Dobry den, v decembri sme podpisali kupno predajnu zmluvu, predavame rodinny dom. Kupujuci zlozil u notarky do depozitu hotovost, z ktorej bola dna 31.12 prevedena suma na ucet exekutora nakolko 1 z majitelov mal na svojom mene exekuciu. Aku dobu ma exekutor/kataster na to aby z nehnutelnosti dal dole tarchu? Totizto kupujucemu sme uz v koncom decembra po zlozeni kupnej sumy do depozitu odovzdali kluce od nehnutelnosti. Na LV sme stale ako majitelia, tarcha je tam tak isto, ziadna poziadavka na zmenu a peniaze stale nemame nakolko prepis na noveho majitela nie je s tarchou mozny
@laura222 S kym ste riesili predaj, kto vam vypracoval zmluvu? Je to situacia jednoznacne na dokladne posudenie pravnikom, ktory vie presne ako v takejto situacii postupovat, aby ste boli chraneni vy ako predavaju, tiez kupujuci a aby sa aj exekucia vyriesila tak ako treba.
Vypracoval by vam vsetky podklady, poucil aky je postup, ake su lehoty, aby ste vsetci vedeli s cim ratat a boli dokladne oboznameni s celym postupom.
Myslim si, ze na obycajnom fore pre matky s detmi asi tazko najdes vysoko odbornu odpoved. Skus skupinu Pravne poradenstvo, tam radia skutocne odbornici a pravnici zadarmo.
Vsetky zmluvy aj cely predaj ide cez pravnika kedze s nami exekutor odmietol komunikovat
No ja si myslím, že by to malo byť už.
Cize od zaciatku je vsetko osetrovane pravnikom ktory je ako pise specialne zamerany na predaj a kupu nehnutelnosti, akurat sa mi nepaci ze ta komunikacia z jeho strany je minimalna.. kazdy tyzden volame ako sa to pohlo tak stale povie ze nahana exekutorka kedze peniaze uz mat musi.. preto zistujem tie lehoty
Ano podla pravnika sme mali mat peniaze este v decembri.. akurat zabudol podotknut ze v depozite a nie na uctoch. Udajne exekutor uz posunul ziadost na vymaz na kataster este v pondelok. Dnes je piatok s plomba tam nie je. Zaroven mal poslat potvrdenie o splateni aj na osobu ktorej sa exekucia tyka.. to tiez do dnesneho dna neprislo. Tak ja neviem ci exekutor zavadza alebo co.. predpokladam ze ziadost o vymaz aj potvrdenie o splateni sa posiela sucasne.
@laura222 Tak to ešte chvíľu potrvá.
@anhem je to advokatka. Och co sa tyka tej osoby ktora ma exekuciu tak ona s nami vobec nekomunikuje preto to islo cele oficialne cez advokatku. A ta osoba urcite nikam nepojde ona odtajila aj to ze ma exekuciu napriek tomu ze zatazili dom.. velmi komplikovana komunikacia, nezdviha ani exekutorovi. A exekutor s nami komunikovat odmieta nakolko to nie je nasa exekucia aj zapriek tomu ze je zatazena polovica nasej nehnutelnosti a toto znemoznovalo predaj. Cize advokat od zaciatku byt musel inak by sme sa vobec nepohli
To musite riesit vy s exekútorom a s katastrom samo sa to nevyriesi resp. ten z vás co tam mal tu exekuciu
31.12 len bol prevod nez sa to previedlo len st. sviatok 1 veho ... exekutor ma lehoty a potom aj kataster .. ak to budete nahanat tak mozno do dvoch mesiacov to date ... ale vy musite vyvinut usilie