Mám v ruke rozsudok o rozvode manželstva, prevzal som ho dnes, obaja sme sa na súde vzdali možnosti odvolania, je to všetko, alebo ešte niečo príde? Treba ísť na súd potvrdiť právoplatnosť?
Právoplatnosť, ak sa nikto neodvolal, nadobudne rozhodnutie po uplynutí 15 dní od doručenia rozhodnutia všetkým účastníkom konania, pričom lehota sa počíta od posledného doručenia.
Keďže ste sa obaja
vzdali možnosti odvolania, pečiatku právoplatnosti s dátumom mozete pýtať už pri prevzati rozhodnutia. Dnes.
Zajtra. Ako máte čas.
Je nanajvýš vhodné mať na rozhodnutí i túto pečiatku, aby bolo jasné, že je právoplatné a odkedy.
@opica_skorica kolegami ukazoval doložku o právoplatnosti, že už si nespomína, ale že mu to asi prišlo poštou, a nie je to už taká pečiatka ako kedysi, ale taká doložka vytlačená bez podpisu a pečiatky. Tak som teraz v pomykove.
Tak to neviem, či sú teraz doložky namiesto podpisov. To snad v čase covidu bolo takto, teraz aktuálne netusim.
Už sa osobitne nevyznacuje dolozka právoplatnosti priamo na rozsudku, ale doručuje sa ako samostatný dokument
@any3108 a to mi doručia poštou? Musí to pri tom byť?
pochybujem, že doručia poštou, to sa doručuje elektronicky väčšinou advokátom, choďte s tým rozsudkom do infocentra, tam by mali vyznačiť, ale musia mať vrátené doručenky o prevzatí rozsudku od obidvoch účastníkov
ano, doručuje sa to aj fyzickým osobám poštou, pokiaľ neboli v konaní zastúpení advokátom
@any3108 čiže len čakať, kým to pošlú 🙏
Ak to potrebujete skôr, zavolajte na infocentrum daného súdu
@any3108 ja to nepotrebujem, vlastne ani neviem, na čo mi to je,na rozsudku dátum je.
Tak bude ti to treba ak by si sa chcela vydat. Ak by sa byvalemu nieco stalo treba to k sirotskemu pristo rozsudok musi byt pravoplatny sp stemplom
Ak ste už rozsudok prevzali obidvaja, choďte na sud do infocentra, vyznačia Vám právoplatnosť