Práva matky, keď nebýva s dieťaťom

13. dec 2022

Ak nebudem byvat s dieťaťom, nepridem tým o práva a povinnosti matky? Ide o to že maly chce byvat s ocom u jeho rodicov. Ak odidem nepridem tým o práva? Mozem si ho kedykoľvek brat atd? Nebude to sociálka brat ako zarieknutie alebo podobne?

syslik81
13. dec 2022

zalezi na dohode medzi vami . v podstate budes mat take prava ako otec ked odide od rodiny-platit vyzivne a bravat si ho vtedy ked urci sud pripadne kedy sa dohodnete .. ak je to dohoda medzi vami dvoma a neskor by si ho chcela nazad uz by sa prihliadalo na to,ze dieta vyrastalo s otcom a skor sa sud prikloni na jeho stranu
kaxdopadne tak ci onak .. prihliadla by som na to co chce dieta a nie ty .. a preco to chce dieta

jan510
13. dec 2022

Prav zbavena nebudes, len to bude blbo zniet na sude ked to povies ze ho "nechces". A dieta tym neskutocne trpi, ono pubertiaci vacsinou chcu byvat s tym ktory rodic je menej prisny. Neviem sice kolko ma maly rokov ale dedukujem ze nie menej ako 10😯

morgane1975
13. dec 2022

Nerobila by som to… neviem ake mate vztahy ale moze sa to otocit proti vam. Aj najblizsi dokazu vrazit noz do chrbta ked to najmenej cakate. Teraz by vam to mozno vyhovovalo ale o par rokov moze byt vsetko inak. Neviem aky je dovod vasho rozhodnutia a suhlasu aby byval s otcom a starymi rodicmi, ale ak mate co len najmensiu moznost nech je dieta s vami.

autor
13. dec 2022

@syslik81 zatiaľ to na súd nechceme davat. Bola som už za kuratorkou a prave ona odporučila aby to bolo tak, že dieta ostane s ocom tam kde chce byt dovtedy kym nepojde do skoly. S tým že keď bude mat ist do skoly bude striedavá starostlivost. Taka bola dohoda medzi mnou a ocom u tej kurátorky.

jan510
13. dec 2022

Preco mate nad sebou dohlad soc kurately?

pribinak
13. dec 2022

@jan510 toto nie je dohľad. Toto je poradenstvo sociálnej pracovníčky

autor
13. dec 2022

@jan510 ja som ju kontaktovala s tým, že otec chce syna v jeho starostlivosti u starých rodicov. Myslela som si že mi pomoze dostať ho do mojej starostlivosti, aj mi tak povedala. Mali sme spisovať navrh na súd že bude v mojej starostlivosti. Na dalsi deň bol za nou ale otec a zrazu zmenila názor a dala takyto navrh. Problem je ten že syn chce byt radšej bezomna ako by mal odist od starých rodicov. Takze na to prihliadaju. Mne najskor povedala že sa to nebude brat do úvahy nakoľko ma syn 5 rokov ale teraz tvrdí iné…

jan510
13. dec 2022

@pribinak jaaaj, ja ze dohlad 🙂

kaktusik007
13. dec 2022

akoze tvoje dieta este chodi do skolky a ty ho chces nechat u otca a svokry?
a ked bude skolacik, tak striedavka?

co ti ten chlap urobil, ze si sa s nim takto dohodla prosim Ta?

jan510
13. dec 2022

no kazdopadne je to divne, ze nechate 5 rocne dieta rozhodovat a tiez je divne ze 5 rocne dieta nechce byt s matkou, tam sa muselo nieco udiat podla mojho nazoru, narusite si tymto krokom komplet vztahovu vazbu + dieta bude mat traumu aj ked to navonok sa nemusi prejavit hned

pribinak
13. dec 2022

@jan510 dohľad nariaďuje súd

kittykat22
13. dec 2022

Kolko ma syn rokov?

autor
13. dec 2022

@kaktusik007 Ano presne takto mi to navrhla ona. Ja to zvažujem. Trhá mi to srdce ale nemozem tu ostat.
Podviedol ma a dlhé roky ma obmedzoval, tyranizoval. Ale otec je dobrý. Ja tu ostat nezvladnem, nebudem tu psychicky ok. Maly to zo mna citi a odmieta ma keď som v takej nálade.

januska12323
13. dec 2022

To by som radšej riešila podnájom, dieťa do svojej starostlivosti s tým, že k otcovi môže ísť aj každý deň keď chce. Ak ste doteraz všetci bývali u svokrovcov tak samozrejme je mu lepšie tam, je to jeho domov. Alebo keď striedavku tak teraz načo čakať rok kým pôjde do školy.

pink_lady
13. dec 2022

A dalej bude tyranizovat dieta a teba, evidentne zmanipuloval aj kurátorku. Nepovolila by som, na názor 5r sud este prihliadat nebude.

pink_lady
13. dec 2022

Aj striedavku tak už teraz nie o rok. Vies co vserko sa moze za rok stát? Ho uplne zblbnu

syslik81
13. dec 2022

v takomto pripade by som nesuhlasila aby tam bol .. dieta je len zmatene .. je zvyknute na starkych ale ma byt s mamou ... ty mu das novu domov a das sa aj dokopy znovu nadobudnes jeho doveru . zit so starkymi nieje pre dita vobec dobre ... nesuhlasila by som s tym ... stoj si za svohjim a pokial netreba ani na striedavku by som nepristala

terezka1947
13. dec 2022

No,neviem. Ale syna by som sa nevzdala. Nemôžeš ísť bývať s ním inde?hocikde. Len byť s ním.

