Posielal ma na interrupciu a teraz sa vyhráža striedavou starostlivosťou

11. máj 2023

Zdravím..
Myslím, že sa tu nájde pár slobodných mamičiek, ktoré nepostúpili interupciu aj keď ich tam chlap posielal...
Mám taký problém, že ma "priateľ" posiela na interupciu normálne ma až do toho núti povedal, že keď nepôjdem, tak to malé budeme mať v striedavej starostlivosti...ale ja s ním nechcem mať už nič spoločné pre mňa to je len obyčajný ubožiak...obstojí pred súdom naša konverzácia (hovory, sms, hlasové správy) ako dôkazy, že to dieťa nechcel aby sme ho nemali v striedavej? Sú tam používané aj vulgarizmy z jeho strany, maminy poraďte ďakujem 🙏🏻

zuzana76
11. máj 2023

sice nie som slobodna mamina, ale myslim si, ze ano, ved sa ti vyhraza, takemu dieta do striedavej nezveria

viestta
11. máj 2023

Na to aby bolo dieta zverene do striedavky by najprv musel dokazaz, ze sa o dieta dokaze plnohodnotne postarat. Vacsina takychto blbcov ma len silne reci, ked dojde na lamanie chleba, tak az taki horuci do starostlivosti o novorodenca, batola nie su. A pri malom dietati ani striedavka nehrozi, kvoli zaujimom dietata

dilino
11. máj 2023

zavaži jasne že áno ked ťa posielal na potrat a teraz chce striedavku no iste podľa mňa nie.Ak ho neuvedieš do rodneho listu ako otca nebude mať na dieťa nárok mať nebud ale TY nemáš nárok na výživne ak ho neuvedieš ako otca.Ja ak by som bola na tvojom mieste oželiem výživne ale mám záruku že dieťa je len moje a nedám ho otcovi.

autor
11. máj 2023

@dilino ale keď bude chcieť spraviť testy otcovstva nebude mať na malé nárok?

zuzana76
11. máj 2023

@autor narok bude mat ho vidiet a kym je male, niekolkomesacne, tak asi len v tvojej pritomnosti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
11. máj 2023

Testy otcovstva su uplne bezny postup u takychto "pripadov" a chcu sa len vyhnut plateniu vyzivneho. A je im to prd platne, ked bude sudne urcene otcovstvo vyzivnemu sa nevyhnu

autor
11. máj 2023

@viestta ale ja výživné od neho nechcem ja nechcem od neho ani cent..vôbec nechcem aby bol v našich životoch

horty99
11. máj 2023

Nie hovory , hlasové správy použiť pred súdom - nemôžeš. Viem o čom hovorím sudca vyslovene zakázal bez súhlasu druhej strany použiť akúkoľvek nahrávku. Ale pochopila som že ty si ešte len tehotná. Musel by veľmi veľmi dlho a vytrvalo sa o dieťa zaujímať - aby dostal striedavú starostlivosť. Nie z pôrodnice dieťa nepojde do striedavej starostlivosti . Ak si ešte len tehotná je to ešte hudba ďalekej budúcnosti. Najskôr musí byť zapísaný na rodnom liste , neskôr musí prejaviť o dieťa záujem , podať žiadosť na súd atď.

viestta
11. máj 2023

Lenze vyzivne nie su peniaze pre teba, ale pre dieta. Ale ak ho chces vymazat z vasich zivotov, tak ho nezapis do RL a hotovo. Ak sa bude trhat o svoje rodicovske prava bude musiet ziadat o urcenie otcovstva, ak sud urci, ze je otec, tak bude platit vyzivne. Neboj sa, on bude spokojny ked na RL nebude a teraz ta len trapi, o dieta mu vovec nejde. Ide mu iba a len o to aby ta tyral.

