Ahojte, ak mam dieta sudom zverene v opateri, potrebujem suhlas jeho otca na zmenu priezviska dietata?
Ano, jedna z priloh ziadosti je suhlas otca dietata so zmenou priezviska.
@luckaar ja som sa tiež nato bola pýtať a mne povedali, že ak otec dieťaťa maloleté dieťa pravidelne navštevuje, pravidelne platí výživné tak vtedy je potrebný súhlas dieťaťa. Ak otec dieťaťa o maloleté dieťa neprejavuje žiaden záujem, neplatí výživné ( je podávané trestné oznámenie), tak vtedy nie je potrebný jeho súhlas. 🙂
@luckaar úplne ťa chápem, lebo ja som v takej istej situácii. Staršiu dcéru mám s ex, priezvisko má síce moje, teraz mám priateľa s ktorým žijem a mám s ním druhú dcérku. Tá má priateľove priezvisko. Tiež sa to snažím nejako poriešiť, lebo ex neprejavuje záujem o dcéru tak mi povedali, že by som nepotrebovala jeho súhlas, že zaplatím len kolok v hodnote 35eur na obvodnom úrade sa to vybavuje.
@luckaar no nad týmito vecami treba rozmýšľať trošku dopredu a pri narodení dať svoje priezvisko, nie po otcovi... súhlas na zmenu priezviska by si síce potrebovala aj tak, ale aspoň ty s dieťaťom by si mala rovnaké priezvisko a nový partner po svadbe si predsa môže dať tvoje priezvisko, nikde nie je napísané, že si môže len žena po mužovi meniť...
@luckaar presne pre tento dovod som si nechala manzelovo priesvisko... kvoli detom...
@evittah predstav si, že poznám aj takých... stredovek už skončil, dokonca aj pre niektorých chlapov...
ak by dala dieťaťu pri narodení svoje priezvisko a rovnako aj nový partner by si zobral jej priezvisko, tak žiadny súhlas od ex nepotrebuje... ešte stále si myslíš, že môže myslieť dopredu ako chce a aj tak si nepomôže?
@kaktusik007
@evittah
@sissy27
@marylis jaja, zeny, ale dnesna moda je aj taka, ze svadba vobec nemusi byt 😀 je to na nic, stale o tom premyslam, uz teraz je to dopredu, lebo sme spolu len par mesiacov, ale nejde mi to z hlavy, ze ako to bude potom vyzerat pri druhom dietatku. Asi ako kolotocari 😒
@luckaar nuz, mala si rozmyslat skor... co ti na to povedat ine 😉
@kaktusik007 jasne, chyby su na to, aby sme sa poucili 🙂
Ahoj, ako si nakoniec dopadla? Ex mi nechce dať súhlas na zmenu.. A chcem aby sa mala volala po mne 🙂
@luckaar áno, potrebuješ...