kittykat22
13. dec 2022

😵 syn ma 5 rokov?????? To je strasne malo aby ostal len u otca - pretoze to tak chce. Nechces skontaktovat nejaku asociaciu ako je biely kruh bezpecia? To co pises, nie je normalne.

ckocka
13. dec 2022

Na toto by som nikdy nepristúpila. Bojuj za striedavú už teraz, tak dieťa nepríde ani o jedného rodiča. Neviem prečo ti niekto radil čakať až pojde do školy.

terezka1947
13. dec 2022

Prečo by si mala čakať rok?veď potom pôjde do školy,bude mať školu v mieste bydliska otca?nebolo by lepšie už teraz riešiť,aby si bývalá tam,odkiaľ bude chodiť do školy?a ako baby píšu,striedačku.

sense
13. dec 2022

Na toto by som nikdy nepristupila aj keby mam bývať v garsónka a jesť len vločky a strukoviny. Maximálne tak na striedačku. Ale dieťaťa by som sa takto nevzdala

pribinak
13. dec 2022

https://centrumnadej.sk/kontakt/

Zavolaj sem, urobia ti kvalitne sociálne i právne poradenstvo. Sú tam veľmi šikovne baby i chalani

Ja by som bez dieťaťa neodchdzala, lebo môže sa stat že otec si dá časom dieťa zveriť do svojej starostlivosti a naozaj budeš vidieť dieťa raz za 2 týždne

5 ročný chlapček nedokáže reálne posúdiť čo je pre neho lepšie. Take dieťa je veľmi ľahko ovplyvniteľné

Fakt zavolaj na to cislo, sú to skúsení sociálni pracovníci i právnici, majú kopec skúsenosti a dobre ti poradia

Pani na úrade prace …..no commnet

kaktusik007
13. dec 2022

nevzdavaj sa, bojuj!!!!! ak ta tyral doteraz, bude ta este viac cez dieta. A maly ma 5 rokov? toto neexist. U mna by nepresla ani striedavka! neboj sa ho! len to nesmies vzdat a urobit takuto kolosalnu hlupost, ze sa odstahujes bez maleho..... rozumiem, ze teraz nevidis inu moznost, ale ta je!!!!

mamutka
13. dec 2022

Autorka, ako môžeš napísať, že otec je dobrý???? Tyranizuje dieťaťu matku, robi si z nej handru, podvádza ju kade tade. Jeho starostlivosť o dieťa je taka, že sa starajú starí rodicia, preto dieťa od nich nechce preč, je zvyknuté. Ty tam ideš dieťa nechať, lebo ta on a jeho rodicia vystvali. Slizun nabehne za kuratorkou a ta hneď otočí kabát? Normálne si nájdi podnajom a ber dieťa preč, úplne ho tam zblbnu. On už teraz starých rodičov považuje za rodičov, normálne ho odtiaľ zober. Je malinký, potrebuje ta pri sebe. Inak mu babka bude navždy viac matkou ako ty 😔

simca06022011
13. dec 2022

Ja osobne by som nesuhlasila a sudila by som sa. Male dieta zmanipulovane babkou / dedkom a oteckom, jasne ze je tak zvyknute a nechce ist prec. Ale ako mama by som sa nevzdala kvoli babke dietata. Ta si uz svoje dieta vychovala, moje nech necha na pokoji. Ale to je teda moj nazor. Ako nahle odides od neho a nechas ho tam, tak podla mna sa to uz nezmeni.

valeva
13. dec 2022

Kamoška tiež takto ustúpila. S dieťaťom sa ten vzťah už nikdy nezlepšil, naviazal sa na babku. Otec to nakoniec (po pár mesiacoch striedavky, ktorú nemali na papieri, len sa ústne dohodli) chcel mať na papieri, čiže uznané súdom, stal sa zákonný zástupca dieťaťa, čiže tie práva matky sa obmedzili - rozhodovanie o škole, krúžkoch, zdravotnej starostlivosti, dovolenkách. On bol všade ten prvý v rozhodovaní, súd jej vymeral výživné, hoci otec zarába nadpriemerne a nadpriemerne aj míňa (napr. na automaty), robí riaditeľa v prestížnej firme, stále na služobkách a o dieťa sa stará babka (tá je fajn, ale robí vždy to, čo povie otec). Takže zváž to a ako píšu baby, poraď sa predtým ako urobíš rozhodnutie. Tiež to je tyran a psychopat, dieťa síce netýra, ale chlapec je pod silným vplyvom rodiny, v ktorej žije. Keď sa súdili, navrhovala súdu posudok, kto je aký rodič (s čím súhlasila aj sociálka, ktorá bola na strane matky), ale súd to zamietol, lebo bral do úvahy, s kým dieťa žilo dovtedy, odklepol rozsudok a hotovo.

doriiis
13. dec 2022

Poznám takýto prípad.Chlapec zmanipulovaný otcom ostal u otca.Dnes je chlapec dospelý a pošle mame sms ku na narodky.To je všetko.Ziaden vzťah.
Btw.Ako môže niekto povedať,že tyran je dobrým otcom? Tyran nikdy nebude dobrým otcom

abbey1
13. dec 2022

Cele zle. Ak na toto pristupis, prides o dieta. Okamzite si najdi pravnika a konajte.

drzaopica
13. dec 2022

Dieťa by som tam nenechala to bude začiatok konca.A už vôbec nie, aby ho vychovavali starí rodičia.Dobre si to rozmysli snáď ty ako matka máš tiež k tomu čo povedat