Podala som navrh na zverenie deti do mojej starostlivosti ale chcem sa opytat ake ma pravo vidat deti ich otec do rozhodnutia sudu. Neboli sme zobrati a uz s nami nezije, deti maju 2 roky a 4 roky. Vsetko prebiehalo v poriadku kym si nenasiel novu priatelku z ktorou je mozno mesiac. Teraz sa hrdi tym ze on ma uz novu rodinu a deti chce mat hocikedy kedy to on bude chciet. Deti zacal bravat kazdy den ale stale ma klame kam s nimi ide, nikdy ich nedonesie podla dohody a cely cas trcia v byte tej priatelky. Povedala som mu ze sa mi to nepaci a ze podavam na sud aby ten urcil kedy moze mat deti a na ako dlho. Zaujimalo by ma ake ma dovtedy na deti pravo lebo sa mi vyhraza ze ked mu deti nedam kazdy den zoberie malu sam zo skolky a donesie mne kedy on bude chciet. K detom sa nema sancu dostat pokial su u mna doma ale tu skolku moze zrealizovat. Nechcem robit problemy a chcem aby boli deti aj s nim ale nie takymto sposobom ako to momentalne robi ako arogantny hajz.. Ako to mam riesit cez policiu, socialku ? sud moze trvat mesiace. Neviete aj ci sa da dosiahnut na sude aby deti unho nespali kedze nema pre ne vytvorene na to podmienky (aj ked sucasna frajerka ma) a do kolkych rokoch moze byt pritomna pri styku otca s detmi aj ich matka? Dakujem.
@luci_ellie matka myslim do troch rokov veku dietata.. Mozes podat ziadost o predbezne zverenie deti do vychovy a urcenie vyzivneho. V skolke potom mozes nahlasit ze ich maju vydat iba tebe.
No ja by som mu ich nedala bas opustil koli inej k a som mu povedala do súdu malú neuvidí ma 10 m a dať jemu a tej s čo len sa fkakaju pijú som ich bola sledovať nech zabudne a na socke p že môžem dať len v mojej prítomnosť návštevyalebo je malá
Ja som nie zmierena že nás opustil vymenil za k a aké práva dokázal sa na nás vykašľal tak nech si decko urobí s tou jeho
@luci_ellie no moja určite nie si v závidenia hodnej situácii ☹ Na jednej strane je pravda, že čo sa týka detí má rovnaké práva a povinnosti ako ty...ale najlepšie by asi bolo, keby si mu povedala, nech sa ti prestane vyhrážať, lebo tým nič nevyrieši a aj keď je to teraz medzi vami určite zložité porozprávať bez kriku a dohodnúť sa, čo bude najlepšie pre deti. aj keď podľa toho čo píšeš s ním sa to asi nedá a je naozaj smutné, že vôbec neberie ohľad na deti a takto im ubližuje ☹ možno by bolo rozumnejšie keby si sa šla informovať na sociálku čo máš robiť, alebo poradiť sa z nejakým právnikom čo sa zaoberá rodinným právom...naozaj neviem čo by bolo lepšie...
@luci_ellie pravo na deti mate rovnake. V skolke mu mozu dieta odovzdat rovnako ako tebe, ste rovnocenni rodicia. On si deti berie casto ako chce, tym padom na sude povie ze dokaze sa o ne postarat a bude chciet striedavu starostlivost. Ty mu v tom nemozes zabranit, lebo je rovnaky rodic ako ty, tak ako aj on si moze narobit nove deti , mozes si ich narobit aj ty, deti patria obom rodicom a pokial obaja sa o ne viete postarat najde sa sposob aby ste sa obaja rovnako starali.
Pochybujem o striedavke pri tak malých deťoch keď ona matka nebude chcieť no ja nechápem keď matky dávajú h
@luci_ellie no kedze sa s nim neda normalne dohodnut, tak mu napis oficialne list (posli doporucene) a tak mu navrhni nejaky system navstev deti .... napr. 3x do tyzdna po skolke, ze domov ich donesie napr. o 18,30, aby si ich stihla vcas ulozit a pod. .... na deti ma rovnake prava ako ty, na druhej strane, ked ti ich bude kazdy den bravat, nemas moznost s detmi si robit ziadny program ty... preto mu to takto vysvetli aj v tom liste ... nevyhrazaj sa mu, on sa bude zbytocne potom sprajcovat k nejakej dohode
a ked nepochodis, tak jedine dat na sud navrh na upravu styku ´, kde ako dokaz snahy o dohodu mozes dat aj kopiu toho listu ....
