Predmanželska zmluva je to iste ako bsm ? Rozdiel je ze bsm sa dá urobiť len po svadbe a predmanželska pred svadbou ?
Bam znamena, ze vsetko nadobudnute v nanzelstve (okrem dedicstva) patri obom rovnakym dielom. Predmanzelska zmluva - u nas beexustujuca - by vymedzila, komu bude co v akom diele )ne)patrit.
Inak toto chcem navrhnúť bratovi, podniká a ide sa zenit, aby nezostal z holým zadkom za pár rokov lebo nikdy nevieš,,, nie je to mala suma samozrejme keby sa mal deliť
Právnik by určite vedel vyriešiť túto situáciu
@zuzulka558 predmanzelska zmluva u nas neexistuje. Ale existuje zrusenie BSM za trvania manzelstva a da sa urobit kedykolvek pocas manzelstva. Jednym z dovodov moze byt prave podnikanie jedneho z manzelov.
@zuzulka558 ale čo chceš bratovi poradiť? Predmanželskú zmluvu? Tá u nás neexistuje
On, resp jeho manželka môže požiadať o úpravu BSM a to práve z dôvodu že jej manžel podniká
@pribinak no niečo podobné ako predmanzelska, keďže je vychcana podľa jej reči a hovorí ze naše a naše pritom jej není nič ani cent tak by sa mal mat na pozore nikdy nevie co bude za pár rokov
Podstata slova pred znamená pred uzatvorením manželstva, ale to náš právny poriadok nepozná, nie je to relevantné aj keby ste ich spísali 7. V ČR to majú, a aj v iných krajinách.
BSM - bezpodielové spoluvlastníctvo manželov - manželov, čize vzniká po uzatvorení manželstva. Všetky príjmy a výdavky sú spoločné. Výnimku tvoria iba dary jednému z manželov a dedičstvo. Ten druhý na to nemá žiadne právo, ani pri rozvode.
Takže radiť môže kto chce komu chce, na Slovensku nemá šancu.
@zuzulka558 Slovenska legislatíva nič take nepozna.
Majetok brata pred manželstvom je jeho aj v prípade že by sa rozviedli. Ak sa budú rozvádzať tak sa budú deliť len o majetok nadobudnúty počas manželstva
@pribinak viem len poznám aj takých co sa delil aj to co mal predtým mladá s nim vyd. bala nejak
@zuzulka558 smolu máš ty, ona dobre hovorí - všetko je ich spoločné a nerozdielne.
@cacianka ja nie ja sa pýtam, nechápem prečo ja 🤣🤣 aspoň sranda
@zuzulka558 mysliac tvoje tvrdenia, že chces poradiť bratovi,
@cacianka áno či má v pláne ale tak nebojím sa aj tak jej peniaze nedáva moc, že si ma na seba zarábať jej povedal tak ako on , len som sa pýtala nech neradi blbost
@zuzulka558 hneď po svadbe brat požiada súd o zrušenie BSM. Ak podniká, schvália mu to bez nejakých rečí (vlastná skúsenosť). Je to bežný krok, ktorý robia podnikatelia. Síce väčšina to robí aby ochránila rodinu pred prípadnými finančnými problémami podnikania.
K tomu, čo píšeš - len poznám aj takých co sa delil aj to co mal predtým mladá s nim vyd. bala nejak - ak sa vyporiadanie majetku po rozvode rieši súdne a sú doklady, čo dotyčný nadobudol pred manželstvom, tak nie je možné, aby bol niekto obabraný.
@melanta to už neviem len chválila sa ako hviezda a vykrikovala to všade a z chlapa urobila hlupáka, kde je pravda neviem, teraz ma zbohatlika zas 🤣,,, ja som jej reči nejak nevysetrovala ci je to pravda alebo nie, len som mavla rukou vtedy
@zuzulka558 inak toto bude super manzelstvo. Este ani svoji nie su, uz sa biju o majetky. Ona uz vsetko povazuje za svoje, on jej teraz dava peniaze ale vopred ju upozornuje, ze si ma zarabat na seba ako on. Co bude, ked pride dieta? Ona na materskej ci rodicaku a bude jej vyclenovat? Pekny zaciatok 😀 😀 😀
@katarinaba nie nevyclenuje no ona len wellnesy a dovolenky a tiež to nie je zadarmo,, ja si myslím ze správne ak nemajú dieťa a ona to tak skoro v plane nemá lebo ma 23 nech maká, oni sa nebiju ona vykrikuje naše a keď som sa spýtala koľko dala do firmy no ved on ale budeme svoji, takže nič zlé na tom nie ze ju drží pri zemi a nedá jej všetko čo si piskne
@zuzulka558 chápem tvoj pohľad. Avšak, veľmi dôležité avšak - je to priateľka a možno budúca manželka tvojho brata, nie teba. Takže ak jemu jej správanie a postoj vyhovuje, tak teba to štvať môže, ale je potrebné to rešpektovať. Jeho rozhodnutie výberu partnerky je potrebné rešpektovať. Ak by to bratovi vadilo, buď by so ženou takého nastavenia nebol alebo by jej to veľmi jasne vysvetlil a upratal si ju.
