Poradíte s úpravou rodičovských práv v rodičovskej dohode?

cookie38
15. jún 2015

Mám otázku ohľadne starostlivosti o syna. Už tretí rok máme syna v striedavej starostlivosti v pomere 50: 50. Posledný rok sa začínajú kopiť problémy zo strany otca, ktorý si neplní všetky povinnosti z rodičovskej dohody. Najnovšie používa ex nášho syna na boj so mnou. Podmienky v jeho domácnosti sú úplne iné ako boli včase uzatvorenia rodičovskej dohody. Ako môžem zmeniť , upraviť styk otca s dieťaťom? Treba to riešiť právnikom a cez súd? Aké dokumenty sú k tomu potrebné? Vie niekto poradiť dobrú právničku z BA? Môže v tom pomôcť sociálna kuratela detí? Ďakujem

pribinak
15. jún 2015

Tak toto mozes riesit jedine cez sud. Mozes sa obratit aj na kuratorky a poziadat o presetrenie pomerov v domacnosti otca, rataj s odvetou. Pomozu ti spisat aj navrh na novu upravu ak si to nevies napisat sama, alebo ak nebudes chciet pravnika
Ked budes podavat navrh na upravu styku a zverenie, k navrhu musis pripojit rodny list dietata, ak mas nieco ine zo sudu nemusis, oni si to u seba najdu, ale mozes dat aj posledne rozhodnutie ci rozsudok (striedavka, rozvod)

nebicko2
22. jún 2015

Pokiaľ ste doteraz fungovali na princípe striedavej starostlivosti u tak malého dieťaťa, tak rozhodne odporúčam nájsť si advokáta/tku, pretože zverenie do osobnej starostlivosti matky keď už fungovala "striedavka" je pre súd krok späť a odargumentovať dôvody nebude jednoduché. Ja pôsobím ako advokátka v Trnave a keď pojednávam v BA tak advokáti sú v pozícii protistrany a preto mi ťažko objektívne niekoho odporučiť.

ivet37
28. jún 2015

martin cernak sidli na zochovej najdes aj na nete aj socialky ti pomozu pridu na navstevu aj k tebe aj k ex viackrat drzim peste