dobrý večer vedel by mi tu niekto poradiť ako to je z urcenim starostlivosti dietata matke?mam syna a som naňho sama otec sa nezaujíma ani vyživné neplatí a chcem si dať malého do svojej starostlivosti aký tam je postup? či to ide hneď cez sud.
takže sa to rieši hneď sudom ? a ešte otázka keď sa zrazu rozhodne že ho chce aj on to sa potom ako rieši. moze byt ze mi ho do tej starostlivosti nedaju
no ano sudom, ako mu mozu zverit dieta o ktore sa nezaujima, neplati vyzivne ?
no moze si dat navrh aj on, ale sudca sa opyta v akom styku je s dietatom, ako a kolko prispueva na vyzivu, potreby a starostlivost o dieta?
no a je v .....
@zuzulienka22 no a rataj aj s takou moznostou, ze kuratorky mozu vykonat setrenie u domacnosti
mozu ti to vopred oznamit ale aj urobit prepadovku, netreba sa toho bat, zaujimaju sa o normalne veci
@pribinak hej to viem že nas čaka.
@zuzulienka22 ak toto vytiahne na sude, tak sudca moze nariadit urobit posudok ohladne dieta a emocnych vazieb na rodicov, tam sa pravda rychlo ukaze
@zuzulienka22 mozu a nemusia
@pribinak teraz nechapem co ak vytiahnem ?
@zuzulienka22 ked mu pride zo sudu pspier a rychlo ti bude ponukat ci davat peniaze pre dieta, tak neber nic v hotovosti, len sek ci na ucet, povedz, ze takto mate dokaz obaja, kedy a kolko dal
@zuzulienka22 on ak na pojednavani vytiahne argument, ze mu zakazujes ci obmedzujes styk s dietatom
@zuzulienka22 ked to das na sud, urci sa aj vyzovne aj stretavanie sa s dietatom. Ked nie je fetak alebo alkoholik, tak mu styk urcite nezakazu, a ked si on to rozmysli, tak si ho este bude moct aj brat.
@guinevre nepomylila som si iba som sa opytala aky je postup
@guinevre a ci nahodou niekto nema s tym nejaku skusenost na to je ten modry konik nie ?!
@zuzulienka22 preco vykricnik? Ja som odpovedala na to co napisala pribinak, lebo jej "zaver" bol vseobecny, jasne, ze ti na urade prace najlepsie poradia, to nemusela mne pisat, ale tebe.
chod na urad prace, kuratorky ti pomozu spisat navrh na zverenie do starostlivosti, v tom je zahrnute aj vyzivne a uprava styku
potom to donesies na podatelnu na sud a sud vytyci pojednavanie
na urad prace, odbor socialno-pravna ochrana deti si prines RL dietata, za predpokladu, ze je otcovstvo urcene a urob si rozpocet kolko mesacne v primere stoji starostlivost dietata