Ahojte, potrebujem súrne poradiť ☹ s manželom sme v rozvodovom konaní, keďže nepreberá poštu ignoruje všetky úrady atď už som veškerú komunikáciu s ním vzdala. Tvrdí, že rozvod chce, súhlasí ale nič pre to nerobí.... Teraz som sa rozhodla predať pozemok, ktorí sme nadobudli síce v manželstve ale na LV som ako jediný vlastník uvedená len ja. Keď som mu písala, že ho chcem predať kedysi dávnejšie napísal, že súhlasí, potom sa mi však začal vyhrážať, že určite stým nesúhlasí, nechce atď. Teraz neviem čo robiť. Mám kupcu, chcem ho predať a polovicu peňazí odovzdať pred notárom manželovi až sme si vyrovnaní a nie som mu nič dlžná. Je možné, že ma môže manžel neskôr udať a iné z toho, že som ten pozemok predala bez jeho vedomia aj keď mám smsky od neho, a aj vlastne to, že už min. mesiac mi neodpovedá nato, že sa s ním chcem dohodnúť čo z pozemkom. Nereaguje na žiadnu moju výzvu...už mi z toho doslova hrabe ☹ ďakujem za každú radu a pomoc
(
Kúpno-predajnou zmluvou.
HNonline .sk Tam nájdeš poradňa. Na tejto stránke odpovedajú právnici na otázky čitateľov.
@janca1234
Bez ohľadu na to, že ste uvedená na LV ako jediný vlastník, je pozemok v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov (ak nebolo napr. zúžené BSM pri kúpe tohto pozemku). Bez súhlasu manžela daný pozemok síce môžte predať, ale daná kúpna zmluva by bola relatívne neplatná. To znamená, že manžel by sa žalobou mohol domáhať určenia, že pozemok je v BSM. To by v praxi znamenalo, že Vami uzatvorená kúpna zmluva so záujemcom (kupujúcim) by bola neplatná. Kúpna cena by bola súčasťou BSM.
@bonaqa2013
Znovu a po x-tý krát propagácia jedného portálu?
@draik nie, nepochopila ste, s tým portálom nemám nič, ale keď človek nemá na právnika, tak skúša čo sa dá. A tu zrovna odpovedajú právnici - teda odborne, nie jedna pani povedala. Ale nemusí tam písať nikoho nenútim. len som chcela pomocť. Právnici sú zvláštna kasta radi ťahajú od ľudí e - a to nie malé. Ale ak ste právnička - samozrejme budete také obvinenie odmietať. Stačí sa ísť pozrieť na hociktorý OS aké tam stoja autá, popr. pred advokátskymi kanceláriami sú tiež pekné kúsky. A nie práve najlacnejšie.
@bonaqa2013
Skôr mi išlo o to, že odbornú radu možno získať na viacerých portáloch....a som muž 😉
@draik a prečo nenapíšeš, neporadíš ten iný portál.
Asi pred rokom mi jedna mladá maminka písala či neviem o právnikoch kde by poradili ako má riešiť svoj problém. Našla som jej len tento čo stále píšem. aj jej odpovedali - ale nevyznelo to pre ňu ako šťastné riešenie.
Ospravedlňujem sa za zmenu pohlavia - ale vačšinou tu chodia maminky.
@janca1234 kontaktuj tvojho advokata on ti bude vediet presne povedat ako to je.