Porušenie rozsudku starostlivosti o dieťa

lypka
24. okt 2011

chcela by som poprosiť o radu. kto má nárok vziať rodičovi dieťa, ked on poruší rozsudok a nevráti dieťa (z objektívnych dôvodov) druhému rodičovi. môžu dieťa odnať sociálne pracovníčky alebo polícia?

anjelicek26
24. okt 2011

@lypka - specifikuj objektivne dovody. Napis viac detailov, takto je tazko radit. Ale väcsinou sa to riesi policiou. I ked teda napr. dietatko z teplotou v domacom rezime ziaden policajt tahat von nebude, ved ma zasa rozum. Take dieta by proste nemalo cestovat.

sisaha
24. okt 2011

@lypka nenapisala si viac, ale v zasade ak napr. otec nevratil dieta v dohodnutom case matke, nereagoval na telefonaty a ani by nic nevyriesila osobna navsteva, tak by som zavolala policiu. Co su tie objektivne dovody?

irriss
24. okt 2011

no pockej, mluvis o tom, ze Ti otec nevratil dite domu??Pokud ano, jak je to dlouho??Za dve hodiny po neprevzeti ditete mas pravo volat Policii, je to z tech duvodu, aby se zabranilo vyvozu do zahranici.. 😉

lypka
autor
24. okt 2011

nejde o mna, mám šťastné manželstvo a dúfam, že to tak aj ostane, aj ked človek nikdy nevie. ide o prípad z môjho okolia. objektívne dôvody: dieťa odmieta ísť k druhému rodičovi lebo ho tam bili starí rodičia, muselo jesť piesok, stále malo žalúdočné problémy, chytilo gynekologické ochorenie a to má len 4 roky. a netrvá to krátky čas čo ho ten rodič nevrátil, ale je to už od januára.

sisaha
24. okt 2011

@lypka celkom nerozumiem, dieta odmieta ist k druhemu rodicovi, ale on ho ma uz od januara? Tak bud dieta ma a nevratil, alebo ho medzitym vratil a dieta tam nechce uz chodit, lebo ho bili, tyrali?

lili_mia
24. okt 2011

@lypka to už dávno mala riešiť polícia a malo byť podané trestné oznámenie a v ňom spomínané, zlý vplyv na dieťa, ohrozenie zdravého vývoja, vid tie gynekologické problémy a ak je aj bité, tak tam je už aj týranie .. určite si po dieťa príde polícia, možno aj so sociálnymi pracovníčkami, ale konať budú najmä policajti

anjelicek26
24. okt 2011

@lypka - lenze taketo veci treba riesit hned, akonahle prijde dieta v zlom stave, idem to nahlasit na policiu, aj keby nic nedokazes - nepr. ze ho bili stari rodicia - je o tom zaznam. Gynekologicky zaznam, lekarsky zaznam o kazdom skrabanci a pekne vsetko odkladat, ked bude potom ziadat sud o upravu styku rodica s dietatom - staci to vytiahnut.

A ak ho nevratil od JANUARA - preco preboha nezavolaju policiu?? 4 rocne dieta! Vies, co to s psychikou za takmer ROK narobi?

lypka
autor
24. okt 2011

ona je teraz tam kde je jej dobre, takže to s jej psychikou až tak veľa nerobí, horšie bude ked sa slovenské orgány začnú hýbať a konať a bude ju musieť odovzdať

nibiru
24. okt 2011

@lypka tak preco nepodala na sud opatovnu ziadost o zverenie z dvovodu ze dieta je tyrane odmieta tam ist a pre jeho psychiku to nieje dobre!ak ho budu odoberat pride policia +socialna pracovnicka jednoznacne by mali konat podat ziadost na sud!

lypka
autor
24. okt 2011

na súde to bolo len to bolo behom piatich minút bez skúmania zamietnuté, ako nedôvodný návrh;

sisaha
24. okt 2011

@lypka neziadali o psychologicky posudok?? Alebo nech si ho daju vypracovat, najlepsie nejakemu sudnemu znalcovi a podať opäť žiadosť na sud - doložiť všetky dostupne lekarske vysledky a hlavne... nechat sa zastupovat advokatom

lypka
autor
24. okt 2011

požiadali dnes boli za psychologičkou len vôbec to nie je lacná sranda jeden posudok 700 eur ale čo by sa nespravilo pre dceéru tak uvidí čo dalej
advokát bol len všetko zbabral a súdy mali teraz prazdniny tak sa nič nedialo