dobry den hladam nejaku lacnu pravnicku ,pravnika z okolia Lednickych Rovni,Puchova ohladom upravy styku otca s maloletou ak by sa tu niekto nasiel ozvite sa mi
@andreapeto čo potrebuješ? aj zastupovanie na súde?
ja neviem ako to chodi mame upraveny styk kazdy druhy vikend ide dcera k ex zle sa onu stara a nechava ju chodit po ceste ma len 5rokov dala som ho na socku a predvolali ho teraz mi volal ked sa to dozvedel a nadal mi ze sa postara aby mi malu vzali a ze nakeca kravini na socke ze ju bijeme a nestarame sa onu meska s vizivnim a povedal mi ze da vypoved a ziadost na znizenie vyzivneho na 20e to mi az tak nevadi ale chcela by som vediet ci sa neda upravit stik na 2hod kazdu nedelu..... lebo sa bojim onu on ju da mamke a chodi chlastat a ja nemam ziadne dokazi ani podnety neviem co mam robit
a poznate nejaku?
@andreapeto no, potrebuješ žiadosť o úpravu styku otca s dieťaťom. a podať to na súd. Nemáte striedavú starostlivosť, že? no nejaké dôkazy by sa ti zišli určite, s tými je to vždy ľahšie. ak by neplatil výživné, dá sa to riešiť trestným oznámením, ale píšeš že iba mešká, potom zaplatí? ak by si to riešila cez úrady, je treba povedať, že sa ti vyhráža tým že vybaví aby ti vzali malú, neviem ako by si to chcela riešiť, ale súdna cesta je dosť drahá a na právnika ti isto 500 eur stačiť nebude
sudom ma urcene kazdy druhy vikend na vikend malu dlzi mi za 1rom povedal ze doplati ale teraz ze ked som ho dala na socku tak ze mi peniaze neda a ze poziada o znizenie vyzivneho
ako mam napisat ziadost na sud na upravu styku
@andreapeto nie som expertka na rodinné právo, skôr na trestné, ale pozrieť by som ti to mohla tak do pár dní. tú žiadosť môžeš podať aj sama, nepotrebuješ právnika na to, len ju treba napísať. bolo by dobré mať dôkaz o tom, že sa o ňu nestará poriadne, vytlač si výpisy z účtu ako dôkaz ak ti mešká s výživným. ktorý deň v mesiaci má platiť? ak to nepríde na účet, tak si to vytlač a potom aj druhú s dátumom kedy to prišlo a vyznač koľko dní sa omeškáva. Neviem ti povedať či sa dá upraviť styk ako ty píšeš, uvedieš to v žiadosti a súd ti potom vyhovie alebo nie.
ale on mi posielal peniaze postou sekom
@andreapeto žiadosť o úpravu styku, by ti mali vedieť pomôcť spísať aj pracovníčky ÚPSVaR, soc. - právneho oddelenia...
šeky s výživným si odkladaj a urob kópie (pre istotu)... pokiaľ nedlhuje na výživnom, ale platí "iba" oneskorene, s tým -žiaľ - nič nezmôžeš
komunikuj s pracovníčkami sociálky, nedaj sa zastrašiť jeho vyhrážkami
uz rok mi nezaplatil slubil ale vzdy doniesol len o 30-70e navise k tomu co ma platit
ked ti je dlzny viac ako tri mesiace za rok mozes dat na neho trestne oznamenie a bud to vsetko doplati alebo pojde sediet a o to ze sa ti vyhraza ze ti malu zoberie by som sa nebala koli tomu ze ked ty povies na sude ze ako si pisala ze chlasta a o malu sa stara babka toto vsetko by som na tom sude povedala on ked povie ze ty ju bijes skor ako pojdes na sud chod k detskej lekarke nech malu pretrie ze nema ziadne naznaky tyrania a nech ti da o tom potvrdenie on nema sancu a ty dosiahnes to aby mozno ze aj celkom obmedzili styk z otcom
@andreapeto Z Povazskej Bystrice sa rodinnemu pravu venuje JUDr. Zuzana Tomášová, je sikovna, nie je draha, avsak v pripade, ze spor vyhras, jej trovy bude platit tvoj ex.
Ak ti neplati vyzivne, tak si podaj navrh na vykonanie exekucie, su to peniaze dietata, aj ked ty mas pocit, ze nevadi, ze neplati. Exekúcia je oslobodená od všetkých poplatkov a šikovna je JUDr. Adriana Steinerová, je v Trenčíne. Ma normalny pristup a od ex-a mi vymohla nevymozitelne... 😀
viete mi niekto povedat ci sa da u deckej psychologicky vyziadat posudok vysetrenie dietata ci na nu zle nevplivaju otec a jeho rodina lebo mne sa zda ze ju stvu proti nam a ci sa za to plati a ako to funguje
@andreapeto lacného právnika? 😀 ... to ťažko nájdeš, skôr dobrého by som hladala ...