lucilaines
11. máj 2023

Presne ako ti tu radi kocka nadomnou, ked sa bude vyhrazat striedavkou povedz mu ze super, ze si rada. Sak tebe sa nechce kazdy den po nociach vstavat k miminu, rada sa tyzden vyspis a nechas to nanho. Striedavka je nerealna u maleho babatka, to on ale nemusi vediet. Normalne sa s nim bav tak, ze so striedavkou pocitas. Pripominaj mu ze si musi u seba detsku izbu zariadit, plienky pokupit, v praci si to nejako vybavit, pytaj sa ho ci uz ma kocik vybraty, autosedacku kupenu. Pravdepodobne prejde velmi rychlo do modu, ze on nic robit nebude, on sa starat nebude s ries si to sama. Potom mu len povies dobre serus tak ja ustupim od striedavky, ked nam das pokoj. Neboj sa ze vezme vsetkymi desiatimi.

katkine_terapie
11. máj 2023

Autorka: Ak ho neuvedieš v RL dieťaťa, nemyslím, že bude chcieť silou mocou podstupit testy otcovstva (aj ich zaplatiť), aby bol zapísany v RL a malstriedavku. Striedavka totiž je oveľa viac neistá (súd ju nemusí schváliť vôbec) ako to, že od narodenia dieťaťa bude musieť platiť na neho výživné plus náklady spojené s tvojim tehotenstvom. Navyše novorodenca určite nezveria do striedavky, ciže ak by aj bol presvedčený, že striedavkou ta vytrestá a nebude musieť platiť výživné, minimálne nejaký čas ho platiť bude musieť. Btw správy, že dieťa nechcel nemyslím, že ovplyvnia súd, aby dieťa nedal do striedavky. Každopádne, ak s ním už nič nechceš mať, je vhodnejšie ho do RL neuviesť. Šanca, že by sa pokúšal o zápis do RL dieťaťa je minimálna, keďže by to bolo v jeho neprospech. Navyše, ak ta posielal na interupciu je veľký predpoklad, že je to preto, aby nemusel na dieťa platiť výživné. A to sa mu podarí, keď v RL nebude.

horty99
11. máj 2023

Ak bude chcieť si spraviť testy otcovstva na dieťa bude mať nárok ak sa preukáže že je otec. Ale s nárokom na dieťa prídu aj povinnosti. Chápem že si teraz na neho nasr.......pracujú emócie na jednej aj druhej strane ale momentálne s tým neurobíš nič. Užívaj tehotenstvo , emócie ustúpia a časom sa to nejak otrasie.

syslik81
11. máj 2023

80% vyhrazok su len plane sluby a aj tak sa do nicoho nebude mat .. prestan s nim komunikovat .. spravy si odkladaj .. rodny list nechaj otec neznamy .. ma 3 roky aby ta dal na sud ak to nespravi ma smolu ... aj tak si myslim ze ta chce len zastrasit aby si na potrat isla ale nenechaj sa .. stoj si za svojim a drz sa od neho -nereaguj nekomentuj nezdvihaj telefon

hradnapani
11. máj 2023

hlavne si tie spravy odloz na nejakom dobre zabezpecenom mieste, aby si o ne nahodou neprisla. Kolko takychto oteckov beha po svete - len reci, ale starostlivost o dieta minimalna az ziadna.

sovica
11. máj 2023

@autorka Ále, prosím Ťa, to sú len prázdne reči. Vyhráža sa, vydiera Ťa, manipuluje, len aby sa dieťa nenarodilo, lebo už teraz prepočítava, koľko bude musieť platiť výživné🙈 Ak nechce, aby sa dieťa narodilo, myslíš, že by mal záujem sa o neho starať a mať ho v striedavke? Absolútne NIE, už teraz mu je z tej predstavy nevoľno. Len Ťa chce vystrašiť.
Tie nahrávky a SMS sa na súde asi použiť nedajú, ale svojmu právnikovi ich ukázať môžeš a ten už bude vedieť resp. vymyslí spôsob, ako ich "využiť" v Tvoj prospech.
Držím palce🍀

horty99
11. máj 2023

@sovica SMS áno. Aspoň u nás sudca SMS dokonca - žiadal. Nahrávky prísne zakázal.

