Poraďte dobrého právnika na rodinné právo - Martin a okolie

kubik75
14. okt 2016

Ahojte, vie mi niekto odporučiť naozaj dobrého právnika, právničku z Martina, príp. aj Žiliny.
Chystám sa podať na môjho expartnera trestné oznámenie, nakoľko sa dlhodobo vyhýba plateniu výživného, ktoré má určené súdom, ako aj akémukoľvek záujmu a kontaktu s nášim synom.
Vopred ďakujem.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kubik75
autor
14. okt 2016

Dík za reakciu, exekúcia už dávno beží, ale dlžná suma nie je stále od neho vymožiteľná, údajne kvôli iným exekúciám, aj práci na čierno. Môj ex je vyštudovaný autorizovaný Ing. arch., s odbornými certifikátmi a praxou, a je dokazateľné, že sa do svojej zlej finančnej situácie dostal sám, vďaka svojim neuváženým životným krokom. Proti nemu je aj to, že sa o svoje dieťa nezaujíma, preto som to spomenula.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tajomna21
14. okt 2016

@kubik75 kto povedal, ze kvoli inym exekuciam je to nevymozitelne ... vyzivne ma prednost pred inymi, teda ak uz nejake ma, musia pockat ... treba zatlacit na exekura ... okrem toho, exekutor moze sam uplatnit exekuciu prikazanim pohladavky z uctu v banke ... taktiez mu moze dat zobrat vodicsky preukaz ... takze treba sa informovat u exekutora, ake konkretne kroky podnikol a s akym vysledkom

kubik75
autor
14. okt 2016

Exekútor mu už vodičák zadržal, aj zablokoval účty (tie ktoré má ex na seba)..., trvalý príjem od zamestnávateľa nemá, keďže robí sám na seba (a pravdepodobne dosť aj na čierno) , takže mu nemajú z čoho strhávať. Ex vlastní na hypotéku byt, ale nemôžu mu naň siahnuť, keďže tam má prednostné právo banka, ktorej tiež dlhuje. Myslím, že vzhľadom na výšku dlžnej sumy už mu hrozí aj trestný čin, preto som sa domnievala, že hrozba kriminálu by ho donútila riešiť situáciu, lebo zatiaľ sa stále len vyhovára a ľutuje, aký je chudák.

tajomna21
14. okt 2016

@kubik75 tak potom ak sa inak neda, chodte podat trestne oznamenie ... niektorym to pomoze a zbadaju sa ... ako sa hovori, komu niet rady, tomu niet pomoci ... a aky mate vztah s ex rodicmi? cez nich by sa neoplatilo to skusit? mne by napr. moji svokrovci v takejto situacii pomohli tak, ze synovi by minimalne riadne vycistili zaludok