažké, len treba komunikovat a nehrať mŕtveho chrobáka

Neprísť len tak na pojednávanie určite nie je ok

janka_266
21. máj 2024

@mirka125000 na súd ako svedok? Alebo žalovaný? Určite keď sa ospravedlní na pohovore a ak budú chcieť, tak jej dajú náhradný termín.

katuskamala1
21. máj 2024

Pohovor sa posunie na iny den. Urcite kvoli tomu ze neohrozi pohovor...

denkatn
21. máj 2024

na termin na sud sa caka velmi dlho, niekedy polroka, niekedy aj rok. mozno niekde len mesiace, ale rozhodne je to tazsie zabezpacit. neda sa nejako ze by stihla obidve veci? ze by len posunula cas pohovoru? bud pred sudom alebo po? je to trochu narocne,..

mirka125000
autor
23. máj 2024

@janka_266 svagrina ma ísť ako obžalovaná ale že poslala sudcovi aj neaky papier že je dohodnuta na splátkach posielal a mu že ten splátkový kalendar