Baby poradila som sa s právničkou a poradila mi poslat mu návrh kedy by sa mohol s deťmi stretávať aby sa mohla spísať dohoda, ktorú potom už len sud schváli a hotovo. Do návrhu som dala že bude mat deti každý deň keď nepracuje v týždni a každý druhý víkend cely a aj cez noc tak ako chcel. Viete aké bolo moje prekvapenie keď sa začal vykrucat že on chce na noc iba občas a aj tie ostatne dni sa mu nie vždy dá. Nakoniec napísal že si to musí celé premyslieť a poradiť sa s právnikom. Frajerovi sa nejak neľúbi že to bude už jeho povinnosť deti zobrať a nie len že keď sa mu chce. Myslím že to celé cirkusy robil doteraz iba aby ma rozčuľoval. Mám z toho pocit že nakoniec budem mat deti aj tak ja tak ako som chcela lebo nejak s frajerkou prehodnocujú. Čakám teraz na jeho návrh a ak bude hrať mŕtveho chrobáka a naďalej sa len naťahovať tak to pôjde cez sud a hotovo. Teraz bude mat deti keď to bude vyhovovať mne a možno ho tak donútim sa dohodnúť. Čo myslite?
No, toto je fakt smiesne. Podla mna, mas docinenia s nezrelym clovekom, a zrejme tie jeho kecy, ze si ich chce bravat kazdy den, a vyhrazanie, nemalo nic s tym, ze sa o deti naozaj chce starat, ale s tym aby tebe robil zle, aby ste sa hadali, a aby mohol povedat "No, dobre, ze som od takej sekery odisiel". Super si sa zachovala, ako zrela a rozumna osoba. Ked sa o deti starat nechce, tak ho do toho zrejme nedonutis, platit ale musi. Ja by som na tvojom mieste vsetko riesila cez sud, a tam by som povedala, aj ze sa vyhrazal, a potom tento tvoj navrh odmietal. Zrejme sa tej novej priatelke nepaci starat sa o jeho deti, a v tom je cely problem 🙂
@luci_ellie ja som to mala podobné ako ty. stále mi hovoril, že máme rovnaké práva a malého si môže brať kedy on chce a nemusí mi to vôbec ohlasovať. tak som sa nahnevala a vypla som si telefón a išla som s malým na celý deň preč....a hned to bolo inak, už potom vedel jeden deň dať dopredu vedieť, už sa normálne vedel dohodnúť na termínoch. potom sme mali súd kde presne stanovili dni a hodiny....dokonca ja som mu dala omnoho väčší priestor na stretávanie ako chcel on... a samozrejme asi polovicu z toho nevyužil.... teraz sa tiež hádame lebo malého má mať každý druhý víkend aj so spánkom ale nosí ho ku mne domov večer, lebo mu nevyhovuje aby u neho malý spal.... no ale na tvojom mieste by som to určite riešila cez súd....
@kadulka No ja sa momentalne bavim celkom dobre. Zmenila som taktiku z toho ze deti mu dam cim najmenej aby sa im nic nestalo, ja som sa starala o vsetko a on sa len zabavil a doniesol ich naspat kedy chcel a ako mu to vyhovovalo. Stale sa vyhrazal a robil frajera. Teraz som mu deti napisala na rozvrh na kazdy jeho volny den v tyzdni a kazdy druhy vikend aj na noc. To si mala vidiet tu zmenu ked si to s frajerkou presli a uvedomili si ze to neni len na pohranie na chvilu. Uz nechce na noc a neviem ci bude aj s dnami v tyzdni suhlasit. Ja to chcem mat tak ze ked bude mat urcity den deti, tak na cely den a nie na par hodin pohrat. Ako to stanovuje sud nevies? Ci s tym uspejem vobec.
@luci_ellie no ja som dala na súd určitý návrh a sudkyňa sa pýtala manžela, že čo chce on....ja som napr. s tým, že by ho mal mať cez týždeň vôbec nesúhlasila ale vydupal si to tak som musela ustúpiť. ale napr. on ho chcel každú sobotu na celý deň a ja som mala návrh na každý druhý víkend a sudkyňa s tým hneď súhlasila a vysvetlila manželovi, že mám nárok na to aby som malého mala celý víkend pre seba a nie to sekať....ešte sme mali nezhody okolo vianoc kedy manžel chcel aby bol každé druhé vianoce u neho,ja som s tým nesúhlasila ale sudkyňa povedala, že nemám na malého monopol tak sme s mojim právnikom navrhli, že ho môže mať 24.decembra od 13.00 do 17.00 čo mi úplne vyhovuje - aspoň si poupratujem v klude, navarím a malého mi donesie na večeru čo som vlastne chcela🙂 a súd určite bude súhlasiť aby deti mal otec na celý deň lebo to neradi kúskujú....všetko treba uviesť presne na čas, napr. utorok od 10.00 do 20.00 alebo každý druhý víkend od piatka 16.00 do nedele 20.00
@kadulka No ja som velmi zvedava ci sa bude ex chciet dohodnut. Doteraz vzdy len vela reci o detoch ale vyberal si vzdy len tu najpohodlnejsiu verziu pre seba. Proste ako si len uzivat ked sa mu chce a nestarat sa. Na druhej strane viem ze aj ked mi to na sude schvalia ze bude mat cely vikend a cely niektory iny den realita moze byt ze nepride vobec alebo len ako doteraz, ked mu to bude vyhovovat, alebo ich donesie skor. Da sa aj s takouto ich benevolenciou nieco robit ci ich nedonutis k zodpovednosti ked nechcu?
