Maminy zas sa pytam za kamosku. Kupil si byt jej manz. Podla nej su stale manzelia pretoze aj ked on tvrdi ze uz podal papier na rozvod jej este nic neprislo. A otazka je:ked uz podal papier o rozvod, pojednavanie nemali este vlastne nic tak ma pravo aj ona na byt? A druha otazka: ak papier nepodal, iba to tvrdi dajme tomu, vtedy uz pravo na byt ma ze? Je to spolocne nadobudnute ci? Urcite si nechce robit naroky pretoze jeho polovicku domu jej daroval kvoli detom a vzdal sa na plnej ciare a zacal od znova. Ale co ten byt? Bude riesit byt? Z tychto slov mozno pride cloveku ze si chce narokovat na byt ona. Ja ju poznam a myslim ze po jeho velkorisom skutku ohladom domu, nebude riesit byt. Ale ruku do ohna nedam za to😉 Nevie kde pisem na ake forum ale chcela toto vediet ci neviem nahodou cu ma pravo alebo nie. Nech uz ma akykolvek umysel mna to nezaujima ale zakon je postveny ako? Dakujem za radicky😉
@silvinuska ak byt nadobudol počas trvania manželstva, spadá pod BSM, takže právne naň kamoška nárok má
či to ľudsky nechá tak, je zase jej veľkorysosť
bude záležať len na nej
ak ho bude chcieť silou mocou ošklbať, tak to spraví
ale zase- on to kúpil z akých peňazí? spoločných? na úver? vieš, toto je v manželstve ťažko dokázateľné, preto všetko jednoducho spadá pod BSM
aj keď má o rozvod podané, súd nebol, nerozviedli ich - sú stále manželia
jeho chyba,že nevyčkal a nekúpil po rozvode
a inak-nech si dá kamoška pozor na DAROVANIE polky domu, lebo dar sa dá za určitých podmienok vymáhať späť
najlepšie je to poriešiť kúpno - predajnou zmluvou, aj keby to predával za symbolické euro
@silvinuska a ešte mi napadlo, nedal on už žiadosť o zrušenie BSM? keď už má žiadosť o rozvod podanú, je to dosť možné a vtedy by to mal vlastne už poriešené vo svoj prospech
@silvinuska kedže nie sú rozvedený,tak predpokladám,že byt nadobudli zo spoločných peňazí.Na druhej strane ak som dobre pochopila,tak jej dal aj svoju polovičku domu s tým,že on si bytom vyriešil bytovú otázku.takže fér by bolo,keby sa v pri riešení BSM,aj takto dohodli.Ona bude mať celý dom a on má byt.
Súd to bude riešiť len v tom prípade ak,sa ona bude domáhať polovice bytu,a on polovice domu...
pokiaľ nie sú rozvedení, tak to všetko spadá do BSM.... a ako poznamenala @macamac, tak pozor na darovanie, ak jej dom daroval zatial len ustne, tak to by sa dalo vyriesit vyporiadanim BSM po rozvode tak, ze by sa dohodli, byt jemu a dom zas jej bez akejkoľvek vzajomnej odplaty....
@silvinuska tak ako písali baby, rozvedení ešte nie sú, takže byt spadá do spoločne nadobudnutého majetku... ale tipujem, že on asi nebude mať v hlave úplne vymetené a byt dal napísať na niekoho iného, napr. svoju mamu a tým pádom ju z toho zuby bolieť nemusia...
Myslim ci sud bude riesit aj byt ked ze kupil pocas manzelstva alebona druhej strane ak podal papier ci aj tak bude riesit ten byt sud ked ze od podania papiera na sud uz su v rozvodovom konani.