autor
11. máj 2023

@sovica Ďakujem krásne 🙂🙏🏻 asi máš pravdu ... povedala som mu, že keď ma posiela na potrat to už teraz jeho dieťa nieje a on že je to aj jeho dieťa a keď sa narodí budeme ho mať v striedavej...

luccija
11. máj 2023

Komunikovala by som s ním čo najmenej resp.vobec potrebuje Ta len zneistovat a znepríjemňovať deň.Nic mu nevysvetluj, nepíš...ak by si aj vyžiadal testy nikto mu malé dieťa nedá max by za ním chodil, ale ak ho nechcel su to len reci úplne ho odstrihni

sejjby
11. máj 2023

Áno, mala som to presne takto isto, dokonca vyhrážky že zariadi aj s jeho sestrou ako mi syna vezmú 😃 teraz sa o neho nezaujíma a ani nepodpísal otcovstvo, raz za čas chytí slabú chvíľu že ho chce vidieť ale do pár dní na to zabudne 😆

sovica
11. máj 2023

@horty99 Tak to je super. Nie som právnik, preto som napísala ASI. Ale šikovný právnik nemá problém vymyslieť spôsob, ako čokoľvek využiť v prospech klienta.

bluka2
11. máj 2023

Mozes sa prestahovat niekam, kde on ani nebude vediet kam (cim dalej tym lepsie) a uz sa s nim nebavit. Ak ani nebude vediet, ako si sa rozhodla nakoniec, nic nepodnikne

autor
11. máj 2023

@bluka2 Myslím, že to nenechá len tak a určite vyzistí ako som sa rozhodla.

top_manazerka
11. máj 2023

Mna by zaujimalo ako je možné, že si si s takým človekom urobila dieťa. Či bol dobrý len ako darca semena? Ja sa tym chlapom ani nečudujem, že sa takto správajú keď my ženy sme také svine.
Ak ho neuvedieš v rodnom liste a on dieťa bude chcieť tak dá navrh na sud, ktorý ťa vyzve určiť otca. Ak sa k tomu nevyjadriš tak budu nariadené testy DNA, ktoré ti potom môžu dať zaplatiť a ešte z toho celého vyjdeš ako ľahká žena, ktorá netuší kto je otcom jej decka.