@luci_ellie to neviem, momentálen to riešim lebo môj ex tiež vymýšla. ale keď to na súde odsúhlasí tak by to mal dodržiavať. zajtra idem za kolíznou že čo v prípade ak manžel termíny nedodžiava a tlačí ma do niečoho čo mne nevyhovuje a obmedzuje ma to tak uvidím...
@kadulka tak daj potom vediet co ti poradi 🙂 drz sa 😉
@luci_ellie ďakujem, určite dám vedieť
@luci_ellie helou, tak bola som u tej kolíznej. povedala, mi, že ja som len povinná dodržiavať rozsudok a nie jeho vymýšlanky🙂
@luci_ellie tesi ma, ze si pochopila ako to funguje 🙂
ono je to presne tak, oni sa vyhrazaju ze im ide o deti a je to len o tom, robit matke svojich deti zle... cest vynimkam..
deti sa proste musia davat svojim otcom, presne tak ako si to spraivla, s usmevom na perach a doslava nanutit... vzdy vyhras takymto pristupom -- ak sa prestane o deti zaujjimat, lebo to su povinnosti, tak vyhras, pretoze mas od neho pokoj a vychovavas si deti ako ty chces,
ak sa zacne o deti zaujimat a bude sa aj o ne normlane starat ako ma tak tiez vyhras, pretoze deti maju napriek rozvodu a rozchodu otca s ktorym maju normalny vztah.
takze toto je presne ta taktika, kde sa prehrat neda 🙂
k tomu ze prestane chodit -- ano, presne o tom to je... a to je to, co ten moj prave zacina, deti si brava neskor ako ma (ale kedze dochadza 300 km tak to tolerujem) a dava mi ich aj skor ako ma -- raz sa spalil, doveizol deti o 12 tej (ma ich dovies o 18 tej) a ja som nebola doma --- no, nasraty bol riadne...
@kadulka - si povinna ak mas rozsudok o styku s dietatom zabezpecit, aby si mohol dieta zobrat -- ak je z toho isteho mesta ako ty, tak ak meska 20 minut by som si uz robila aj s dietatom vlastny program -- neprisiel nacas... ja si toto dovolit nemozem, lebo ide z daleka, to by som vyzerala na sude ako krava, aj ked mi napise ze bude meskat hodinu ja to musim akceptovat, predsa len, cestuje za nimi 3 hodiny takze hodinove meskanie je logicke, kedze piatok a zapchy.... ale ked aj ma pokusy ze chce deti uz vo stvrtok, alebo ze chce ich az rano v sobotu --- ak sa mi to nehodi, tak proste poviem nie -- ak namieta, citujem rozsudok --- presne pre toto som to nakoniec v tom rozsudku chcela, stale menil kedy si po deti pride, raz o 14 tej, potom ze o 19tej v piatok, ptoom ich chcel na vikend uz od stvrtka az do utorku.... no des...
teraz je papier, ten nepusti... ja mu umoznujem aby bol s nimi aj viac - nad ramec rozsudku, avsak iba ak sa mi to hodi a nemame program -- kym nebola uprava styku tak ked som mu povedala ze ten vikend nie, lebo ideme na vylet do zoo, tak som bola obvinovana, ze si stale iba vymyslam kam s detmi idem a a ky mam program...
a este jedna vec --
@luci_ellie -- kym nemas pravoplatny rozsudok o zvereni deti tebe, moze si deti vziat a nevratit... nespravis s tym zial nic... toto bola moja nocna mora..... ale nastastie k tomu sa neznizil, aj ked viem minimalne o jednej babe tu na MK, ktorej milovany nadejny ex vzal dieta a ona sa k nemu nemohla dostat par mesiacov 😒
takze moja rada -- do vynesenia rozsudku toleruj iste vrtochy, nie uplne vsetky, ale vacsinu ano -- prave preto, aby mu neruplo v bedni... tym nevravim, ze mas suhlasit so vsetkym 🙂
Obaja máte rovnaké práva a povinnosti.