chcela by som poprosiť o radu. kto má nárok vziať rodičovi dieťa, ked on poruší rozsudok a nevráti dieťa (z objektívnych dôvodov) druhému rodičovi. môžu dieťa odnať sociálne pracovníčky alebo polícia?
no pockej, mluvis o tom, ze Ti otec nevratil dite domu??Pokud ano, jak je to dlouho??Za dve hodiny po neprevzeti ditete mas pravo volat Policii, je to z tech duvodu, aby se zabranilo vyvozu do zahranici.. 😉
nejde o mna, mám šťastné manželstvo a dúfam, že to tak aj ostane, aj ked človek nikdy nevie. ide o prípad z môjho okolia. objektívne dôvody: dieťa odmieta ísť k druhému rodičovi lebo ho tam bili starí rodičia, muselo jesť piesok, stále malo žalúdočné problémy, chytilo gynekologické ochorenie a to má len 4 roky. a netrvá to krátky čas čo ho ten rodič nevrátil, ale je to už od januára.
@lypka to už dávno mala riešiť polícia a malo byť podané trestné oznámenie a v ňom spomínané, zlý vplyv na dieťa, ohrozenie zdravého vývoja, vid tie gynekologické problémy a ak je aj bité, tak tam je už aj týranie .. určite si po dieťa príde polícia, možno aj so sociálnymi pracovníčkami, ale konať budú najmä policajti
@lypka - lenze taketo veci treba riesit hned, akonahle prijde dieta v zlom stave, idem to nahlasit na policiu, aj keby nic nedokazes - nepr. ze ho bili stari rodicia - je o tom zaznam. Gynekologicky zaznam, lekarsky zaznam o kazdom skrabanci a pekne vsetko odkladat, ked bude potom ziadat sud o upravu styku rodica s dietatom - staci to vytiahnut.
A ak ho nevratil od JANUARA - preco preboha nezavolaju policiu?? 4 rocne dieta! Vies, co to s psychikou za takmer ROK narobi?
ona je teraz tam kde je jej dobre, takže to s jej psychikou až tak veľa nerobí, horšie bude ked sa slovenské orgány začnú hýbať a konať a bude ju musieť odovzdať
na súde to bolo len to bolo behom piatich minút bez skúmania zamietnuté, ako nedôvodný návrh;
požiadali dnes boli za psychologičkou len vôbec to nie je lacná sranda jeden posudok 700 eur ale čo by sa nespravilo pre dceéru tak uvidí čo dalej
advokát bol len všetko zbabral a súdy mali teraz prazdniny tak sa nič nedialo
@lypka - specifikuj objektivne dovody. Napis viac detailov, takto je tazko radit. Ale väcsinou sa to riesi policiou. I ked teda napr. dietatko z teplotou v domacom rezime ziaden policajt tahat von nebude, ved ma zasa rozum. Take dieta by proste nemalo cestovat.