Zaciatkom roku 2019 (v tom case este moja manzelka) podala ziadost o predbezne opatrenie, o ktorej som nevedel. Ako som sa pred par dnami dozvedel, este v maji 2019 jej doslo vyjadrenie, mne vsak nie. Nemal som v schranke ziadny zlty listok, takze som si rozhodnutie nemohol prevziat a ona ma neinfomovala o tom, ze nieco prislo, ani to nijak neriesila. Ani sa nekonal ziadny iny sposob pokusu o dorucenie.
Koncom minuleho roku sme mali rozvodove konanie a ani tam nepadlo ziadne solovo o predbeznom opatreni. Od datumu rozvodu normalne platim sudom stanovene vyzivne. Zaciatkom tohto roku sme uzatvorili dohodu o vysporiadani BSM. Ex manzelke pripadne byt, auto a zaradenie bytu a ona ma vyplati (je to cca stvrtina trhovej hodnoty bytu). Ani tam nepadla ziadna zmienka o predbeznom opatreni. Teraz, ked zistila, kolko celkovo dlzi svojej pravnicke ma postavila pred "hotovu" vec a oboznamila iba telefonicky, ze jej mam doplatit vyzivne. Inak to bude vraj riesit sudne.
Netusim, ako je mozne, ze mne nebolo dorucene rozhodnutie. Netusim, ci nalseduje este nejaky iny pokus o dorucenie potom ako sa vrati ako neprevzate. Neviem ako mam postupovat… vyplatit a neriesit, alebo je nejaka ina moznost?
Tiež si myslím že si treba vyžiadať to predbežné opatrenie či tam vôbec je alebo nie je stanovené výživné.....
Síce neviem ako je to pri predbežnom opatrení, lebo napr. keď je podané neodkladné opaterenie tak rozhodnutie súdu(teda uznesenie) sa posiela len tomu kto to podal, nie protistrane. Ale samozrejme neviem, ako je to pri týchto "poručenských veciach" , ja pracujem na civile.
@1234tatino1234 súd takéto rozhodnutia doručuje cez poštu - pokiaľ teda nemáš aktivovanú elektronickú schránku. Súd tiež nie je povinný doručovať zásielku opakovane. Doručuje sa na trvalú adresu resp. adresu prechodného pobytu ak ho máš nahlásený aj úradne. Písomnosť sa považuje za doručenú dňom, keď bola súdu vrátená, i keď sa adresát o tom nedozvedel. Čiže neurobíš nič. Máš ale možnosť zistiť prostredníctvom súdu prečo bola zásielka vrátená. - Na súde sa evidujú všetky písomnosti - Ak bola zásielka vrátená na zadnej strane písomnosti bude uvedené z akého dôvodu: adresát nezastihnutý, zle uvedená adresa, adresát neprevzal v zák. stanovenej lehote, adresát odmietol zásielku prevziať. Toto bude zaznamenané v spise - skús sa obrátiť prísl. súd a zistiť si to. Zároveň tam môžeš získať opis predbežného opatrenia. Pokiaľ ale bolo predbežným opatrením určené výživné do času pojednávania o rozvode musíš to doplatiť.