@melanta dá sa....keď v platení mysle a hormónov daruje podiel manželke.... S rozdelením bsm počas manželstva nemusia súhlasiť obaja?
@melanta mne nevadí ale bavili sme sa už o tom, keďže poznáme ho takého podnikateľa co zomrel a zostala jeho žena co sa jej robiť nechcelo a teraz prebrala firmu a dlhy narobila ešte deťom, takže nepíšem ze som nešťastná atď, my sa rešpektujeme ale aj porozprávame a poradíme myslím ze tak normálny súrodenci fungujú
@zuzulka558 tvoj manžel sa bratovi pozdáva,či nerieši,lebo však tvoje rozhodnutie,tvoj život. Ja nerozumiem tvojmu postoju. Tvrdiť,hovoriť,môže čo chce. Závidíš jej welnesy? Naozaj nechápem. Brať,keď ma tak neuveriteľne veľa peňazí,že sa nanho zlatokopka nalepila,keď by chcel riešiť,tak si snáď zaplatí právnika. A tebe poradím,aby si sa nemiesala do iných vzťahov a netriasla sa za slovíčka. Škodí to psychickemu a aj fyzickému zdraviu
@melanta pomäteni mysle
@zuzulka558 ak brat začal podnikať pred svadbou, tak jej sa to netýka. Áno, peniaze z toho po svadbe pôjdu do BSM, ale firma ako taká jej nebude. Predmanželskú zmluvu mu neraď, pretože slovenský právny poriadok nič také nepozná. Môžu riešiť akurát tak BSM. Tebe ako dospelej žene by som ale poradila, aby si sa bratovi do manželstva nestarala. Ak máš nejaký ochraniteľský syndróm, smeruj ho na svoju vlastnú najbližšiu rodinu - muža a deti👍
@maciatkolulu ty si mimo? písala som ze sme sa o tom z bratom bavili a zaujala ma tato téma,, není prvý ani posledný co tak občas rozmýšľa, ale sak na koníkovi sú väčšinu také co hneď jedna závidí druhej ani o tom nevie a pritom sa človek už dobre na tom zabaví 🤣🤣🤣 neboj nemiešam no zlatokopka na seba robí a aj bude musieť takže neriešim len som bola zvedavá ako to je na SK 😁 pekný deň, psychické a fyzické zdravie mam asi lepšie ako ty neboj 😘, lebo ty riešiš blbosti druhých a nebudem ti hádam prepisovať moju debatu z bratom do detailu
@tiezjedna ďalšia 🤣🤣🤣🤣 mňa sa pýtal ja som nevedela o ničom takom ze je na SK sak ženy na koníku opýtaš sa do témy a hotovo útok lebo keby im to muž nečakane urobil ego by padlo
zrušenie BSM môžeš riešiť aj počas manželstva. A ak nechceš, aby manžel dedil, musíš to tiež právne poriešiť- vydediť. Záleží, či máte alebo budete/nebudete mať deti, ak by ste nemali tak dedia tuším aj tvoji rodičia.
@zuzulka558 nuž a ďalšia vec je,že zrušenie BSM musí požiadať ,vo vašom prípade "mladá". A keď nebude chcieť,tak ma brať smolu. Alebo nech sa radšej nezmení,každá bude zjavne asi zlatokopka. A inak,dediť bude každá. Teda pokiaľ ju nevydesi,ale ísť do takého vzťahu by chcela asi iba nenormálne žena. Opakujem sa,ak je brať,taký ťažký prachac,prečo sa pýta niekoho ako ty ...a nie právnika? Alebo to zaujíma pravdepodobne iba teba.
@cacianka máš pravdu, avšak existuje vylúčenie alebo zúženie BSM, čo vlastne plní funkciu predmanželskej zmluvy. Takže nie je to tak ako naznačuješ, že sa na SR nedá majetok nijak ochrániť
@maciatkolulu prečo by o zrušenie BSM musela požiadať iba "mladá"? pokojne môže navrhnúť toto aj brat-majiteľ firmy.
@petracandle áno a existuje dokonca až v takom rozsahu, že všetky budúce príjmy sa považujú za príjmy toho, kto ich dosiahne. čiže žena zarobí - sú to jej peniaze, muž zarobí - sú to jeho peniaze. akurát sú manželia, ale všetok budúci príjem sa už delí podľa toho, kto ho zarobil. aj také existuje.
U nás nič ako predmanželská zmluva neexistuje