cacianka
11. máj 2023

Si si istá že ani teraz ani o pár rokov nebudeš potrebovať € od biootca, že všetko zvládneš zaistiť , máš úspory, dobre a iste zamestnanie, výhodné vzdelanie či povolanie, máš nejakú pomoc od rodiny ?
V tom prípade otca do RL neuved, ale to nedostaneš ani len náhradné výživné od štátu. Biootcovi nemusíš nič, nie si povinná ani slovko mu hovoriť o dieťati, bude úplne cudzí ujo.
Ak by henten geroj trval na určení otcovstva, musel by podať návrh na súd, zaplatiť testy až potom bude zapísaný v RL dieťaťa, az tým mu vzniknu práva ale aj povinnosti k dieťaťu.
Nedaj mu najavo,že ťa jeho reči trápia, že sa bojíš, si nervózna,rozhodena. Zahraj mu teátro že až. Dohodni si s ním stretko, nejako to vydržíš. Nenapadne si skontroluj, ak sa dá, že nemá zapnuté nahrávanie.
Nič mu nepíš, ani sms,ani mesenger, ani mejly.nech ťa nechytí za slová. Preto radšej osobne.
Dobre Fero, súhlasím zo striedavku, súd ju zvyčajne určuje 7/7. Ty sa pekne o naše dieťa postaraš 24/, potom zase ja 24/7. Bude to fér, môžeš byť dobrým ockom. Aspoň sa vyspím a oddýchnem si, aj brigádu stihnem kým bude u teba . Ty si vybav v robote, že budeš doma s bábom, musia ti to povoliť, je na to zakon ! Priprav sa však že príde k tebe kolizna zo sociálky, to musí ísť všade kde nežije otec a matka dieťaťa spolu, overí si u mňa aj u teba vhodnosť prostredia, tzn. samostatná kompletná výbava pre dieťa
(postielka, kvalitný matrac , 3x bavlnené posteľné, paplón, 2x deku, základná kozmetika/ drogéria pre mimino, zásoby plienok minimálne na 10 dní, základná výbava z lekárne ako teplomer, čípky, vitamíny, umelé mlieko, monitor dychu, kremiky na riťku, púdre, olejčeky, na oblečenie potrebuje 5x body, 3x pyžamko, 10 tričiek, veď ogrcká, nezabudni 20 podbradnikov, aspoň 3 fľaše na mlieko, odmerky, ohrievac, 2x overal na spanie, a keď o pár týždňov podrastie tak kúpiť nové väčšie čísla oblečenia, joj a nezabudni kočík, sedačku do auta, nahlásiť väčší odvoz smetí,veď sa platí aj za dieťa, kúpiť zásoby prikrmov a detskej výživy aspoň na 10 dní vopred....)
a preto kolizna,lebo bude sa rozhodovať cez súd aké máte pravidlá striedavky. Chápeš ? Kľudne mu ukaz ze si ústretová a všetky položky čo ti napadnú mu napíš zoznam a ceny, nech mu tie eura drbnu do očí. A keď už spomenies náklady na dieťa, veď v dobrom, aby pri kontrole bolo všetko ok pre vaše zlaté milované dieťa, tak pokračuj, že a teraz ja. Ty ako biootec, sploditel , mi uhradiš polovicu nákladov na tehotenstvo a pôrod, musela som si kúpiť vitamíny, zdravšiu stravu, platím niektoré kontroly a zdravotné úkony, zazmluvnit pôrodníka, neboj sa aj bločky ti dám k nahliadnutiu/kópie, budem dostávať iba materský príspevok tak mi kompenzuješ zníženie platu, neboj sa ty iba polovicu,druhu ja....
Ufff zabudla som cestovné náklady.
Pekne krásne si priprav ťahák s cenami/ sumami, aby si to mala v hlave, a začni mu písať na papier drobné poznámky - len ceny a zratavat medzisucet.
Aj do poradne a na kontroly budete chodit pekne striedavo, ten u koho bude dieťa cez týždeň ten pôjde.
Som sa rozpísala, ale chcela by som vidieť jeho ksicht keby si mu začala rátať niekde v kaviarni , na verejnosti že ok poďme sa dohodnúť v kľude ako rozumní ľudia, aká ohnivá čiara by za ním ostala.
Ak by sa dalo zober niekoho kto sa zahrá na právneho zástupcu a bude počítať miesto teba, že sú to podklady k právnej rodičovskej dohode ktorú predložíte na sude.
Myslím že sa ho zbavis na dosť dlho a dosť na ďaleko....

cacianka
11. máj 2023

@sovica aj koliznej, keď bude robiť šetrenie pred zverenim, to dá obraz o "otcovi"

cacianka
11. máj 2023

@top_manazerka fakt sprostý koment,
To nevieš ako sú chlapi tutumutu, ale po oznámení tehotenstva im prepne ?
Aká sviňa, aká ľahka žena ?! Svet je plný super chlapov , čo sa úplne obrátia na chrapunov keď sa dozvedia že oplodnili !
Keby autorka chcela iba semeno ( ty tupelo 🤦) tak hneď po zistení tehotenstva sa rozíde a nič mu nehovorí, úplne ho odstrihne.

dilino
11. máj 2023

ale ked ho neuvedieš do rodného listu ako otca tak nemá nárok.Je to ako keby cudzi človek.TY sa ho ani nemusiš pýtať nemusiš uviesť ani meno otca.Myslím že sa to dá.Ešte sa poinformuj.

dilino
11. máj 2023

@cacianka pekne si to napisala úplne do bodky s tebou súhlasim.

autor
11. máj 2023

@cacianka Veľmi pravdivo a výstižne napísané ďakujem 👌🏻