Ahojte. Na začiatok tak v skratke, otec psychopat týral matku pokiaľ sa s ním nerozviedla, robil problémy po rozvode atd. Narodila sa mi dcérka, no môj otec sa dožaduje toho že má právo na návštevu svojej vnučky. No my s manželom nechceme aby sa stretávali. Ma nejaké práva on ako starý rodič?
Ak by vás dal na súd, pripravte si všetko o ňom, aký je, ako koná, dôvody prečo nechcete. Dovtedy by som ani ja nesúhlasila, ak máte zlé vzťahy. Mimochodom odkiaľ vie, že má vnučku?
A ako sa správa starý otec k vnučke?
ako píše gribka, právne v podstate má právo , vysvetlite mu prečo si to neželáte , zase to máte právo vy a ide o dieta vaše dieta, on mal svoje už, mohol sa realizovať
ak vás dá na súd , uspejete ...
osobne by som si nevedela predstavit ho pustit ani na ihrisko s nou, len v pritomnosti rodiča , nedávala by som to .. ak niekto vie tyrat a ubližovat, proste by som mu neverila, nie nezvladala by som to nechat dieta samé s ním
@sara07 ako vieš že rodičia uspejú? Kde berieš tu istotu?
Majú nejaké dôkazy že týral matku a je psychopat? To že si stari rodicia medzi sebou nerozumejú, neznamená že nejak ublíži vnúčaťu
Pokial tam nie je niečo čo by vnúča ohrozovalo, tak práveže je vysoká pravdepodobnost že súd vyhovie dedovi
Autorka témy, bolo by vhodne mat nejake podklady k tvrdeniam aby sa súd mal o čo oprieť
Asi ma, otazne je, ci ich bude narokovat na sude. Neriesila by som, pokial by nedoslo na ten sud.
Ďalší, čo vidí iba svoje práva a nevidí, že robí dusno v rodine. Na čo mu bude také vynútené stretávanie?
Často sú to len plane vyhrážky. Je dedo aj schopný podať na súd navrh o stretávani sa?
ak sa s niekym nestretavam, nebude sa ani moje dieta. Vybavene. Ak to da na sud, potom to budem riesit.
Osobná skúsenosť ( ex švagriná odstrihava jej dieťa od nás ,zvyšku rodiny ,pritom dieťa nás má rado a mi jeho )
Je to porušenie jedno zo zakladnych práv dieťaťa . Právo na citove a emocionálne upevňovanie väzieb zo svojou rodinou .
Áno je to jej rodina ,rozviedla si sa ty s partnerom .nie dieťa so svojimi starými rodičmi ,tetami ,ujami ...
Žial toto právo nie je zakonom podrzane . Avšak dá sa s tým ísť na súd ,a aj uspieť ( opäť osobná skúsenosť )
Ja to chápem, len ak som presvedčená a mám strach nechávať svoje dieťa niekomu, kto si vezme na zodpovednosť, ak sa dieťaťu niečo stane? Súd? Príslušné orgány?
Prepáč, zle som si prečítala tvoju situáciu .. je iná od našej . Avšak stále podstata platí . Existuje charta prav dieťaťa ,a tam je presne písané ,že má právo na styk z rodinnými príslušníkmi .
Treba ale rozlišovať prípad od prípadu . Koná sa v najlepšom záujme dieťaťa ,aby jeho Orava porušované neboli ,a zároveň nesmie byť vystavené nebezpeciu . Ak by to dal tvoj otec na súd , sú to dlhé mesiace ,roky ťahanic .
tak možno takto by to šlo, ale fakt len súdom. Možno sa iba vyhráža, aby im ublížil.
Áno má.Stary rodič má právo stretávať sa s vnucatom