Dobrý večer, máte skúsenosti s akýmkoľvek predbežným opatrením a dĺžke jeho vybavovania a odozvy zo súdu? Potrebujem sa poradiť. Koľko to asi celé trvá, lebo čítam, že súd ma na to 30dňovú lehotu, či máte skúsenosti , či to stihajú atď atď. Ďakujem
@cairka ja viem a práve preto sa pýtam na skúsenosti, lebo nám už prešlo 40dní a nič
@christina123456 , a neskúsila si volať na Informačné centrum, či už rozhodli, či len netrvá dlho doručenie (oni teda do telefónu nepovedia ako rozhodli, ale aspoň budeš vedieť, že je rozhodnuté) , Ja som podávala predbežné z viacerých dôvodov, vždy sa vošli do danej lehoty, väčšinou tesne, ale predsa 😝
@cairka Ďakujem pekne za radu, zájdeme tam osobne teda, nech už povedia čo a ako :D
@christina123456 , držím palce 😉
ja to mam čerstvé, rozhodli do 2 týždňov. ak si dávaš sama tak majú lehotu ak dáva polícia , súd musí rozhodnúť do niekoľkých hodín.
Ja som opísala svoju situáciu, priložila potvrdenia z polície a mám to presne ako som chcela.
Držím prsty aby si to mala čo najskôr, viem aké je to čakanie.
@konecnefree Ďakujem, my už čakáme vyše mesiaca :(
tak to príde už každú chvíľu, asi niečo preverujú, záleží od situácie na základe ktorej si si požiadalo PO
@konecnefree to bolo christine123456
@melissa222 viem my to máme vyše mesiaca a tiez nic nechodi. Asi maju letne prazdniny :D Je to o nervy
@konecnefree nic stale nic nechodi a je to vyse mesiaca, drbe im to tam
to uz je cudne
je to dosť individuálne, súd oficiálne má do 30 dní, no má rozhodovať bez prieťahov, promptne, najmä v otázkach týkajúcich sa detí, na druhú stranu je tu Slovenská realita a tá hovorí, že ti príde rozhodnutie aj na 40 deň, pretože to antidatujú pred odoslaním, plus pošta... aj také sa mi už opakovane stalo... alebo si na 25 deň po podaní návrhu vyžiadajú doplnenie podkladov... žiaľ.. musíš byť ty aktívna a naháňať Vyšších súdnych úradníkov, prípadne písať sťažnosť na predsedu súdu - síce ti nikdy nedá za pravdu, ale niekedy sa to vďaka tomu rozbehne
@wrok je to tam uz2mesiace a nic a aj staznost tam mam uz
@christina123456 staznosti su formalita, k potrestaniu VSU nikdy nedojde, kedze je to na 99% rodina nejakeho sudcu alebo politika, ale niekedy to pomoze, aby sa sudy rozhybali...
dnes som nasiel v schranke list z Krajskeho sudu BA - odpoved na moju staznost k prietahom...
Krajsky sud:
"Z vyjadenia JUDr. Blanky Podmajerskej, referujucej sudkyne vyplyva, ze vzhladom na znacny pocet skor napadnutych veci do senatu 11CoP a 11Co, bol postup tunajsieho sudu ovplyvneny objektivnym stavom sudnych oddeleni 11CoP, 11Co, (celkom 206 nevybavenych veci ku koncu juna 2014) a prednostnym vybavovanim starsich veci, ktore sa vybavuju priebezne podla poradia, v akom napadli."
podpisany JUDr. Roman Bolebruch
Nalez Ustavneho sudu SR III. ÚS 17/02:
"V súlade s medzinárodným štandardom uplatňovania dohovoru platí, že nadmerné množstvo vecí, v ktorých štát musí zabezpečiť súdne konanie, nezbavuje štát zodpovednosti za zbytočné prieťahy v súdnom konaní. Námietka pretrvávajúceho vysokého nápadu pracovných vecí či námietka personálneho obsadenia tohto úseku a v tejto súvislosti neprimeraného zaťaženia sudcov pri vybavovaní agendy nemá povahu okolnosti, ktorá by vylučovala alebo znižovala zodpovednosť súdu za rozhodnutie vo veci občana, ktorý sa naň obrátil."
tolko asi na adresu Krajskeho sudu BA... vsetko v zaujme obcana, deti...
@wrok A za aký čas sa vyjadrili k sťažnosti? Lebo nám neprišla žiadna odpoveď :/ Teraz sa asu obrátiť na Brusel, nie ? :D
@christina123456 po cc 26 dnoch po podani staznosti prisiel list s oznamenim, ze predlzuju termin o 30 dni, po dalsich 27 dnoch poslali, ze zamietaju s vyssie uvedenymi slintami... staznost nasledne nedavas po Krajskom sude na Brusel, to by si porusila postupnost, staznost davas po KS na Ministerstvo spravodlivosti
@wrok Tak ako v predbežnom opatrení ide o to, aby to bolo čím najskôr, ale vďaka ochote pracovať na súdoch sa to bude ťahať dlhšie ako pojednávanie vo veci samej :D No vtipné až smutné
@christina123456 pravnici, ktori citaju tie slinty co dostavam z OS BAV a KS BA, ako aj okresnej a Krajskej prokuratury len krutia hlavami a opakovane konstatuju, ze by sa hanbili nieco take napisat...
@christina123456 , pozri si Občiansky súdny poriadok , hlavne § 75 a 76 - tie sa venujú predbežným opatreniam...Lehota je buď 24 hodín, 7 dní, alebo 30 dní...